Crosst.hr

Žene Udruge Srce Bilogore obilježile Dan borbe protiv nasilja nad ženama

2016 11 udrugasrcebilogore 10

Žene Udruge Srce Bilogore obilježile Dan borbe protiv nasilja nad ženama zajedno sa članovima Udruga Komedija iz Tomaša.

Aktivistice humanitarne Udruge Srce Bilogore u petak su prikupile raznovrsne kućanske potrepštine, hranu i igračke kako bi darivale stanovnike Sigurne kuće Bjelovar.
Prikupljeni su domaći sir, svježi i kuhani, kava, voće, sokovi i igračke za djecu koja također borave u Sigurnoj kući. Ovo je tek jedna u nizu humanih akcija koje organizira Udruga žena Srce Bilogore Bjelovarsko-bilogorske županije, a ovog puta je u želju da se pridruži darivanju Sigurne kuće izrazila Udruga Komedija iz Tomaša.

Udruga Komedija već je prikupljala raznu humanitarnu pomoć za akcije u Tomašu, a sada su prikupili odjeću, suđe, igračke i hranu koju će zajedno s aktivisticama Udruge Srce Bilogore pokloniti Sigurnoj kući Bjelovar.

Nasilje nad ženama je u porastu, a bilježi se i sve veći broj ubojstava žena. Neki muškarci ne mogu podnijeti pomisao da će ostati bez svoje ”osobne robinje”, pa ”neposlušnu” ženu, nažalost, radije ubiju nego da joj dozvole da ih napusti. Sve je manje žena spremno trpiti stalno zlostavljanje te je tako i porastao broj prijava protiv zlostavljača.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.