Crosst.hr

Zamjenik predsjednika HSLS-a Dario Hrebak uputio pismo ministru vanjskih poslova Davoru Ivi Stieru

Reakcija na podizanje spomenika Milanu Tepiću koji je 29.rujna 1991. dignuo u zrak skladište sa 170 tona streljiva nedaleko od Bjelovara

U popodnevnim satima stiglo je pismo zamjenika predsjednika HSLS-a Daria Hrebaka upućeno ministru vanjskih poslova Republike Hrvatske Davoru Ivi Stieru. Riječ je o reakciji razočaranih građana Grada Bjelovara koji su u nevjerici primili vijest da je Vlada Republike Srbije ovih dana donijela odluku o podizanju spomenika u Beogradu Milanu Tepiću, majoru bivše JNA koji je 29.rujna 1991. dignuo u zrak skladište sa 170 tona streljiva nedaleko od Bjelovara.

Pismo zamjenika predsjednika HSLS-a Daria Hrebaka donosimo u cijelosti.

PREDMET: Zamolba za upućivanje diplomatske note

Poštovani Ministre,

ovim putem obraćam Vam se u ime razočaranih građana Grada Bjelovara koji su u nevjerici primili vijest da je Vlada Republike Srbije ovih dana donijela odluku o podizanju spomenika u Beogradu svom „narodnom heroju“ Milanu Tepiću, majoru bivše JNA koji je 29.rujna 1991. godine kao zapovjednik skladišta borbenih sredstava u šumi Bedenik (Barutana) nedaleko od Bjelovara dignuo u zrak skladište sa 170 tona streljiva kojom prilikom je poginulo 11 bjelovarskih branitelja, a tim potezom je zamalo sravnio grad Bjelovar. Na sreću svojim samoubilačkim potezom nije uspio eksplozivom raznijeti i ostala susjedna skladišta i time ugroziti živote i drugih građana grada Bjelovara.

Molim Vas da ovim putem reagirate na navedenu odluku Vlade Republike Srbije upućivanjem odgovarajuće diplomatske note putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Srbiji.

S poštovanjem,

Zamjenik predsjednika HSLS-a
Dario Hrebak, v.r.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.