Crosst.hr

Zimska služba Ceste d.d. spremna za nadolazeće zimsko razdoblje

2016 11 cestezima 9

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sve je spremno za zimske uvjete, a to je potvrdio i župan Damir Bajs nakon obilaska zimske službe

Kao i dosadašnjih godina, prije početka snježnih padalina, župan Damir Bajs sa suradnicima posjetio je vozni park zimske službe Ceste d.d.. kako bi se uvjerio da je sve spremno za nadolazeći zimski period 2016./2017. godine.

Nakon obilaska smotre vozila i strojeva za zimsku službu župan Damir Bajs je rekao da građani županije očekuju da imamo dobro zimsku službu.
– Mi smo u području gdje je to potrebito, i na ovoj smotri zajedno sa predstavnicima Službe inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Županijske uprave za ceste BBŽ i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske pogledali smo što možemo očekivati. Pregledano je 25 vozila koja su potpuno spremna za čišćenje cesta, rekao je Bajs i dodao da ceste moraju biti čiste u najkrećem vremenu kako bi ljudi mogli obavljati svoje poslove.

Također je rekao da je zimska služba osigurala dovoljnu količinu soli i da je sve spremno za zimske uvjete.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/2016_11_cestezima_9.jpg
Vezano za obnovu cesta, župan je istaknuo da ceste koje nisu u dobrom stanju najčešće su ograničavajući faktor u zimskom periodu.
– Stoga je važno da nastavimo s programom obnove cesta koji smo započeli u 2016. godini kako bi naši stanovnici imali bolje ceste, a s tim bi se poboljšala i kvaliteta života naših ljudi.

Krunoslav Knezić, voditelj Zimske službe potvrdio je spremnost zimske službe, istaknuvši da je za Bjelovarsko-bilogorsku županiju spremno 25 vozila s ralicama i posipačem.
– Spremna su vozila u svim gradovima, u Bjelovaru, Čazmi, Grubišnom Polju, Garešnici i Daruvaru. Što se tiče skladišta soli, ona su puna još od prošle godine. Sve je spremno i kada snijeg počne padati, mi izlazimo odmah na teren. Za čišćenje imamo 254 km državnih cesta i 923 km županijskih cesta, rekao je voditelj Zimske službe Krunoslav Knezić i dodao da se ceste čiste prema planovima zimske službe, od višeg do nižeg ranga.
– Prvo se čiste državne i glavne županijske ceste.
Autor: Branka Sobodić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.