Crosst.hr

Završena temeljita obnova Područne škole Ivanovo Selo

kola zdenci ivanovo selo 4

U srijedu 10. veljače, bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima je posjetio Područnu školu Ivanovo Selo na kojoj su radovi energetske obnove privedeni kraju. Također, tijekom radnog posjeta župan je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru projekta „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ za školsku godinu 2020./2021.

kola zdenci ivanovo selo 11

Projekt energetske obnove Područne škole Ivanovo Selo iznosi 1,7 milijuna kuna. Do sada su, uz školu u Ivanovom Selu, već temeljito energetski obnovljene grubišnopoljska matična škola Ivana Nepomuka Jemeršića, srednja škola Bartola Kašića i školsko – sportska dvorana. Ulaganja Bjelovarsko – bilogorske županije u školstvo na području grada Grubišnog Polja trenutno dosežu 20 milijuna kuna. 
PŠ Ivanovo Selo je manjinska škola, što znači da se nastava ovdje odvija po modelu A, dakle na češkom jeziku. Nažalost, škola broji samo četiri učenika u jednom kombiniranom razrednom odjelu. Sagrađena je davnih godina i od tada se, sve do danas nije obnavljala. S ponosom mogu reći da smo sada obnovljeni od poda do krova. Radovi su vrijedni više od milijun i 300 tisuća kuna i obuhvaćaju izmjenu krovišta, podova, stolarije, postavljanje nove fasade, LED rasvjete i peći na pelete, izolaciju podova i stropova. Nakon završetka energetske obnove, pojavila se potreba za dodatnim radovima u visini 260 tisuća kuna. Obuhvaćaju ličenje svih zidova, izmjenu unutrašnje stolarije, sanaciju dimnjaka i septičke jame te niz drugih popratnih radova. Iznos je u cijelosti podmirila Bjelovarsko – bilogorska županija. Završetkom ove energetske obnove i otvaranjem gradilišta na PŠ Veliki Zdenci, mogu reći da će sve škole na području grada Grubišnog Polja u cijelosti biti obnovljene. Županija na čelu sa županom Bajsom cijelo vrijeme nam je bila velika podršku u moralnom, savjetodavnom i financijskom smislu. Želja mi je da roditelji svoju djecu upisuju u ovu praktički novu školu u Ivanovom Selu. Također, već niz godina naši potrebiti učenici imaju osigurane školske obroke. Od 433 učenika naše škole, pravo na besplatnu prehranu ima 50 učenika. Da bi dijete ostvarilo ovo pravo, mora zadovoljiti određene preduvjete. Neki od njih su socijalni status, dijete iz višečlane obitelji, dijete s teškoćama. Imamo situacija da određeno dijete ne udovoljava niti jednom uvjetu, no Vijeće učitelja procjeni da se radi o djetetu u potrebi, pojasnila je Snježana Šeliš, ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića iz Grubišnog Polja. 

Energetskom obnovom, osiguranjem kvalitetnijih uvjeta rada i obrazovanja zadovoljni su i djelatnici škole.

kola zdenci ivanovo selo 13

S obzirom da je naša škola malo bila zaboravljena, možemo reći da smo vezano za obnovu imali zaista velika očekivanja. Ona su sada premašena u svim okvirima. S obzirom na cijelu situaciju koja vlada već duže vrijeme, dolazak u obnovljenu školu pobuđuje jedan prekrasan osjećaj. Za nas je to čisti optimizam. Zapravo, najvažnije je ono što kažu djeca, a poručila su da se sada u školi osjećaju kao kod kuće. Djeca moraju imati kvalitetne uvjete obrazovanja, što im je sada zahvaljujući županu i omogućeno, kratko je poručila je učiteljica Ksenija Dell’Olio.

Europski projekt „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ vrijedan je 983 tisuće kuna i putem njega je osiguran obrok za 969 učenika slabijeg imovinskog statusa. Budući da je projektom dosegnut najviši iznos odobrenih sredstava, za učenike koji nisu obuhvaćeni projektom, njih ukupno 530, sredstva je osigurala Bjelovarsko – bilogorska županija u iznosu od 500 tisuća kuna.

kola zdenci ivanovo selo 15

Županija si je zadala jedan vrlo važan cilj, a to je promijeniti uvjete školovanja na bjelovarsko – bilogorskom području. Prije osam godina Županija je u Hrvatskoj bila zadnja po ulaganjima u školstvo. Sada smo na drugom mjestu i mislim da to govori koliko smo blizu ostvarenja svih ciljeva. Više od 50 škola se nalazi ili će se nalaziti u procesu energetske obnove. Trenutno provodimo neke projekte koji su jedinstveni u Hrvatskoj, a to je izgradnja nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru te izgradnja Centra izvrsnosti pri bjelovarskoj Medicinskoj školi. Tu je i niz dogradnji i izgradnji manjih škola. Energetska obnova na javnim objektima nije predviđena u novom proračunskom razdoblju, stoga mislim da smo dosadašnju šansu jako dobro iskoristili. Osobno sam vrlo zadovoljan i zahvalan svima koji su u cijelom procesu sudjelovali. Na taj način, za čak 90 posto učenika s područja naše županije osigurali smo boravak u obnovljenim školskim ustanovama, bilo da se radi o matičnim, područnim ili srednjim školama. Potaknuli smo entuzijazam i kod ljudi koji rade u školama. Isto tako, nadamo se i povećanju broja upisa učenika na cijelom području županije. Govorimo o ulaganju u znanje i budućnost. Po tom pitanju moramo biti svjesni i odgovorni. Ovdje će dopunski radovi stajati oko 300 tisuća kuna, a Županija će ih financirati u potpunosti. Što se tiče besplatnih obroka, niti jedno dijete koje je u potrebi neće biti zakinuto. S obzirom da sredstva dobivena putem projekta nisu bila dovoljna, Županija je osigurala dodatnih pola milijuna kuna iz županijskog proračuna, baš kao i svake godine. Upravo na području Grubišnog Polja imamo najviše djece koja ostvaruju to pravo, poručio je župan Damir Bajs.

 • škola zdenci-ivanovo selo (4)
 • škola zdenci-ivanovo selo (6)
 • škola zdenci-ivanovo selo (7)
 • škola zdenci-ivanovo selo (10)
 • škola zdenci-ivanovo selo (11)
 • škola zdenci-ivanovo selo (13)
 • škola zdenci-ivanovo selo (15)
 • škola zdenci-ivanovo selo (17)

 

 

 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.