Crosst.hr

Župan Bajs obišao radove na obnovi prometnica u Siščanima i Gornjem Dragancu

DSCN8375

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 3 milijuna kuna

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u srijedu 2. studenog, posjetio je grad Čazmu, i obišao radove na prometnicama koje su u ovogodišnjem planu i programu obnove Županijske uprave za ceste na čazmanskom području. Riječ je o prometnici u naselju Siščani te prometnici u naselju Gornji Draganac.

Naime, u ovogodišnji plan i program Županijske uprave za ceste ušla je i obnova ovih dviju dionica županijskih cesta na području grada Čazme.
Više o tome rekao je župan Damir Bajs, istaknuvši da je Županijska uprava za ceste izašla iz financijskih problema i od 2016. krenula je s novim programom obnavljanja županijskih cesta.
– Tako je u ovogodišnji program ušla i obnova ovih dviju dionica županijskih cesta u Gornjem Dragancu i Siščanima, i koja će spojiti ova dva mjesta. Riječ je o 2700 metara u Siščanima i 800 metara u naselju Prkos u Gornjem Dragancu. Obnova ovih dionica omogući će ljudima koji žive uz ove ceste, kvalitetniji i bolji život, rekao je Bajs i naglasio da se radi o najvećoj investiciji u povijesti kada je riječ o gradu Čazmi, ali i najvećoj investiciji u 2016. godini na svim županijskim cestama. Vrijednost ovog projekta kreće se oko 3 milijuna kuna.

Župan je također rekao da su prihvatili i zahtjeve Mjesnog odbora, a riječ je o postavljanju pješačkog prilaza i drugih oznaka, za što je potrebna suglasnost Grada Čazme i Policijske postaje Čazma, i nada se da će ta suglasnost biti pozitivna, jer to je važno za sigurnosti djece.
Vezano za druge mogućnosti koje su jeftinije i brže u sklopu asfaltiranja ovih dionica, Bajs je rekao da mu je žao što Grad Čazma nije iskoristio te mogućnosti, točnije gradnju nogostupa, ali je dodao da Grad Čazma to može i naknadno napraviti.

Što se tiče financijske strane vezane za obnovu županijskih cesta, Bajs je istaknuo da je ukupnost ulaganja oko 10 milijuna kuna.
-Neke dionice su gotove, na drugima se radi, sve ovisi o vremenu, kazao je župan i dodao da se ne može računati samo na županijska sredstva za nastavak obnove dionica u 2017. godini, već da je raspisan Javni poziv prema gradovima i općinama kako bi sudjelovali prema modelu 50:50.
– Tako u 2017. možemo očekivati nastavak ovog projekta, uz redovite aktivnosti ŽUC-a i još dvadesetak milijuna ulaganja kada se zbroji ukupnost naših sredstava, a time će biti riješeno preko 30 kilometara županijskih cesta što će biti najveće ulaganje u povijesti županije, rekao je župan Damir Bajs nakon obilaska dionica u Siščanima i Gornjem Dragancu.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Antun Mesar, gradski vijećnik Grada Čazme i stanovnik mjesta Siščani.
– Super sam zadovoljan. Neki su bili malo nestrpljivi, ali sve ide prema dogovoru. Tako mora biti. Ako se rade tri dionice u županije, neka mora biti prva, a neka zadnja. Radovi su u tijeku i bit će brzo gotovo, rekao je Mesar.

Sa obnovom ceste i radovima zadovoljan je Ivan Barbarić-Barba, mještanin Gornjeg Draganca, točnije naselja Prkos. On je naglasio da u naselju Prkos živi oko 2 tisuće mještana, i da nažalost nisu imali ništa, ni ceste, ni nogostupa.
– To je veliki problem za nas odrasle, a posebno za djecu koja svaki dan idu u školu i kreću se ovom cestom na kojoj se još parkira po nekoliko šlepera. To je strašno, djeca su bila prepuštena sami sebi i snalaženju kuda da prođu. Zahvalni smo Županiji na obnovi ove ceste, koja će biti od velike koristi mještanima, ali posebno djeci, naglasio je Ivan Barbarić-Barba.

Zlatko Salaj iz sela Siščani rekao je da će obnova ceste značiti puno.
– U razgovoru sa starijim mještanima, ova cesta je asfaltirana sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Prije toga je bio makadam. Izdržala je 40 godina uz stalne popravke. Sada će to biti prava cesta i naravno da će puno značiti za sve mještane.

Autor: Branka Sobodić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.