Crosst.hr

Vijećnici Županijske skupštine BBŽ raspravljali i odlučivali o novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar – Bivši župan napustio Skupštinu

2021 07 17 130458

Na drugoj po redu Županijskoj skupštini Bjelovarsko – bilogorske županije pod 7. točkom dnevnog reda stajalo je donošenje Odluke o davanju suglasnosti Općoj bolnici Bjelovar za preuzimanje obveza na teret sredstava za decentralizirane funkcije Bjelovarsko – bilogorske županije, u razdoblju od 2021. do 2036. godine za investicijsko ulaganje u izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar te davanje suglasnosti ravnatelju Opće bolnice Bjelovar za sklapanje pojedinačnog Ugovora o javnoj nabavi. 

2021 07 16 skupstinabbz 158
Slavko Došen (HSLS), predsjednik Odbora za financije i proračun Županijske skupštine BBŽ

Slavko Došen (HSLS), predsjednik Odbora za financije i proračun Županijske skupštine BBŽ predložio je prihvaćanje ovog akta, a važno je naglasiti kako je bivši župan Damir Bajs prije donošenja ove Odluke napustio Županijsku skupštinu i na nju se više nije vraćao.

Prvi za raspravu javio se Silvestar Štefović (HDZ). 

 

– Žao mi je što je gospodin Bajs pobjegao za vrijeme najvažnije današnje rasprave. Bolnicu je ukopao do grla i sada ga to više jednostavno ne zanima. Cijelo vrijeme smo govorili da će vraćanje kredita decentraliziranim sredstvima za izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar dovesti do narušavanja cijelog županijskog zdravstvenog sustava. Novi župan sada mora biti pravi mađioničar kako bi od Vlade RH dobio veća decentralizirana sredstva, osigurao normalno funkcioniranje zdravstvenog sustava s novcem kojeg imamo, plus plaćao rate kredita koje su krenule u lipnju ove godine. Bivši župan tvrdio je da će se s otplatom kredita krenuti tek 2022. Mi sada moramo pronaći tri milijuna kuna anuiteta za ovu godinu. Nažalost, ništa bolja situacija nije niti u domeni školstva, poručio je Štefović

2021 07 16 skupstinabbz 127
Drago Hodak (HDZ)

– Vjerujem da ćemo sad napokon dobiti odgovore na sva pitanja vezana za završetak nove zgrade Opće bolnice. Imamo tri velike kapitalne investicije koje su više – manje u fazi izvedivosti. Radi se o bolnici sa 19 tisuća kvadrata u vrijednosti 165 milijuna kuna, Veteranskom centru u Daruvaru od 9,100 kvadrata vrijednom 90 tisuća kuna te novoj Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog s “cash poolom”. Njezina procijenjena vrijednost je 25 milijuna kuna. Sve ove stavke netko bi trebao detaljno obrazložiti, rekao je Drago Hodak (HDZ).

U raspravu se uključio i Ivan Beljan (DHSS).

2021 07 16 skupstinabbz 118
Ivan Beljan (DHSS)

Slična je priča i s našim županijskim sportskim dvoranama u čuvenim švicarcima. Mi smo na minus 27 milijuna kuna i za kunu se još uvijek nismo pokrenuli od otplate glavnice. Sada vidimo da je Županija u vrijeme bivšeg župana funkcionirala kao ruski rulet. Bojim se da nakon otplate svih kredita u novoj bolnici nećemo imati za obične zavoje. Prosječan minus bolnice je milijun eura godišnje i vjerujem da ravnatelju Allouchu nije jednostavno, poručio je Beljan iz DHSS-a. 

2021 07 16 skupstinabbz 206
Ines Šarić, vijećnica stranke GLAS BBŽ

Ines Šarić iz stranke GLAS istaknula je kako je posljednje četiri godine svaki put dizala ruku za izgradnju nove bolnice, kao i za njezina zaduženja. Također, Šarić smatra da je bivši župan trebao  sudjelovati u raspravi i detaljno objasniti zaduženja te da hajke na ravnatelja Opće bolnice ne bi smjelo biti. Pojašnjava da svi koji su glasali za bolnicu na neki način trebaju snositi odgovornost.

2021 07 16 skupstinabbz 226
Dinko Pirak (Nezavisan vijećnik)

– Damir Bajs nije igrao ruski rulet već je u njega uvukao ravnatelja bolnice, ali i ravnatelje škola. Decentralizacijski novac država šalje u školstvo i zdravstvo isključivo za redovitu djelatnost, kako bi djelatnici imali s čime raditi. Odite primjerice u Čazmu i pitajte građane da li su zadovoljni sa zdravstvenom skrbi koju su imali do sada. Također, isto pitanje možete postaviti i Bjelovarčanima, zaključio je Dinko Pirak (Nezavisan vijećnik). 

Slijedeći za govornicom bio je Boro Bašljan (DHSS). 

2021 07 16 skupstinabbz 193
Boro Bašljan (DHSS)

Mislim da je sada jasnije zbog čega smo govorili da smo za izgradnju bolnice, no ne i za način financiranja temeljem podizanja velikih kredita. Tada smo konstantno slušali da smo mi protiv nove bolnice i osiguranja kvalitetnije, suvremenije zdravstvene skrbi. Decentralizirana sredstva iznosila su oko 14 i pol milijuna kuna. Gledajući plan otplate, iz te stavke se za otplatu kredita uzima oko 7,8 milijuna kuna. Županu Marušiću će ovo biti jako težak posao i trebat će čim prije pronaći izvor financiranja za namirivanje razlike ili otplatu kredita u koje se tako nerazumno uletjelo. Mi sada možemo doći u situaciju da Opća bolnica Bjelovar ostane bez najosnovnijih sredstava za redoviti rad, ističe Bašljan iz DHSS-a. 

Kako bi detaljnije objasnio postojeće stanje i problematiku vezanu za dovršetak izgradnje nove zgrade bolnice, članovima Županijske skupštine BBŽ obratio se ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Ali Allouch. 

2021 07 16 skupstinabbz 232
Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar

– Naša ustanova zapošljava 820 djelatnika i najveća je na području naše županije. Vrlo sam ponosan na sve djelatnike, njihovu požrtvovnost i postignuća. Moram u svoje i njihovo ime reći da radimo u gotovo nemogućim uvjetima. Upravo to je bio razlog zašto sam prihvatio prijedlog za izgradnju nove bolnice. Isto tako, želja mi je da u Bjelovaru imamo novu bolnicu zbog 130 tisuća stanovnika koji gravitiraju prema njoj. Dakle, prvenstveno sam se vodio željom za pomaganjem i poboljšanjem uvjeta rada djelatnika i pružanja zdravstvene skrbi pacijentima. Siguran sam da nema osobe koja je protiv nove bolnice. Najveći problem nastao je zbog načina financiranja izgradnje. Ja sam takav prijedlog mogao odbiti, ali vjerujem da svi znamo kakva bi se hajka digla protiv mene ili bilo koga na mjestu ravnatelja. Bolnicu je nemoguće financirati iz decentraliziranih sredstava i zato sada apeliram na osnivače da priskoče u pomoć i pronađu financije za otplatu bolnice. Premijer je obećao da će ovaj projekt podržati. Mislim da nije vrijeme za velike rasprave, već za zajedništvo i sinergiju, poručio je ravnatelj bolnice. 

Za repliku se javio Silvestar Štefović (HDZ). 

2021 07 16 marusic 3
Silvestar Štefović (HDZ)

– Rasprava nije gubljenje vremena. Jako je dobro i potrebno da iskristaliziramo stanje i način na koji je došlo do ovih problema. Ukoliko ne znamo pozadinu cijele priče i nemamo transparentne informacije, vrlo teško ćemo pronaći rješenje problema. U vrijeme donošenja odluke govorili ste da niste političar i da svim građanima treba nova bolnica. To je sasvim u redu, no dobro je kolega Beljan rekao da su mnogi s Bajsom zajedno sadili tikve. Bolnica nisu samo zidovi, već i oprema, ljudi, aparatura. Molim vas da budete iskreni kako bismo cijelu ovu priču razgolitili do samog kraja, zaključuje Štefović te dodaje da HDZ nije bio protiv izgradnje bolnice, već modela financiranja.

 Replicirali su i Ivan Beljan (DHSS) i Drago Hodak (HDZ). 

2021 07 16 skupstinabbz 118
Ivan Beljan (DHSS)

– Oporbene kolege podržavam u ovoj borbi. Već sam i prije govorio da bi se moglo desiti da netko dođe na vaša vrata, pokuca i upita kada, što, zašto i kako ste to činili. Država je sama po sebi zadužena i vrlo teško će biti dobiti potreban novac, rekao je Beljan (DHSS). 

2021 07 16 skupstinabbz 127
Drago Hodak (HDZ)

 – Gospodina ravnatelja poštujem, cijenim njegov rad i zalaganje, no govorimo o tome zašto nije poništen natječaj, već je prihvaćen suludi prijedlog izgradnje na način koji nikako nije realan. Županijska skupština nikada nije baratala s takvim iznosima. Zamjeram vam jer smatram da se trebalo konzultirati sa stručnjacima i još k tome o cijeloj ovoj priči Ministarstvo financija nije bilo obaviješteno, ističe Drago Hodak (HDZ).

U raspravu se uključio Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu. 

2021 07 16 skupstinabbz 213
Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu

– Ravnatelja bolnice upoznao sam netom prije jednog sastanka kod premijera kada smo išli u Zagreb lobirati za sredstva. Kada usporedimo bjelovarsku bolnicu s onom u Puli, ipak smo mi ostali u određenim okvirima. Na nama je sada da to riješimo. Na umu moramo imati da nakon završetka izgradnje slijedi i opremanje  bolnice. Županu Marušiću dajem veliku podršku i vjerujem da ćemo iz cijele ove situacije izaći uzdignute glave, kazao je saborski zastupnik Bilek. 

Sandra Frčo iz SDP-a istaknula je kako joj je bilo pretužno čuti ravnatelja Opće bolnice Bjelovar koji je morao objašnjavati zašto bi Bjelovar trebao imati novu bolnicu. 

2021 07 16 skupstinabbz 79
Sandra Frčo (SDP)

– Imamo kredit, ali imamo i našeg premijera kojeg držim za riječ da će pomoći. Malo smo trebali ovako, malo onako, pa na ovaj, pa na onaj način. Zdravstveni sustav je u kolapsu u cijeloj državi. Dugovi prema veledrogerijama su ogromni, a sada ispada da je zdravstveni sustav narušen samo u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Da se nije sada krenulo u izgradnju bolnice, tko zna kada bismo to dočekali. Manjak odjela, opreme, zdravstvenih djelatnika samo je mali, mali dio problema hrvatskog zdravstva. Meni je to pretužno, rekla je članica. Dizala sam ruku za novu bolnicu i digla bih ju ponovno. Za dobar projekt ću uvijek glasati, poručila je Frčo.

Raspravi je pred kraj pristupio bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić. 

2021 07 16 skupstinabbz 33
Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan

– Ukoliko imamo obećanje staro dvije godine, pitam se zašto bivši župan nije riješio problem. Stalno se pozivamo na Pulu i njihov model, no ne znam baš da su Istarska županija i Grad Pula pod HDZ-om. Isključivo se vodim tezom da se zbog nesposobnosti jednog čovjeka išlo u dizanje kredita. Vjerujem da će se cijelo klupko odmotati. Privatno i emocionalno sam jako vezan uz našu bolnicu, u kojoj je moja majka radila kao medicinska sestra, a i supruga mi je liječnica. Moja najveća zadaća trenutno je premostiti kredite o kojima danas govorimo. Do novca neće biti jednostavno doći, no više ne mogu slušati da se stalno spominju premijer Andrej Plenković i Vlada Republike Hrvatske. Da li su krediti bili nečiji interes, skriva li se što u pozadini, to će potvrditi institucije koje su za to zadužene. Žalosno je da skupštinari nisu znali da probleme, rekao je župan Marušić. 

2021 07 16 skupstinabbz 142
Marijo Puškarić (HSLS)

– Evidentno je da je izgradnja bolnice preplaćena otprilike za 40 posto, što je značajan iznos. Odluke više ne možemo promijeniti, jedino se udružiti i nadati se da će problem biti riješen. Na naše građane apeliram da se odazovu cijepljenu i da se na taj način uskoro vratimo normalnom životu. Tada ćemo imati i zdravstvo i gospodarstvo, poručio je Marijo Puškarić (HSLS). 

 Na samo kraju rasprave, skupštinarima se ponovno obratio Ali Allouch. 

2021 07 16 skupstinabbz 232
Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar

Nisam rekao da gubimo vrijeme u pravom smislu te riječi, već da idemo svi zajedno raditi i težiti boljoj budućnosti za sve nas. Ja sam vam odmah na početku rekao što je istina, a to je da imamo dva kredita. Imali smo četiri ponuđača i dobili smo cijenu koju smo dobili, dakle najpovoljniju. Savjetovano nam je ukoliko poništimo natječaj da je bolje ići u izgradnju danas, a ne sutra ili preksutra. Ja nikoga ne branim, već govorim kako je bilo. Bolnicu sam zatekao sa 100 i nešto liječnika, a sada ih imamo 140. Njihov povremeni odlazak je normalna pojava i mi uvijek uspijevamo osigurati nove liječnike. Naša bolnica prošle godine, unatoč korona krizi nije akumulirala dug te će tako biti i ove godine, obrazložio je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar te dodao, ako je izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar njegov grijeh, nada se da će ostati za povijest i za našu djecu.

 

GLASANJE VIJEĆNIKA 

Sa 29 glasova ‘za’ donijeta je Odluka za o davanju suglasnosti Općoj bolnici Bjelovar za preuzimanje obveza na teret sredstava za decentralizirane funkcije Bjelovarsko – bilogorske županije, u razdoblju od 2021. do 2036. godine za investicijsko ulaganje u izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

 

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA DONIJELA JOŠ JEDNU ODLUKU VEZANU UZ OPĆU BOLNICU BJELOVAR

Za raspravu o davanju suglasnosti ravnatelju Opće bolnice Bjelovar za sklapanje pojedinačnog Ugovora o javnoj nabavi javio se Ivan Beljan (DHSS). 

2021 07 16 skupstinabbz 118
Ivan Beljan (DHSS)

– Zaključimo da javnu nabavu možemo provoditi ukoliko imamo osigurana financijska sredstva. Evo, mene čudi što Sandra Frčo koja je po zanimanju ekonomist može na ovakav način razgovarati o financiranju izgradnje bolničkog objekta, poručio je Beljan. 

Sa 27 glasova ‘za’ donijeta je Odluka za davanje suglasnosti ravnatelju Opće bolnice Bjelovar za sklapanje pojedinačnog Ugovora o javnoj nabavi. 

 Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.