29. studenoga 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Vijećnici SDP-a nisu se pojavili na AKTUALNOM SATU: razgovaralo se o besplatnim udžbenicima i drugim važnim temama za grad

2019 bjelovar info gradsko vijece 18 1

U utorak 18. lipnja u Gradu Bjelovaru održana je 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara na kojoj je bilo prisutno 20 od mogućih 25 vijećnika. Na dnevnom redu našle su se 33 točke, od čega prva i najpoznatija, Aktualni sat, gdje je svoja pitanja postavilo svega sedmero vijećnika.

Prva vijećnica, koja je svoje pitanje uputila gradonačelniku Dariju Hrebaku bila je ABB-ova Zdenka Henc, koju je zanimalo planira li se u skorije vrijeme urediti sanitarni čvor OB Bjelovar, te hoće li se rekonstrukcijom Doma kulture sanirati i ulaz za invalide, koji je u poprilično lošem stanju.

Na prvo pitanje, koje se tiče Opće bolnice, gradonačelnik je odgovorio kako su pregovori po tom pitanju u tijeku, odnosno da se na tome već radi.

Što se drugog pitanja tiče, kazao je kako je projekt obnove Doma kulture odobren te da će ukupna vrijednost projekta biti oko 10 milijuna kuna, ali će Grad dodatno financirati uređenje interijera. Tom prilikom, gradonačelnik je zamolio prisutne pročelnike koji sudjeluju u tom projektu, da u plan projektiranja uvrste i sanaciju ulaza za invalide.

Iduće pitanje i prijedlog dala je vijećnica Zlatka Pemper (HSLS), a odnosilo se na gradsko sufinanciranje radnih materijala za osnovne škole na području Bjelovara. Vijećnica je po tom pitanju predložila financiranje određenog iznosa u obliku pomoći za djecu.

2019 bjelovar info gradsko vijece 20

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport, Milan Mateković kazao je kako je utvrđeno da će se odluka o financiranju radnih bilježnica za učenike osnovnih škola donijeti. Obzirom da će Vlada sufinancirati udžbenike, postoji više varijanti za nabavu tih radnih materijala.

Također, naglasio je da je odlučeno kako će najmanji iznos po učeniku biti 200 kuna, ali konačna odluka će se donijeti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, odgovorio je pročelnik Mateković.

Višnja Biljan (HDZ) zainteresirala se je za produljenim boravkom u PŠ Nove Plavnice, ali i u drugim školama na području grada. Također, vijećnica Biljan predložila je da se za buduće sjednice Gradskog vijeća, dnevni red skrati.

Na pitanje vijećnici odgovorio je pročelnik Mateković koji je pojasnio kako će Grad Bjelovar ove godine pomoći svim školama kojima je osnivač s provođenjem produženog boravka. Grad će tako osigurati produženi boravak u svim onim osnovnim školama u kojima postoje prostorni uvjeti te u kojima se nastava održava u jednoj smjeni, naglasio je Mateković.

Gradonačelnik Hrebak također se nadovezao na isto pitanje.

– U lipnju Ministarstvo demografije raspisuje javni natječaj po kojem, gdje god će biti potrebe za produženim boravkom, Ministarstvo će putem europskog fonda financirati sve te djelatnike. Nažalost, to se neće moći primijeniti na one koji su već zaposleni, ali hoće na sve ostale, rekao je Hrebak.

Što se pak druge točke tiče, Hrebak se složio s vijećnicom Biljan da bi sve te točke možda trebalo malo bolje rasporediti.

Sljedeći na redu bio je vijećnik Nenad Mrzlečki (HDZ) koje je postavio pitanje vezano uz Istočnu obilaznicu, koja je u fazi izgradnje.

Odgovor mu je dao pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović.

 – Radovi na Istočnoj obilaznici teku uredno, vjerujem da će biti i prije roka završeni. Sutra idemo na sastanak u Hrvatske ceste pa možda dobijemo još kakvu informaciju. Jedino, još uvijek ostaje onaj problem da će kamionski prijevoz ići kroz Trojstvenu ulicu.

2019 bjelovar info gradsko vijece 39

Vijećnica Jasna Višnjević (HNS) gradonačelniku je uputila pitanje vezano uz aktivna gradilišta na području grada. Konkretno, Višnjević je zamolila Hrebaka da ih sve nabroji. Također, upitala je gradonačelnika koliko je zemljišta prodano u poslovnim zonama poduzetnicima iz proizvodno – prerađivačke djelatnosti zahvaljujući mjeri tax free.

2019 bjelovar info gradsko vijece 58

Gradonačelnik Hrebak u odgovoru je naglasio kako je prošle godine bio rekordan broj gradilišta, a ove godine je taj broj veći za čak 20 do 30 posto. Nakon toga je nabrojio sva gradilišta na području grada Bjelovara.

– Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta s izgradnjom kanalizacije u Radničkom naselju, rekonstrukcija ulice Vidikovac, rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Starim Plavnicama, rekonstrukcija ulice Zagorska, rekonstrukcija raskrižja Pere Biškupa i Milana Šufflaya, rekonstrukcija Livadske ulice, izgradnja dijela Ulice Vinka Žganeca, izgradnja pješačke staze u naselju Rajić, izgradnja pješačke staze u naselju Prgomelje, izgradnja dječjeg igrališta na Boriku, izgradnja dječjeg igrališta u Ulici Antuna Mihanovića, revitalizacija sportsko – rekreacijske zone Borik, rekonstrukcija i dogradnja javne rasvjete na Boriku, izgradnja reciklažnog dvorišta u Bjelovaru, uređenje okoliša tržnice Brune Bušića, opremanje zamjenskog bunara u Delovima, izgradnja mjerno – regulacijskih okana, rekonstrukcija vodovodne mreže Mihanovićeva, Male Sredice, Matice Hrvatske, Svetog Antuna, izgradnja mreže odvodnje Sjever Trojstveni Markovac, izgradnja mreže odvodnje Zapad, Križevačka cesta, istražna bušotina u Velikom Korenovom, proširenje tijela odlagališta Doline, asfaltiranje Tomaš, Ciglena, Gornji Tomaš, Patkovac, Stari Pavljani, Stančić, društveni dom Zvijerci, umjetna trava Ždralovi, područne škole Ciglena, Gudovac, Nove Plavnice, Veliko Korenovo, Ždralovi, Kokinac, Gornje Plavnice, rekao je gradonačelnik.

Što se tiče drugog pitanja vezanog uz tax free, Hrebak je naglasio kako su u pitanju  četiri tvrtke.

Mario Holiček (HSLS) upitao je kada će se završiti radovi na atletskoj stazi Atletskog kluba Bjelovar, postavljanje umjetne trave nogometnog kluba Bjelovar i kluba Mladost Ždralovi.

Gradonačelnik je odgovorio:

– Što se tiče sportske infrastrukture, tu su tri gradilišta: atletska staza, umjetna trava u Ždralovima i u Bjelovaru, a sve će biti završeno do rujna ove godine, prije početka natjecateljske sezone.

Sljedeća na redu bila je nezavisna vijećnica Ela Naranđa koja je postavila dva pitanja i dala jedan prijedlog.

– U sustavu ePorezna možete predati sve papire elektronskim putem osim Poreza na potrošnju. Može li se nekako Bjelovar uvrstiti među gradove u kojima je i to moguće slati elektronskim putem?

Drugo pitanje glasi je li se ove godine u Bjelovaru zaprašivalo protiv komaraca?

Vijećnica je predložila i da Grad Bjelovar kreira sveobuhvatni projekt, kojeg je vijećnica nazvala Grad Bjelovar – prijatelj obitelji, u koji bi se uvrstilo niz mjera za zadržavanje mladih obitelji u Bjelovaru.

Željka Vizi, voditeljica Odsjeka za naplatu i pravne poslove u Gradu Bjelovaru, na prvo pitanje je odgovorila kako će Porez na potrošnju uskoro biti uvršten u proces Digitalizacije gradske uprave.

Na drugo pitanje odgovor je dao pročelnik Markovinović koji je naglasio kako je zaštita od komaraca u tijeku, kao i svake godine do sad.

Gradonačelnik se osvrnuo na prijedlog vijećnice Naranđe.

– U Bjelovaru se prodaje 190 kuća i oko stotinjak stanova, dok se u cijelom gradu iznajmljuje svega sedam stanova. Ljudi danas žele biti fleksibilni, možda i o tome treba razmišljati, poručio je Hrebak.

Posljednje pitanje postavio je HSLS-ov Mario Holiček koji je svoje pitanje uputio gradonačelniku.

– Je li točno da je djelatnik sajma kojem je direktor Posavec dao otkaz, dobio pravomoćnu presudu protiv sajma u predmetu Nezakonitog otkaza? Hoće li to stvoriti veliku štetu Bjelovarskom sajmu pošto odšteta iznosi oko pola milijuna kuna? Pitanje je, kako će se Grad prema tome postaviti?

Gradonačelnik je odgovorio:

– Ukoliko je do toga uistinu došlo, nema šanse da će Grad ijednu kunu dati za namirenje štete niti da će pomagati sajmu u smislu namirenja štete, poručio je Hrebak na završetku Aktualnog sata.

Pod drugom točkom dnevnog reda našlo se Izvješće o otpisu nenaplativih potraživanja provedenih po službenoj dužnosti, a obzirom da nije bilo rasprave vrlo brzo prešlo se je i na treću točku dnevnog reda, koju čini Izvješće o radu Tehnološkog parka d.o.o. Bjelovar za 2018. godinu, o čemu je nešto više rekla direktorica Tehnološkog parka Ivana Jurković Piščević.

2019 bjelovar info gradsko vijece 29

 – 31.prosinca 2018. godine uspjeli smo povećati prihode od prodaje za 313 posto, ali ono što posebno veseli je to što smo smanjili knjigovodstveni gubitak tako da ga više nema. Pozajmice se vraćaju, sada su na pola puta. Također, uspjeli smo osvijestiti javnost o tome što je Tehnološki park i gdje se nalazi. U 2018. godini smo imali osam korisnika virtualnog ureda koji prostore trebaju povremeno. U 2019. godini imamo daleko više korisnika i zaposlenika, rekla je Jurković Piščević te nastavila:

– Također nas veseli i činjenica da smo mi glavni koordinator za digitalni inovacijski centar “hub.in Bjelovar” te smo cijelu prošlu godinu sudjelovali na aktivnostima Europske komisije, gdje je Europska komisija naš digitalni inovacijski centar, od svih takvih centara u EU 13 označila kao najuspješniji, poručila je direktorica Tehnološkog parka.Na Sjednici je iznijeta i informacija o pokretanju procedure utvrđivanja uvjeta i postupaka za izbor članova nadzornog odbora u trgovačkim društvima u kojima Grad Bjelovar ima udjele u vlasništvu, točnije o ljudima koji će biti u nadzornom odboru odlučivat će vijećnici Gradskog vijeća.

 • 2019_bjelovar_info_gradsko_vijece_29
 • 2019_bjelovar_info_gradsko_vijece_18
 • 2019_bjelovar_info_gradsko_vijece_20
 • 2019_bjelovar_info_gradsko_vijece_39
 • 2019_bjelovar_info_gradsko_vijece_58

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.