Crosst.hr

Vrijedne članice Udruge Žene Paljevine 2017. godinu započele s korisnim akcijama

2017 1 zene paljevine2017 6

U Mjesnom domu Paljevine organizirana akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi

Čuda nisu nemoguća, potrebne su samo pametne glave i vrijedne ruke u što smo se mogli uvjeriti i sinoć u aktivnom mjestu Paljevine općine Ivanska gdje su članice iz Udruge Žene Paljevine još prije dvije godine pokrenule društveni život ovoga sela.

Selo je nekada imalo sve, život i dušu, ali je sve stalo do prije dvije godine kada su žene sa svojom predsjednicom Mirelom Rajčević, u starom i skromnom Mjesnom domu organizirale prvu zabavu povodom Valentinova. Tako je sve počelo. Radile su kolače, ručne radove, bavile se raznim slikarskim tehnikama kako bi prikupile sredstva i uredile svoje skromno mjesto okupljanja – Mjesni Dom u Paljevinama. Organizirale su razne edukacije, sudjelovale na sajmovima, pomagale bolesnima i siromašnima, a sve to za dobrobit svojega mjesta, ali i cijele općine Ivanska. Kako bi mogle provoditi sve ove aktivnosti i razne akcije trebalo je uvesti i plin u Mjesni dom. Tu je žene podržao i njihov načelnik Općine Ivanska Josip Bartolčić. Plin je stigao u dom i sada je sve puno lakše, ali naravno i toplije za raditi.

Redovito se okupljaju i provode različite akcije, pa su tako 2017. godinu započele s korisnom zdravstvenom edukacijom uz mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Žene su sve organizirale i odaziv je bio popriličan. Osim što su mještanke i mještani mogli provjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi, organizirana je i nagradna igra, pa su tako oni najsretniji dobili i prikladne nagrade. Nakon provedene zdravstvene akcije, uslijedilo je druženje.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/2017_1_zene_paljevine2017_13.jpg width=”350″ height=”500″/>
Mirela Rajčević, predsjednica Udruge žena Paljevine zahvalila se ovim putem ljekarni “Petrunić” na uspješno odrađenoj akciji, sponzoru “Koestlin d.o.o.”, na donaciji svojih proizvoda te svojim Ženama Paljevine na ukusnim, domaćim kiflicama. Mirela je najavila i nove akcije u 2017. godini, a prva je sudjelovanje na Međunarodnom pčelarskom sajmu u Gudovcu. – Nakon slatkog i mednog sajma, ovdje u Mjesnom domu Paljevina organiziramo romantičnu i veselu zabavu povodom Valentinova, najavila je Mirela.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.