07. prosinca 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Župan Bajs podržao bjelovarske Argonaute u osvajanju ovogodišnjeg Domagojevog štita

2018 argonauti2018 1

U čevrtak, 21. lipnja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji organiziran je prijem za članove Sportske udruge „Argo“ na čelu s kapetanom ekipe Tomislavom Smrčekom. Argonaute je primio župan Damir Bajs sa suradnicima, a povod je bio najava bjelovarskih lađara „Argonauta“ na predstojećem Maratonu lađa na Neretvi, te upoznavanje javnosti s njihovim ostalim aktivnostima koje su u pripremi.

Sportska udruga „Argo“ na Maratonu lađa nastupa od 2007. godine, a fantastičan podvig ostvarila je 13. kolovoza 2016.godine, kad je u nikad napetijoj završnici utrke pobijedila Stablinu i Gusare Komin, apsolutne favorite maratona. Kontinuitet i visoku razinu spreme Argonauti su dokazali i prošle godine kada su osvojili drugo mjesto.

Ovogodišnji Maraton lađa održat će se 11. kolovoza. Argonauti će ponovno biti jedni od glavnih favorita za naslov,a i ove godine nastupit će s dvije ekipe. Prva će se boriti za sami vrh, dok je cilj za drugu ekipu ulazak u TOP 10. Želja im je da ponove dobar rezultat i da vrate Veliki štit kneza Domagoja u Bjelovar. U tome će ih, baš kao i svih prijašnjih godina, podržati župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Treba spomenuti i to kako je Maraton lađa najmasovnije i najgledanije amatersko sportsko natjecanje u Republici Hrvatskoj, a ujedno i turistički spektakl i atrakcija koja je postala zaštitni znak doline Neretve.

U sklopu priprema za 21. Maraton lađa na Neretvi, Argonauti planiraju nastupiti na još tri lađarske utrke i dvjema mini pripremama. Krajem svibnja nastupili su na lađarskoj regati na Jarunu i osvojili drugo mjesto. Planiraju nastupiti na još barem jednoj utrci na Neretvi prije Maratona te na brzinskim utrkama u Opuzenu.

2018 argonauti2018 4

I ove godine očekujemo da, ni manje ni više, nego četiri bjelovarske ekipe nastupe u borbi za Domagojev štit. Imamo dvije ekipe Argonauta, jednu ekipu Šumara i žensku ekipu Nereide. Moram naglasiti da Bjelovar ne samo da ima veliki broj ekipa nego ima i izvrsne rezultate. Prva je to ekipa koja je prekinula pobjednički niz vezan uz domaće lađare. Prije dvije godine bili ste prvi, iznenadili ste sve, ali ponajviše domaćine.  Kada govorimo o Maratonu lađa i prošla godina bila je izvrsna. Drugo mjesto za vas, drugo mjesto za Nereide. I ove godine ćete nastupiti i to 11.kolovoza.  Čuo sam iz pouzdanih informacija da ćemo se boriti za prvo mjesto,a vjerujem  da će i ženska ekipa biti među najboljim ekipama koje će nastupiti. Ja vjerujem da je vaša pobjeda prije dvije godine  pobudila ukupno zanimanje za utrku, da je proširilo spektar ljudi koje to zanima i Maraton lađa je time dobio jednu novu dimenziju. Moje čestitke na dosadašnjim uspjesima, na svemu što ste napravili na Maratonu lađa, rekao je župan Damir Bajs.

2018 argonauti2018 6

– Ja bih se u ime Argonauta zahvalio gospodinu županu i njegovim suradnicima. Nismo ovdje prvi put. Imamo dobru komunikaciju i suradnju i kad nismo bili na ovoj visokoj razini, a i sada.  Na početku smo išli na Jarun, veslali na bačvama. Došli smo do te razine da smo motivirali i Šumare. Pojavile su se i Nereide. To je jedna lijepa priča koja za sada ide, vidjet ćemo kako će se razvijati u narednim godinama. Osjećamo i mi problem odlaska mladih i nezainteresiranosti mladih za sport. Treniramo jednako dobro, trener Nikica Ljubek je s nama, to nam je jako bitno.  Ono što znamo je da ćemo sigurno biti u borbi za medalju. Naša želja, koja nije nerealna, je da ponovno osvojimo taj maraton, rekao je kapetan ekipe Tomislav Smrček Čonč.

– Najbolje u prilog tome da pripadamo skupini favorita ide i činjenica da su oni počeli raditi reprezentaciju od ekipa. Ekipe dolje su počele uzimati veslače iz drugih ekipa samo da bi bile što konkurentnije nama. Počeli su nas jako respektirati. Nakon prošle godine i drugog mjesta prilazili su nam i čestitali nam i rekli da ono prvo mjesto stvarno nije bilo slučajno, rekao je član ekipe Radoslav Rajić.

– Sjajno je biti u Argonautima. Kada sam došao na prvi trening svidjelo mi se, nastavio sam s njima. U drugoj ekipi sam odveslao maraton.  Ove godine ću veslati za prvu ekipu i nadam se da ću ostati i dalje u tome, rekao je član ekipe Ivan Kopčinović.

– Mora biti klapa i u rukometu i u lađi. U lađi si kao jedan, u rukometu se, kako se kaže, možeš malo švercati. Bio sam dio bjelovarske rukometne priče. Sada sam dio Argonauta, rekao je član ekipe Ivan Gašparović.

– Ponekad je teško uskladiti posao i treninge, ali dobro. Lijepo je. Sve je stvar prioriteta, rekao je član ekipe Mario Brckan.

Izvor informacija:bbz.hr

 • 2018_argonauti2018_2
 • 2018_argonauti2018_1
 • 2018_argonauti2018_4
 • 2018_argonauti2018_6
 • 2018_argonauti2018_7
 • 2018_argonauti2018_8
 • 2018_argonauti2018_9

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.