Crosst.hr

ZAVRŠENA KOMPLETNA OBNOVA JOŠ JEDNE ŠKOLE na području ŽUPANIJE – Područne škole Kapelica

pš kapelica 2

U petak 10. srpnja bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs i njegovi suradnici prisusvovali su završnoj konferenciji europskog projekta energetske obnove Područne škole Kapelica. Riječ je o projektu kompletne energetske obnove školske zgrade u vrijednosti od 1,1 milijun kuna koji je obuhvaćao obnovu vanjske ovojnice, toplinsku zaštitu stropa, zamjenu vanjske stolarije toplinsku zaštitu poda i druge potrebne radove.

Time je Područna škola u Kapelici obnovljena od temelja do krova što znači novi standard za dvadesetak učenika, njihove učitelje i nastavnike. Obnova škole u Kapelici dio je investicijskog ciklusa Bjelovarsko -bilogorske županije u školstvu, a  samo u energetsku obnovu uspješno koristeći europska sredstva Županija ulaže 160 milijuna kuna.

Područna škola Kapelica jedna je od sedam područnih škola Osnovne škole Garešnica i osnovana je davne 1895. godine na inicijativu općinskog vijećnika Martina Vlajinića. Današnji izgled škola je poprimila 1957. godine. Prije pet godina obilježili smo 120 godina rada PŠ Kapelica. Škola je ove godine radila u dvije dvorazredne kombinacije, a tako će biti i dalje. Dobra vijest je da ove godine u prvi razred upisujemo osam učenika, a iduće dvije godine po šest učenika. Iz tog razloga naša obnovljena škola ima budućnost. Roditeljima iz Kapelice i okolnih sela upućujem zamolbu da svoju djecu šalju u ovu školu, posebno sada kada je modernizirana i nova. U sklopu energetske obnove izvedeno je povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, vanjskog zida, stropa prema negrijanom prostoru, zamjena djela vanjske stolarije i unutarnje rasvjete, rekonstrukcija sanitarnog čvora, soboslikarski radovi, a bilo je i dodatnih radova s kojima nam je izvođač izašao u susret. Projektirana ušteda toplinske energije za grijanje iznosi čak 70 posto. Energetska obnova nije kraj ulaganja u ovu školu. Županija će tako izvoditi dodatna sredstva da bi škola bila opremljena novim namještajem, kao što je već provedeno u PŠ Zdenčac i matičnoj školi Garešnica. Obnovom PŠ Kapelica i PŠ Garešnički Brestovac gdje je prijavitelj Grad Garešnica, na našem području završava jedan povijesni investicijski ciklus pomoću kojeg naši učenici i djelatnici dobivaju primjerene uvjete za rad. Stvaramo uvjete da iduće školske godine u matičnoj školi krenemo sa radom u jednoj smjeni čime stvaramo preduvjete da tijekokm nadolazećih godina uvedemo produženi školski boravak. Županiji i županu Damiru Bajsu zahvaljujem na velikoj podršci tijekom provedbe ovih projekata, istaknuo je Slaven Marinić, ravnatelj OŠ Garešnica.

pš kapelica

Ovo je samo jedno od ulaganja Bjelovarsko – bilogorske županije u školstvo na području grada Garešnice. Naime, završena je i kompletna obnova Matične škole u Garešnici i školsko – sportske dvorane u koju je Županija uspješno koristeći europska sredstva, ali i sredstva županijskog Proračuna uložila preko 12 milijuna kuna, od kojih su 4,5 milijuna kuna sredstva Bjelovarsko – bilogorske županije. Obnovom škola Županija se približava zacrtanom cilju, a to je da do kraja ovog mandata 90 posto učenika ide u novoobnovljene škole, odnosno škole 21. stoljeća.

Naša škola je mala, ali jako važna za našu lokalnu zajednicu. Učenici sada imaju puno bolje i kvalitetnije uvjete za rad. Završenim radovima smo izuzetno zadovoljni, a posebno sretni što su učenici danas svoje svjedožbe primili u obnovljenoj školi. Vanjski izgled, kao i izgled unutarnjih prostorija je odličan, čemu se najviše vesele upravo učenici. Vjerujem da će jednako zadovoljni biti i brojni roditelji, jer će buduće generacije učenika imati bolje i sigurnije uvjete za rad. Možemo reći da smo sada skroz spremni za sve reforme i promjene koje nam slijede. Novi prostor omogućava lakše i kvalitetnije uvođenje digitalizacije u nastavni proces, pruža mogućnost modernizacije i olakšava primjenu informacijskih tehnologija koje doprinose učinkovitosti odgojno obrazovnog rada, poručila je učiteljica Đurđica Dodig.

Sa županom Bajsom imamo jednu prekrasnu i hvalevrijednu suradnju. Nadamo se da ćemo ovim tempom nastaviti i dalje, na obostrano zadovoljstvo. Vjerujem da su pred nama brojni veliki projekti koji će na našem području omogućiti kvalitetniji i bolji život, kako za mlađe, tako i za starije, rekao je Željko Starčević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Garešnice.

Bjelovarsko – bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po ukupnosti ulaganja u obrazovanje, a na drugom je mjestu i kada je riječ o povlačenju europskih sredstava putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Obnova županijskih škola ulazi i u najveći građevinski ciklus Bjelovarsko – bilogorske županije u njenoj povijesti, jer trenutno su u gradnji ili obnovi školski i zdravstveni objekti vrijedni preko 450 milijuna kuna što našu županiju svrstava u najvećeg investitora u ovom dijelu Hrvatske.

Prije sedam godina naša je Županija u RH bila zadnja po povlačenju sredstava iz EU. Danas je ta situacija potpuno drugačija i po tom pitanju se nalazimo na trećem mjestu, od ukupno 20 hrvatskih županija i područja Grada Zagreba. Dio sredstava koje smo uspijeli povući iz EU fondova uložili smo upravo na području Garešnice. Imamo velike projekte kao što je izgradnja nove bjelovarske bolnice i imamo male projekte, kao što je obnova PŠ Kapelica. Mi smo i dalje jedan od najvećih investitora u ovom dijelu Hrvatske. Sve što radimo, mora biti za našu i vašu dobrobit. Svima nam jednako moraju biti važne male i velike škole. U skorijoj budućnosti planiramo ulaganje i u garešnički đački dom, srednje škole i niz ostalih objekata. Neovisno o situaciji sa koronom, nastojimo i dalje raditi istim tempom. Podsjećam da se odlično borimo i sa koronom. Zasada smo županija sa najmanje oboljelih i novozaraženih u Hrvatskoj. Virus nije ušao niti u domove za starije, niti u bolnički sustav, a što je i najvažnije, niti jedna osoba u BBŽ nije umrla od koronavirusa, poručio je bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs.

Uz navedene konferenciji su prisustvovali i vijećnici Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije, Saša Slukan prokurist tvrtke SLU-KOM d.o.o. koja je izvođač radova na školskoj zgradi, Nikola Kučiš, direktor firme Euroconsulting koja je vodila projekt, Anamarija Župančić, direktorica poduzetničkog centra Garešnica i ostali.Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.