Crosst.hr

Župan Bajs i ministar Butković razgovarali o strateškim prometnim projektima BBŽ-a

butkovic 11

Na zahtjev bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa održan je radni sastanak s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem u Ministarstvu u Zagrebu, na kojemu su uz župana Bajsa sa suradnicima bili i suradnici ministra Butkovića – direktor HŽ Infrastrukture Ivan Kršić i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Teme sastanka bile su:

1. Dovršetak pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec i puštanje iste u promet
2. Ponovno uvođenje željezničkog prometa na pruzi Daruvar – Banova Jaruga
3. Puštanje u promet dionice brze ceste do Farkaševca
4. Gradnja brze ceste Zagreb – Bjelovar – Virovitica

 

PUŠTANJE U PROMET NOVE PRUGE SVETI IVAN ŽABNO – GRADEC

Župan Bajs tražio je od ministra Butkovića rješenje nezavidne situacije po kojoj će pruga Sveti Ivan Žabno – Gradec biti spremna za promet u proljeće iduće godine, no zbog radova na željezničkoj pruzi Dugo Selo – Križevci i gradnje novog kolosijeka, čiji radovi već sada kasne više od godinu dana,  novoizgrađena pruga neće se moći staviti u funkciju.

Stoga je na sastanku župan Bajs predložio da se nađe privremeno prometno rješenje koje bi podrazumijevalo priključenje novoizgrađene pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec na kolosijek koji je u funkciji kako bi vlakovi na relaciji Bjelovar – Zagreb mogli direktno prometovati , jer izgradnja pruge samo je sredstvo, a cilj je povezivanje Bjelovara sa Zagrebom na 50-ak minuta vožnje vlakom.

DSC 0351

Takva situacija za župana Bajsa je nedopustiva sa čim se složio i ministar Butković i naložio HŽ Infrastrukturi da po ubrzanom postupku riješe potrebnu dokumentaciju kako bi se novoizgrađena pruga priključila na postojeći kolosijek. Procjenjuje se kako su to radovi vrijedni oko 3 milijuna kuna, koji podrazumijevaju fizičko spajanje pruge i dogovor oko same regulacije prometa s Agencijom za sigurnost željezničkog prometa.

 

PONOVNO UVOĐENJE ŽELJEZNIČKOG PROMETA NA DARUVARSKOM PODRUČJU

 

Župan Damir Bajs izvijestio je ministra Butkovića o situaciji vezanoj za željeznički promet na daruvarskom području. Naime, nakon što su Hrvatske željeznice obnovile prugu u Daruvaru 2012. godine i u istu uložile 70 milijuna kuna, umjesto da po njoj voze vlakovi, istu su zatvorili za promet. Budući kako je Bjelovarsko-bilogorska županija već u niz navrata tražila ponovno stavljanje u promet željezničke pruge na dionici Daruvar – Banova Jaruga i već postoje predložene prometne linije, ministar Butković složio se kako istu treba što prije pustiti u promet. Tako se očekuje kako će putnički željeznički promet na daruvarskom području ponovno zaživjeti s novim voznim redom u prosincu ove godine.

 

PUŠTANJE U PROMET BRZE CESTE U FARKAŠEVCU

 

Župan Bajs i ministar Butković razgovarali su i o trenutnoj realizaciji projekta gradnje brze ceste Zagreb – Bjelovar – Virovitica, projekta u koji je do sada uloženo 300 milijuna kuna. Naime, gradnja dionice do Farkaševca primiče se kraju i istu treba uskoro pustiti u promet. Kako je naznačeno na sastanku dobivanjem uporabne dozvole dionica u Farkaševcu prvo će se pustiti u skoro vrijeme za prometovanje putničkom prijevozu.

Paralelno s tim Županijske uprave za ceste Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije dobit će financijska sredstva od Hrvatskih cesta za rekonstrukciju županijske prometnice kako bi se u najskorije vrijeme ista dionica mogla otvoriti za promet i teretnim vozilima.

 

GRADNJA BRZE CESTE ZAGREB – BJELOVAR – VIROVITICA

Na sastanku s ministrom Butkovićem, župan je posebno naglasio važnost nastavka izgradnje brze ceste do Bjelovara, a potom i do Virovitice. Bajs rekao je kako je taj projekt od ključnog značaja za Bjelovarsko-bilogorsku županiju i susjedne županije. To je izuzetno važno, naglasio je župan, ne samo za građane našega kraja, već i za sve buduće ulagače i investitore kojima u njihovim planovima ulaganjima jednu od najvažnijih uloga predstavlja upravo prometna povezanost.

DSC 0328

Na sastanku u Zagrebu, Bajs je predložio da se uz izradu Studije za gradnju razmotri i mogućnost etapne gradnje brze ceste prema Bjelovaru u punom profilu u četiri traka čija bi izgradnja započela u najkraćem mogućem vremenu i to već iduće 2018. godine. Ključno je da se s gradnjom krene, za što postoje sve pretpostavke, istaknuo je Bajs, i predložio da se u suradnji s Hrvatskim cestama utvrde izlazna čvorišta s brze ceste s posebnim naglaskom na Općinu Rovišće kako bi se u potpunosti iskoristio potencijal spomenute brze ceste.

Što se tiče gradnje dionice do Bjelovara ministar Butković naznačio je kako će Hrvatske ceste ubrzano raditi na izradi potrebne dokumentacije kako bi se s radovima moglo započeti još za mandata ove Vlade i kako bi brza cesta u punom profilu što prije stigla do Bjelovara.

DSC 0351 1

O daljnjim koracima i tempu rada na projektu gradnje brze ceste prema Bjelovaru ministar Butković i župan Bajs razgovarat će već krajem studenog ove godine za kada je dogovoren novi radni sastanak i službeni posjet ministra Butkovića Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

 

Vezano za prugu, što se razgovaralo i što je dogovoreno, ministar Butković je rekao:

 

O uspostavi željezničkog prometa na pruzi Daruvar – Banova Jaruga, ministar je istaknuo:

 

 

Št0 se tiče brze ceste, ministar je rekao da će ubrzati s dokumentacijom kako bi gradnja krenula u ovom mandatu.

 

 

2017 vijestizupanija 6

Nakon sastanka s ministrom Butkovićem, župan Damir Bajs je održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao:

 

Vezano za prugu Sveti Ivan Žabno – Gradec i puštanje iste u promet, župan je istaknuo da je HŽ infrastruktura napravila plan na prijedlog Županije, da se pruga spoji na postojeći kolosjek. Evo zašto, poslušajte župana.

Što se tiče uspostave prometa na pruzi Daruvar – Banova Jaruga, župan je rekao da je dogovoreno da se uvođenjem novog voznog reda za 2018. godinu, ponovo uvrste vlakovi na toj relaciji.

– Time bi se vlakovi vratili u Daruvar i smisao ukupnosti investicije bi se počeo vraćati. Ne moram ni naznačiti da je to od velike važnosti za taj dio županije, naglasio je Bajs.

2017 vijestizupanija 10

Vezano za gradnju ceste Zagreb-Bjelovar-Virovitica, župan je rekao da znamo da je brza cesta došla do Farkaševca i da bi nastavak mogao krenuti u gradnju 2021.

– Mi smatramo da to nije prihvatljivo i da gradnja mora krenuti što prije. Ako se ne može riješiti sve, neka gradnja krene etapno.

 

Na konferenciji za medije, Bajs je zahvalio ministru Butkoviću na razumijevanju i brzom rješavanju problema koji su nastupili i koji su bitni za naš kraj.

 

 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.