Crosst.hr

Župan Bajs o poreznoj reformi i o korištenju fondova Europske unije

2016 11 poreznareforma 1

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija koja je održana u Vukovaru 10. studenog

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija koja je održana u Vukovaru 10. studenog. Također, župan Bajs održao je i radni sastanak s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac.

Glavna tema Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, na kojoj su sudjelovali svi župani, bila je izmjena financiranja jedinica lokalne i područne samouprave, a riječ je od jednom od prijedloga nove Vlade koji bi trebao stupiti na snagu u siječnju 2017. godine. Tako su se članovi izvršnog odbora, obzirom na aktualnu situaciju i poreznu reformu, osvrnuli na promijene u financiranju lokalne i regionalne samouprave.

Župan Bajs, uzevši udjela u raspravi posebno je naglasio kako su regionalne samouprave, dakle Županije, spremne na sebe preuzeti dio poslova koje obavlja država, a da je to dobra praksa pokazuje i sustav izdavanja građevinskih dozvola. Samim time prebacivanje dijela poslova s državne razine na regionalnu u mnogim slučajevima ubrzalo bi i poboljšalo administraciju, a i sredstva za obavljeni posao trebala bi biti prihod regionalne samouprave, stava je župan Bajs.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/2016_11_poreznareforma_3.jpg
Na sastanku s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac županima je prezentirana ukupnost natječaja koji se očekuju u raspisivanju do sredine 2017. godine, a vezanih uz regionalni razvoj. Također, dogovoren je skori sastanak župana Bajsa i ministrice Žalac u Zagrebu na kojemu će glavna tema razgovora biti kandidiranje projekta gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar na fondove Europske unije.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.