Crosst.hr

Župan Bajs: Aktualna Vlada zanemarila KONTINENTALNI TURIZAM – Županija će sama financirati promociju turističkih subjekata

2020 5 22 bbž turizam 5

U petak 22. svibnja, bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs održao je konferenciju za medije na temu mjera pomoći Bjelovarsko – bilogorske županije prema OPG-ovima i kontinentalnom turizmu. Konferencija je održana na poznatom izletištu „Na malenom brijegu“.

Župan Bajs ovom je prilikom govorio o potpori, odnosno razvoju kontinentalnog turizma, koji je i inače, a osobito nakon krize uzrokovane koronavirusom, zanemaren od strane aktualne Vlade RH. Župan je tako iznio konkretne mjere koje će Bjelovarsko – bilogorska županija provesti kako bi pomogla OPG-ovima, turističkim agencijama i drugim subjektima koji posluju u turizmu, a pogođeni su epidemijom koronavirusa. Bilo je riječi i o zahtjevima za žurnom pomoći kontinentalnom turizmu koje mora provesti Vlada RH, kao i pozivu građanima Hrvatske da iskoriste popuštanje mjera za posjet OPG-ovima u kontinentalnoj Hrvatskoj koji se bave turizmom i prodajom domaćih proizvoda turistima.

-Naglasak će biti na posebnostima, proizvodima i atraktivnostima koje su prepoznatljive za naš kraj. Ne možemo i ne smijemo dopustiti da kontinentalni turizam ostane bez oglašavanja. To je onaj minimum koji mi možemo napraviti. Uskoro će biti objavljen javni poziv, dok će turistički subjekti sami odlučivati gdje će se reklamirati, oglašavati i promovirati, odnosno da li će to ići preko njih ili putničkih agencija. Hrvatski turizam je sada pred jednim velikim izazovom. Prema podacima iz travnja ukupan dolazak turista iznosio je 0,8 posto. Ništa nije bolje niti sada u svibnju. Turistički sektor će teško preživjeti na moru, a kamoli na kontinentu. Osobno od Vlade RH i resornog ministarstva očekujem donošenje separativnih mjera za spas turizma. Naravno da kontinentalni turizam čini tek nekoliko posto od ukupnog turizma Hrvatske, no on je iznimno važan. Prije deset godina, u našoj županiji su postojala samo dva OPG-a koja su se bavila turizmom. Danas ih imamo više od 50. Pritom moramo razmišljati i o tih 50 obitelji koje od turizma žive. Metode za očuvanje turizma moraju biti brze i učinkovite. Bez toga kontinentalni turizam neće moći preživjeti ovo teško razdoblje. Ne možemo poravnati ili uspoređivati djelatnosti koje su u vrhuncu epidemije ipak mogle raditi i ostvarivati zaradu. Što se tiče kredita koji će između ostalih ići i prema turističkoj djelatnosti, Županija će preuzeti kreditnu obvezu na način da će subvencionirati kredite. Svakako ćemo nadomjestiti nedostatak aktivnosti, od kojih je sada najvažnija promocija. Pomoći ćemo i u drugim segmentima, koliko god to bude bilo moguće, poručio je župan Damir Bajs.

2020 5 22 bbž turizam 9

-Naš OPG nije radio dva mjeseca. Imali smo potpunu obustavu fiskalizacije, raditi nismo mogli i naravno da nam to nikako nije išlo u prilog. Redovita događanja i manifestacije u županiji i oklici su otkazana, što je dodatni utjecaj na cijelu situaciju. Zaista se nadamo skorašnjem povratku takvih događaja, kao i povratku gostiju. Vjerujem da će pojačane marketinške aktivnosti i reklamiranje pomoći pri povratku domaćih, kao i stranih turista. Mi smo najveći promet bilježili upravo o ovom proljetnom periodu, ali i jesenskom. Specijalizirani školski izleti, razna obiteljska događanja, standardna turistička usluga poput ponude jahanja, aktivan odmor, noćenja, samo su dio onoga što smo u ovom periodu najviše nudili. Radimo od prošlog vikenda i zasada bilježimo manje obiteljske posjete i izlete. Kroz tjedan do dva krećemo sa proslavama pričesti i firmi. Vjerujemo da će mjere postepeno uspješno popuštati, pa će i naša situacija, sukladno tome biti sve bolja. Naša je sreća što se bavimo i poljoprivrednom proizvodnjom koja se srećom nije gasila. U smislu turističke djelatnosti, mogli bismo ostvariti oko 50 posto prihoda, rekao je Vladimir Vlajinić, vlasnik OPG-a „Na malenom brijegu“.

U nastavku donosimo popis mjera za pomoć OPG-ovima i kontinentalnom turizmu.

 • Bjelovarsko – bilogorska županija kontinuirano posljednjih godina, a s povećanom pažnjom u ovim teškim vremenima, brine i pomaže o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kao ključnim nositeljima seoskog i kontinentalnog turizma u razvoju turističke ponude.
 • Budući da je Vlada ukinula promociju kontinentalnog turizma, a Hrvatska turistička zajednica namjerava promovirati isključivo turizam na moru, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije će omogućiti promociju turističkim subjektima na području županije i to putem Javnog poziva za prikupljanje ponuda za oglašavanje i promociju turističkih subjekata i proizvoda s područja Bjelovarsko-bilogorske županije s ciljem poticanja domaćih i stranih turista da odmor provedu na kontinentu.
 • Navedeni Javni poziv odnosit će se i na pakete turističkih agencija koji uz smještaj moraju sadržavati i cjelokupan doživljaj destinacije, a koji uključuje: wellness ponudu, eno-gastro ponudu, aktivni odmor, kulturnu ponudu i druge sadržaje.

MJERE POMOĆI KONTINENTALNOM TURIZMU KOJE ŽUPAN BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE ZAHTJEVA OD VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

 • Obavezno produženje mjera Vlade RH na „3 plus 3“za turistički sektor, osobito za OPG-e, kako bi se osigurala likvidnost i opstanak turističkih subjekata na kontinentu te održivo obavljanje djelatnosti s ciljem privlačenja domaćih i stranih turista.
 • Smanjenje PDV-a za sve grane u turizmu sa 25%, odnosno 13% na 10%, a posebice za agencijske aranžmane koji su, uz sve ostalo, iznimno bitni za kontinentalni turizam.
 • Omogućavanje pristupa svima zainteresiranima u sektoru turizma, a osobito OPG-ima, beskamatnom kreditiranju za potrebe obrtnog kapitala ili za druge namjene.

NEDOVOLJNO PAŽNJE KONTINENTALNOM TURIZMU I OPG-IMA KAO KLJUČNIM NOSITELJIMA

 • Iako su mjere Vlade usmjerene na održavanje likvidnosti turističkih subjekata i očuvanje radnih mjesta, ne postoje jasno definirane mjere pomoći subjektima čija djelatnost izravno povezuje poljoprivrednu proizvodnju i turističku djelatnost.
 • Brojne udruge i udruženja OPG-a u proteklom su razdoblju u više navrata tražile izravnu pomoć, predlažući jasne i specifične mjere.
 • Tako je 170 tisuća obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj izrazilo svoje nezadovoljstvo mjerama pomoći.

FAVORIZIRANJE MORSKOG TURIZMA

 • U slučaju kontinentalnog turizma radi se o potpuno drugačijem pristupu razvoja, no to do sada kroz aktivnosti Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice nije primjetno.
 • Od mjera pomoći do naglaska u komunikaciji, turizam Hrvatske gleda se isključivo kroz morski turizam, pri tome zapostavljajući gotovo sve aspekte kontinentalnog turizma, a naročito seoski turizam čiji su nositelji OPG.
 • Takav stav očit je i u promotivnim materijalima, poput spotova HTZ-a, u kojima se Hrvatska predstavlja isključivo kroz destinacije i prizore obale i priobalja, dok se kontinentalnom dijelu Hrvatske daje minoran prostor.
 • Postoji konsenzus kako se MINT i HTZ trebaju puno aktivnije uključiti u razvoj i promociju kontinentalnog turizma, pri tome imajući na umu temelj uspješnosti turističke priče, a to su obiteljska seoska gospodarstva koja svojom ponudom i proizvodima stvaraju sinergiju s kulturno-povijesnom baštinom i prirodnim ljepotama.

OPG I TURIZAM U BBŽ

 • Bjelovarsko-bilogorska županija tradicionalno je vezana uz ratarstvo, stočarstvo i poljoprivrednu proizvodnju na malim gospodarstvima.
 • Prema rezultatima popisa iz 2011. godine na području Županije 21 posto stanovništva se bavi poljoprivredom, stoga je Bjelovarsko-bilogorska županija u odnosu na susjedne županije na prvome mjestu po broju stanovnika koji se bave tom djelatnošću.
 • U županiji djeluje više od 500 OPG-a koji se bave proizvodnjom meda, pekmeza i džemova, voća i povrća, sireva, rakija, vina, voćnih likera i drugih proizvoda koji se mogu se kušati i kupiti u ugostiteljskim objektima ili na kućnom pragu samog OPG-a, a turista mogu vidjeti gdje i pod kojim uvjetima se proizvod proizveo.
 • Do 2010. godine bila su otvorena samo 2 OPG-a koja su pružala turističke usluge (usluge smještaja, ugostiteljstvo). Danas je na području županije registrirano njih više od 50, od kojih se 24 bave raznovrsnom turističkom ponudom (usluge smještaja, Izletišta, Vinotočja, Kušaonice).
 • Djelatnost OPG-a izravno je povezana i sa turističkim sektorom, a posljednjih godina, pogotovo nakon 2013. godine turistički angažman i broj OPG-ova značajno se povećao.
 • U 2019., u odnosu na 2010., povećan je broj dolazaka turista za 171%, a povećanje u noćenjima je 354%. Većinu gostiju čine domaći, s ostvarenih 71.761 noćenja i 19.398 dolazaka u 2019. godini, prema sustavu eVisitor.

ULOGA OPG-a U RAZVOJU KONTINENTALNOG TURIZMA

 • Novonastalom situacijom, uzrokovanom epidemijom koronavirusa, uz turizam na obali i priobalju jednako je pogođen i kontinentalni turizam, no on se, kako u komunikaciji kroz medije, tako i kroz mjere pomoći ne ističe.
 • Kontinentalni turizam uglavnom se zasniva na velikom broju jednodnevnih dolazaka turista na manifestacije i događanja. Najveći pokretači turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su upravo manifestacije poput Božićne priče obitelji Salaj, Terezijane, Vinodara, Bjelovarskog sajma, koje su zajedno generirale preko pola milijuna dolazaka domaćih i stranih gostiju. Zabrana održavanja manifestacija teško je pogodila turizam kontinentalnog dijela Hrvatske, pa tako i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kontinentalni turizam pokazuje izuzetan potencijal za daljnji razvoj hrvatskog turizma i ukupne turističke ponude tijekom cijele godine, no njegov udio za sada čini tek 3% prihoda od turizma.
 • U uvjetima nametnutim trenutnom krizom, ograničenim kretanjem i društvenom distancom, kontinentalni turizam će kroz vikend izlete i dulje boravke, primarno domaćih turista, dobiti na važnosti i povećati prihode.
 • Uz prirodne i kulturne znamenitosti, ključni faktor uspjeha kontinentalnog turizma su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja se uz svoju primarnu djelatnost proizvodnje hrane, bave i ugostiteljstvom.
 • Kriza donosi i priliku, a to je učinkovito povezivanje OPG-a sa subjektima kontinentalnog, prije svega, seoskog turizma.

 
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.