Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Završetak dogradnje Češke osnovne škole i Češkog dječjeg vrtića u Daruvaru – Projekt vrijedan 4,3 milijuna kuna

2020 8 5 češka osnovna škola 4

U ponedjeljak 3. kolovoza 2020., u Daruvaru je potpisan ugovor o završetku  dogradnje Češke osnovne škole J. A. Komenskog te Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca. Riječ je o projektima vrijednima 4,3 milijuna kuna, dok vrijednost dovršetka radova iznosi 1,9 milijuna kuna. Potpisivanju ugovora nazočili su ravnateljica škole Marija Valek, prokurist tvrtke „Promont Commerce d.o.o“ Vlado Koči i bjelovarsko -bilogorski župan Damir Bajs. Inače, projekt dogradnje sufinanciraju Vlada Republike Češke, Vlada RH i Bjelovarsko – bilogorska županija, dok su Savez Čeha i Grad Daruvar partneri na projektu.

Podsjećamo da je prvotno kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave odabrana tvrtka „Projekt inženjering d.o.o.“, no zbog nepoštivanja ugovornih obveza i kašnjenja s izvođenjem radova, Češka osnovna škola raskinula je ugovor sa tom tvrtkom, nakon čega je pokrenut postupak javne nabave za novog izvođača radova. Tvrtka Projekt inženjering d.o.o., odradila je 52 posto ugovorenog posla. Potom je napravljen zapisnik o primopredaji izvedenih radova te je naplaćena bankovna garancija u iznosu od 331 000 kuna. Da bi radovi bili što prije privedeni kraju, ponovno je pokrenut postupak javne nabave, a za najpovoljnijeg ponuditelja odabrana je tvrtka „Promont Commerce d.o.o.“

Završetak ovog projekta značiti će osiguranje novih prostorija te bolje uvjete uvjete školovanja za 244 osnovnoškolaca i 160 mališana koji pohađaju dječji vrtić.

–Ovaj projekt ima veliku važnost, kako za školu tako i za vrtić jer ćemo dobiti nove prostore. S obzirom da je ovo drugo potpisivanje ugovora, veselim se što je izvođač s našeg područja i vjerujem da će svi radovi biti izvršeni u dogovorenom roku. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nismo imali osigurana sredstva, stoga još jednom želim zahvaliti svima onima koji su nam u tome pomogli, Uredu za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske posredstvom Saveza Čeha, Vladi Republike Češke i Bjelovarsko – bilogorskoj županiji na čelu sa županom Damirom Bajsom, poručila je Marija Valek, ravnateljica Češke osnovne škole J. A. Komenskog.

2020 8 5 češka osnovna škola 2

–Jako se veselimo što ćemo useliti u nove prostore koji su nam zaista neophodni jer nam u vrtiću nedostaje prostor za jednu skupinu. Do sada smo radili u šest skupina, međutim, na temelju upisa provedenih za pedagošku godinu 2020./2021. veliki broj roditelja se prijavio tako da završetkom radova predviđamo rad u sedam odgojno – obrazovnih skupina. U ime svih roditelja i svih zaposlenika vrtića zahvaljujem svima koji su doprinijeli da se ovi radovi privedu kraju, naglasila je Zdenka Kutil, ravnateljica Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca.

 

–U ime Školskog odbora Češke osnovne škole zahvaljujem se prvenstveno Bjelovarsko – bilogorskoj županiji i gospodinu Bileku što su se angažirali na tome da se omogući dogradnja vrtića i škole. Time ćemo sigurno dobiti mogućnost da se naša djeca ugodnije osjećaju, rekao je Ljudevit Havranek, predstavnik Školskog odbora.
Dogradnja Češke osnovne škole J. A. Komenskog i Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca samo je jedna u nizu investicija kojima je Bjelovarsko – bilogorska županija Daruvar pretvorila u veliko gradilište. Ukupan iznos ulaganja Bjelovarsko – bilogorske županije u školstvo grada Daruvara trenutno iznosi više od 40 milijuna kuna. Energetska obnova će biti napravljena i na Područnoj školi Gornji Sređani ČOŠ J. A. Komenskog, a projektom energetske obnove obuhvaćene su i Područna škola Frankopanska, Matična škola Vladimira Nazora, strojarsko – prometni praktikumi Tehničke škole Daruvar,  Područna škola Vladimira Nazora u Doljanima dok je Glazbena škola Brune Bjelinskog energetski već obnovljena.

–Izuzetno mi je drago što krećemo prema završetku ovoga projekta koji će mnogo značiti ne samo za poboljšanje kvalitete rada nego i kvalitete odgoja i obrazovanja 400 djece koji pohađaju Češku osnovnu školu i Češki dječji vrtić. Veliko hvala Bjelovarsko -bilogorskoj županiji na čelu sa županom Bajsom koji se od samog početka aktivno uključio u realizaciju ovog projekta. Vjerujem da ćemo u kratkom periodu završiti taj projekt. Drago mi je što imamo izvođača s lokalne razine. Cilj nam je da mladi ljudi ostanu na području grada Daruvara i naših okolnih općina Bjelovarsko -bilogorske županije. Mogu reći da je to samo jedan od projekata s kojim nastavljamo dalje. Županija je pomogla u mnogim projektima koji se odnose na odgoj i obrazovanje, naglasio je Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.

2020 8 5 češka osnovna škola 1

–Bjelovarsko – bilogorska županija je županija s iznimno velikim brojem nacionalnih manjina. Mi smo jedna multikulturalna sredina, a ta multikulturalnost se upravo vidi u Daruvaru koji je jedan od najboljih primjera. Multikulturalnost se vidi i na ovom projektu, a cilj nam je da se polaznicima vrtića i škole te ljudima koji tamo rade osigura standard 21. stoljeća. Veseli me što će se dogradnja škole i vrtića privesti kraju. Uvijek je lijepo graditi škole i vrtiće, to je pokazatelj budućnosti za ovaj dio Hrvatske. Također, osigurat ćemo i sredstva za namještaj i opremanje škole i da naša škola krene u jednosmjenski rad koji svi očekujemo, istaknuo je na samom kraju župan Damir Bajs.
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.