Crosst.hr

Župan Bajs potpisao ugovor s HŽ Putničkim prijevozom: Besplatno putovanje vlakom za putnike s daruvarskog područja

2019 bjelovarinfo dulovac 116

Na inicijativu bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, a zahvaljujući dobroj suradnji s HŽ Putničkim prijevozom, u petak 8. studenog u radnom posjetu Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, u Đulovcu su boravili predstavnici Uprave HŽ Putničkog prijevoza, Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza i Snježana Malinović, direktorica Hrvatskeprodaje i marketinga HŽ putničkog prijevoza te Dalibor Petrović, dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske. Tom prilikom, sa županom Damirom Bajsom potpisali su Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza putnika željeznicom na daruvarskom području. Potpisivanju Ugovora nazočili su predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Općine Đulovac i ravnateljica OŠ Đulovac, Zlatica Kovačić.

2019 bjelovarinfo dulovac 105

Izuzetno nam je drago što danas potpisujemo ovaj dodatak ugovora o besplatnom prijevozu učenika i studenata. Temeljem brojki s kojima raspolažemo, ovo se pokazala kao jedna izuzetna kvalitetna mjera. Ono što je besplatno vidimo da se i koristi, što jako puno znači za ovaj kraj. Jedino kroz što veće korištenje možemo zadržati željeznički promet na ovom području. Značajna sredstva za odvijanje željezničkog prometa osigurava i Vlada RH kroz Ugovor o javnim uslugama kojeg je HŽ Putnički prijevoz potpisao za razdoblje od deset godina. Kako bi pružili još kvalitetniju uslugu, svim onim učenicima srednjih škola koji sada imaju besplatan prijevoz od kuće do škole, HŽ Putnički prijevoz omogućio im je da se tijekom cijele godine mogu neograničeno voziti na području cijele RH na svim relacijama, rekao je Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

Pokušavamo „vratiti život“ u određene krajeve, posebno ruralne. Mislim da je to jedan dobar smjer i putokaz i da bi se tako svi ostali u RH trebali odnositi prema javnom prijevozu, izjavio je Dalibor Petrović, dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske.

Proračunom za 2019. Bjelovarsko – bilogorska županija osigurala je 200 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza studenata i učenika na daruvarskom području. Spomenuti iznos nije dovoljan za ovu godinu, stoga je župan Bajs danas potpisao novi Ugovor o sufinanciranju  prijevoza s predsjednikom Uprave HŽ Putničkog prijevoza za dodatnih l00 tisuća kuna za ovu godinu. Time se dolazi od iznosa od 300 tisuća kuna. Samo u godini dana sufinanciranje prometa željeznicom, na daruvarskom području povećalo se za 50 posto, a ista brojka prati sva mjesta pa tako i područje općine Đulovac.

2019 bjelovarinfo dulovac 132

Đulovac je mjesto koje je nastalo zbog željeznice. Naime, tek kad je tadašnja Austrija odlučila napraviti novu željezničku prugu iz Daruvara prema Đulovcu, dogodio se tadašnji procvat ovoga kraja jer željeznica omogućava razvoj puno toga. Naravno, vremena su se promijenila. Zahvaljujući dobroj suradnji s HŽ Putničkim prijevozom, 4. veljače 2018. godine, ponovno je krenuo željeznički promet na daruvarskom području. HŽ Infrastruktura 2014. započela je rekonstrukciju pruge na daruvarskom području  vrijednu 70 milijuna Završetkom obnove  pruge, vlakovi  se nisu vratili prometovati istom. Postavljalo se pitanje čemu rekonstrukcija i ulaganje od 70 milijuna kuna, ako pruga nije stavljena u promet? Tražio sam rješenje od ministra mora, prometa i infrastrukture Olega  Butkovića, posebno ističući činjenicu  obnove pruge i ne puštanje iste u promet. Tako se Bjelovarsko-bilogorska županija jedina aktivno uključila u projekt vraćanja željezničkog prometa na daruvarsko područje. Ministar je dao jedan input, a sve aktivnosti je odradio HŽ Putnički prijevoz. Mi smo potom odlučili i sufinancirati putničke karte učenicima i studentima do 100 posto iznosa. To provodimo samo na ovom području, upravo kako bi se putnici vratili u vlakove i kako bi se broj putnika na našim prugama povećao. Putem prvoga Sporazuma HŽ Putničkog prijevoza sa četiri županije, među kojima i Bjelovarsko–bilogorskom, Županija je u 2018. godini osigurala 50 tisuća kuna u svom proračunu. Sredstva su bila utrošena u svega nekoliko mjeseci, pa je uslijedio drugi Sporazum na još 100 tisuća kuna, čime se došlo do sufinanciranja  prijevoza od strane Bjelovarsko-bilogorske županije na 150 tisuća kuna u 2018. godini. Ukupno  je tako prošle godine promet željeznicom koristilo 101.900 putnika, što je nadmašilo sva naša očekivanja. Ove godine, brojka do sada iznosi 111 tisuća putnika. Dakle, osigurana su znatna sredstva i vidljivo je da je to bio dobar potez. Moram naglasiti kako je vezano za prugu bilo dosta skeptičnih osoba. Govorili su neki da pruga ovdje uopće nije potrebna. Neke županije su odustale od financiranja, no mi tako ne razmišljamo. Sada se na ovoj relaciji direktno može putovati Virovitica – Daruvar – Zagreb, što se nije moglo zadnjih desetak godina. HŽ je kod nas prodisao punim plućima, rekao je Damir Bajs, bjelovarsko–bilogorski župan.

Velika i izuzetna čast nam je danas u našoj školi potpisan itekako važan ugovor za sve učenike i studente s ovog područja. Moram iskoristiti i naglasiti kako nam se približava energetska obnova škole, što nas također veseli i motivira za daljnji rad, kratko je izjavila ravnateljica OŠ Đulovac, Zlatica Kovačić.
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_93
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_101
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_105
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_98
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_95
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_120
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_113
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_112
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_131
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_132
 • 2019_bjelovarinfo_dulovac_134

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.