Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Vrijedna donacija odjelu oftamologije Opće bolnice Bjelovara

2016 06 bolnicaoft 3

Moderni aparat za vježbanje slabovidnih očiju pomaže djeci

U tjednu oftamologije prikupljena su sredstva za nabavku aparata sinoptofora koji će na odjelu oftamologije Opće bolnice Bjelovar pomagati prilikom vježbanja slabovidnih očiju kod školske i predškolske djece.

Erste banka je donirala cjelokupni iznos za kupnju ovog neophodnog aparata kako bi se nastavilo podizanje kvalitete zdravstvene skrbi za građane Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na konferenciji za novinare koja je održana u utorak o tome je govorio dr. Davor Malčić, šef oftamologije. – Ovakav aparat nam je potreban i nakon toliko godina smo ga i zaslužili. Koristit će ga stanovnici naše, ali i okolnih županija. Na godišnjoj razini je dosta veliki broj djece, ali i svakodnevno ih ima desetak. Dolazi se četiri puta godišnje, i izvodi se po deset vježbi sa svakim djetetom. Malo je bilo gužve u čekaonici do sada, a sada će moći vježbati i dvoje djece istovremeno. Ovo je aparat koji nam služi za vježbanje dječje slabovidnosti s koordinatorom i potreban nam je u svakodnevnom radu. Do sada smo imali jedan koji je zastario, a ovo je novi, ali i moderniji aparat. Vrijedan je 76 tisuća kuna, a dobili smo ga donacijom Erste banke – rekao je dr. Davor Malčić.
h
Zoran Seleš, sanacijski upravitelj OB Bjelovar govorio je o potrebama bolnice za novim aparatima.
– Teško je definirati što je najpotrebnije; Bjelovarska bolnice skrbi za preko 240 tisuća stanovnika. Medicina se razvija, ljudski vijek je sve duži i duži. Pritom mi moramo pratiti trendove koji se razvijaju, nabavljati opremu koja nam je financijski dostupna. Svaki odjel ima poneki aparat koji nedostaje. Gledamo što nam je najstarije, i to moramo obnoviti. Preko zajedničke javne nabave koju vodi ministarstvo na popisu je razna opreme koju trebamo dobiti. Za hemodijalizu, neurološke aparate, dijagnostiku rendgena, i niz druge opreme – rekao je sanacijski upravitelj Opće bolnice Bjelovar Zoran Seleš.

Pročitajte još