Crosst.hr

Za predsjednicu Županijske skupštine Bjelovarsko bilogorske izabrana Đurđica Ištef Benšić, za potpredsjednike Zlatko Barila i Silvestar Štefović

2017 6 zupanija prva skupština lipanj 277

U srijedu 14. lipnja u Velikoj vijećnici Županije, održana je 1. konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije. Na dnevnom redu nalazio se izbor Mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva verifikacija mandata članova Županijske skupštine, utvrđivanje člana Županijske skupštine koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika, svečana prisega članova Županijske skupštine, izbor Odbora za izbor i imenovanje, izbor predsjednika Županijske skupštine, izbor Odbora za Statut i Poslovnik te izbor Odbora za financije i proračun. Svečanu sjednicu otvorila je Branka Saks, predstojnica Ureda državne uprave u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

2017 6 zupanija prva skupština lipanj 30

– Od 41 člana koliko skupština broji, nazočno je ukupno 39 članova, što znači da skupština može pravovaljano odlučivati i donositi odluke. U Mandatno povjerenstvo predlažem Sinišu Glavaša za predsjednika, Milana Ivančevića za člana i Milana Filipovića za člana. Predloženo Mandatno povjerenstvo prihvaćeno je jednoglasno, rekla je Branka Saks te riječ prepustila novoizabranom predsjedniku Mandatnog povjerenstva koji je izabran s 22 glasa.

2017 6 zupanija prva skupština lipanj 34

– Županijsko izborno povjerenstvo Bjelovarsko–bilogorske županije utvrdilo je kako je od 98.895 birača upisanih na popis birača Bjelovarsko – bilogorske županije, glasovalo 465 birača. Nevažećih listića bilo je 1.565, dok je važećih bilo 42.884. Lista kandidata Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske liberalne stranke dobile su 17 mjesta u Županijskoj skupštini. Sa Nezavisne liste, člana skupštine čini Damir Bajs. Hrvatska narodna stranka liberalni demokrati, Hrvatska stranka umirovljenika, Blok umirovljenika Zajedno, Stranka umirovljenika, Održivi razvoj Hrvatske ORaH, Hrvatska seljačka stranka braće Radić, Hrvatska demokratska seljačka stranka i Nezavisni seljaci Hrvatske, dobili su 17 mjesta u Županijskoj skupštini, dok lista SDP-a broji pet mjesta. Lista kandidata Most nezavisnih lista dobila je dva mjesta u skupštini. Na provedenim izborima osigurana je odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine te češke nacionalne manjine u Županijskoj skupštini Bjelovarsko – bilogorske županije. Sukladno odredbama Zakona o lokalnim izborima, župan i njegovi zamjenici ne mogu biti članovi predstavničkih tijela jedinica regionalne samouprave, te sukladno sporazumu političkih stranaka dobivaju svoje zamjenike. Damira Bajsa zamjenjuje Matija Jasenko, Nevena Alića zamjenjuje Sandra Frčo, Bojanu Hribljan zamjenjuje Dražen Pavlović i Tanju Novotni Golubić će zamijeniti Željko Bišćan, pojasnio je Siniša Glavaš.

U nastavku je održano utvrđivanje člana Županijske skupštine koji je predsjedavao sjednicom do izbora predsjednika. Prema Zakonu o lokalnim izborima, konstituirajućom sjednicom do izbora predsjednika predsjedava prvi izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova, odnosno Miro Totgergeli koji je izrazio zadovoljstvo predsjedavanjem konstituirajuće sjednice Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije te vijećnike zamolio da svečano prisegnu.

2017 6 zupanija prva skupština lipanj 49

– Naravno da očekujem dobar rad skupštine koja je i do sada uvijek radila dobro. Nadam se da ćemo kao oporba raditi na dobrobiti naših građana i da ćemo sve ono za što smo se zalagali u kampanji moći realizirati. Kao čelni čovjek Hrvatske demokratske zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije vjerujem da ćemo biti konstruktivna, ali i kritička oporba. Županiju svakako želimo pomaknuti sa zadnjeg mjesta na kojem je sada. Mislim da pripadamo sredini, a ne kraju, kao ni vrhu, jer se ipak ne možemo mjeriti sa velikim županijama. Po gospodarskoj razvijenosti sigurno ne pripadamo biti na posljednjem mjestu u zemlji, izjavio je po završetku skupštine

S 22 glasa, odnosno izborom 1/3 županijske skupštine, za predsjednicu Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije izabrana je Đurđica Ištef Benšić. U ime HDZ-a, HSS-a i HSLS-a za riječ se javio Silvestar Štefović i pojasnio kako će u ovom dijelu glasovati kao suzdržani, jer djeluju kao konstruktivna oporba. Novoizabrana predsjednica skupštine potom je nastavila s vođenjem konstituirajuće sjednice.

2017 6 zupanija prva skupština lipanj 285

– Hvala na ukazanom povjerenju na izboru predsjednice u narednom mandatnom razdoblju od 2017. do 2021. godine. Vjerujem da ću svojim radom na ovoj izuzetno važnoj političkoj poziciji opravdati povjerenje koje ste mi dali. Novim izborima „dobili smo kredit“ od naših građana koji moramo „vraćati“ u naredne četiri godine. Glavnica neka nam bude što više odobrenih, realiziranih i provedenih projekata koji su od interesa svih građana naše županije, rekla je Ištef Benšić.

 

Uslijedio je izbor Odbora za Statut i Poslovnik, kao i izbor Odbora za financije i proračun, dok su za potpredsjednike Županijske skupštine BBŽ-a izabrani Zlatko Barilai Silvestar Štefović.

2017 6 zupanija prva skupština lipanj 23

– Skupština je sada formirana i za dalje je ključna suradnja između župana, kao tijela izvršne vlasti i županijske skupštine. Pred nama je niz aktivnosti i odluka koje će se provesti i donijeti upravo kroz skupštinu. Zajednički prioritet svakako je napredak naše županije, u smislu razvoja gospodarstva, socijalnih mjera, poljoprivredi, zdravstvu i školstvu. Očekujem da će u ovom sazivu biti različitih političkih okvira, no i zajedništva po pitanjima aktivnosti koje su važne za naše građane, rekao je župan Bjelovarsko – bilogorske županije Damir Bajs.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.