Crosst.hr

Veliki intervju s gradonačelnikom Dariom Hrebakom

2021 04 11 Dario Hrebak 11

Na koje ste projekte iz Vašeg prvog mandata najponosniji?

Prije konkretnih projekata, dvije su stvari kojima se ponosim. Jedna je da smo promijenili atmosferu u Bjelovaru i da danas vidimo da se može, da u našem gradu možemo poboljšati život za sve ljude. Druga je ta da smo usprkos percepciji politike i političara u Hrvatskoj, pokazali da se politika može voditi prema ambicioznim ciljevima i projektima koji se ispunjavaju, koji ne ostaju samo na riječima i obećanjima. 

U posljednje četiri godine puno smo projekata realizirali, od obnove Gradskog bazena, Borika, Doma kulture, izgradnje vrtića u Gudovcu, obnove svih vrtića i gotovo svih škola, “Bjelovarskog doručka”, “Bilogorske košare”, ukidanja prireza … Iskreno, meni najdraži projekt je onaj koji smo radili u suradnji s Hrvatskim cestama s kojima smo u svega godinu dana napravili cestu Farkaševac – Rajić – Prgomelje – Gudovac.  Danas je to cesta kojom mnogi Bjelovarčani svakodnevno putuju prema Zagrebu. Jednako mi je drag i projekt na kojem sam tijekom posljednje tri godine radio s pokojnim pročelnikom Ivicom Markovinovićem, a vezan je uz projekt izgradnje “Termi Bjelovar”, naših bjelovarskih toplica. Ponosan sam i što je Bjelovar nakon 20 godina postao najveći hrvatski grad bez prireza, a cijene vrtića su smanjene i još će padati u godinama koje su pred nama.

Ukoliko ponovno dobijete povjerenje građana na nadolazećim izborima, na što ćete biti najviše fokusirani, kada je u pitanju daljnji razvoj Bjelovara?

Bjelovar čim prije mora dobiti brzu cestu. Kroz koji mjesec će, ako neće biti žalbenih postupaka, krenuti radovi i kroz dvije godine od početka radova, brza cesta će se napokon ostvariti. Na tome sam radio nekoliko posljednjih godina, kao saborski zastupnik i gradonačelnik Bjelovara u suradnji s Vladom Republike Hrvatske. Kada cesta napokon bude napravljena, bitno je da uz nju u neposrednoj blizini budu realizirana još dva projekta, toplice i buduća gospodarska zona Korenovo.  Za toplice već sve znamo, ali zona Korenovo je na dobrom putu da bude realizirana u kratkom roku, jer po informacijama koje imamo, uskoro bismo od nadležnog ministarstva trebali dobiti nešto manje od 80 hektara državnog zemljišta. Upravo njega  planiramo pretvoriti u najveću gospodarsku zonu u povijesti naše županije. S druge strane, uz gospodarstvo mi i dalje moramo razvijati naše Veleučilište u Bjelovaru za koje volim ponosno reći da je pravi motor razvoja modernog bjelovarskog gospodarstva 21. stoljeća. Bez znanja i obrazovanja koji pozitivno utječu na gospodarstvo, naš grad se neće nastaviti razvijati brzinom kojom bismo željeli.

Prvi ste bjelovarski gradonačelnik koji je pokrenuo direktnu javnu komunikaciju s građanima, ponajviše putem društvenih mreža. S obzirom da komentari građana znaju biti i više nego kritizirajući, kako ih doživljavate i na koji način se nosite s njima?

Svakom čovjeku, ne samo političaru se vrlo teško naviknuti na kritiku. To je normalno i dio je ljudske prirode i osobnosti. Odlučio sam ići težim, ali ispravnijim putem. Na ovaj način i mojim prisustvom od 0-24 na društvenim mrežama, građani su bliži radu gradske uprave i gradonačelnika, a do mene mogu doći  kada požele. Time šaljemo jednu snažnu poruku da nisu svi političari isti, da ima i onih koji vole poslušati savjete, ideje, prijedloge, ali i kritike i probleme svojih sugrađana. Važno je da građani znaju da ih se sluša, uvažava cijelo vrijeme, sve četiri godine, a ne samo par tjedana uoči izbora. Naravno da ima i kritika, smatram da se s njima dobro nosim, ali nemjerljivo je veća podrška koju tim kojeg predvodim i ja osobno, dobivamo od većine građana svakodnevno. Oni nam daju snagu i motivaciju da, uz ovaj mladenački elan kojeg imamo, još snažnije prionemo poslu kako bismo zajedno učvrstili naš grad u smislu lidera naše regije, što je on doista već i postao. Želim da Bjelovar i dalje bude uzor mnogim drugim hrvatskim gradovima.

Kako doživljavate svoje protukandidate, da li biste nekoga posebno istaknuli i po čemu?

Pobornik sam demokracije, razmjene mišljenja i stavova. Volio bih da imamo što više protukandidata, da sučelimo svoje programe i da doista pobijedi osoba, odnosno tim s najboljim programom uz koji će se naš Bjelovar još jače nastaviti razvijati. Nažalost, nisam još vidio ideje ni programe svojih protukandidata, ali veselim se skorašnjoj kampanji i sučeljavanju ideja i programa. Nadam se da ćemo čuti i drugačije vizije razvoja našeg grada. Mi ćemo sigurno voditi pozitivnu kampanju, isticati što smatramo da smo dobro radili zadnje četiri godine, ali i predstavljati neke nove projekte koje tek planiramo realizirati. Naš program je sve ono što smo u Bjelovaru radili posljednje četiri godine i mislim da smo građane uvjerili da smo zaslužili još jedan mandat. S druge strane, s obzirom na sve projekte koje smo pripremili za godine koje dolaze, uvjeren sam da za Bjelovar najbolje tek dolazi.

Javno ste obznanili da Marku Marušiću, HDZ-ovom kandidatu za župana Bjelovarsko – bilogorske županije dajete punu podršku. Koje su njegove kvalitete za koje smatrate da će unaprijediti razvoj županije?

Prvenstveno, Marko Marušić je moj prijatelj, poznajemo se još iz mladenačkih dana, više od 20 godina. U njega imam veliko povjerenje jer znam kakav je čovjek, koje su njegove vrline i koliko stručno i predano radi na svom sadašnjem poslu. Često pričamo o politici neovisno što smo različitih svjetonazora i što dolazimo iz različitih stranaka. Mi smo i generacijski bliski pa vjerojatno dijelimo isti način rješavanja problema. Sve ono što smo Igor Brajdić i ja zajedno radili u Bjelovaru posljednjih nekoliko godina, naš stil rada, energija i žar koji unosimo u ovaj posao, znam da dijeli i Marko. Smatram da i našoj županiji treba nova energija. Nemam ništa osobno protiv sadašnjeg župana, ali stil kojim on vodi Županiju, nije isti kojim mi vodimo grad. S druge strane, da si i najbolji župan, nakon 16 godina istog posla, prirodno je da se čovjek zasiti i da izostane isti elan i motivacija. Primjerice, ja osobno sebe ne vidim kao gradonačelnika Bjelovara za deset godina jer sam uvjeren da za tih deset godina građanima više neću biti tako zanimljiv i neću moći ponuditi volju i entuzijazam kakav imam danas. Uvjeren sam da Marko ima dovoljno energije i znanja da sa svojim entuzijazmom doprinese snažnijem razvoju naše županije.

Smatrate li da ste u nekim koracima tijekom posljednje četiri godine pogriješili? Ako da, u kojima konkretno?

Kad se radi, onda se i griješi. Smatram da smo neke stvari možda mogli napraviti i drugačije, neke malo brže, neke temeljitije. Smatram da je trebalo i manje političkih svađa i prepirki, jer od toga nemamo ama baš nikakve koristi. Danas sam s te strane puno zreliji i iskusniji. No, kada pogledam količinu projekata koje smo proveli u svega četiri godine, smatram da smo radili jako dobro jer, doista, na tom putu dali smo sve od sebe. Najponosniji sam na rezultat koji smo postigli u realizaciji projekata putem EU fondova. Naime, od 127 gradova u Hrvatskoj, Bjelovar je po uspješnosti povlačenja europskog novca dvanesti grad u Hrvatskoj. U posljednje tri godine realizirali smo gotovo 200 milijuna kuna vrijednih projekata putem EU fondova. Ogroman je to novac za Bjelovar.

Neki Vam zamjeraju što ste podržali HDZ. Kako objašnjavate i opravdavate taj potez?

Politika uvijek donosi i određenu dozu pragmatizma. Ova koalicija donijela je mnogo dobroga i za HDZ i za HSLS, ali najviše je dobio upravo Bjelovar. Kroz program Vlade Republike Hrvatske uvršten je završetak brze ceste prema Bjelovaru. Nakon 20 godina konačno smo blizu toga da cesta bude završena i da se Bjelovar pomoću nje nastavi razvijati. Kroz participaciju u državnoj vlasti u ulozi saborskog zastupnika lakše se čuje za probleme Bjelovara i projekte koji su godinama za Bjelovarčane samo čežnja, a Bjelovaru mogu donijeti mnogo dobroga. Sada mi je primjerice u fokusu realizacija projekta izgradnje toplica odnosno zatvorenih bazena putem EU fondova. Ne vidim ništa loše u tome da se borim za svoj grad, za svoju županiju, jer građani to od mene očekuju. Naravno da je jako dobro kada postoji sinkroniziranost i vertikala prema državnoj politici. Na kraju krajeva, ja sam zastupnik ovoga kraja i radim svoj posao, dakle predstavljam interese Bjelovara, stanovnika županije i borim se da što više projekata ide u realizaciju.

Na koji način komentirate rad župana Damira Bajsa?

Nije tajna da župan i ja ne dijelimo isti stil vođenja politike. On ju vodi na stari način, dosta zatvoreno, bez puno kontakata u komunikaciji, dok sam ja s druge strane puno otvoreniji putem društvenih mreža i u stalnoj komunikaciji s građanima. Župan voli veliku administraciju, a ja sam zagovornik modela da administraciju treba smanjiti i modernizirati. Dakle, sušta smo suprotnost i zato sam i podržao Marka Marušića koji je po svom stilu meni puno prihvatljiviji kandidat. Mislim da politiku mlađi političari shvaćaju i gledaju drugačije. U svakom slučaju, županu Bajsu želim puno sreće, ali volio bih da pobijedi Marko te da donese toliko potrebnu svježinu na županijskoj razinu. Osobno ću se aktivnije uključiti u politiku na županijskoj razini i nositi listu HSLS-a za Županijsku skupštinu BBŽ na predstojećim izborima. Smatram da je vrijeme da politika i projekti koje smo uspješno realizirali u Bjelovaru, po kojima je Bjelovar postao prepoznatljiv i na državnoj razini kao grad koji je mnogima uzor, budu preslikani i na našu županiju.

Lokalni mediji vrlo aktivno prate Vaš rad, a određeni znaju biti prilično nemilosrdni. Otežava li Vam to obnašanje funkcije gradonačelnika?

Ne bih se složio s vama. Većina medija, odnosno gotovo svi  korektno i predano izvještavaju javnost. Uvijek ću se zalagati za slobodu medija u Hrvatskoj. No, nije dobro kad se medij pretvori u biznis i profit i kad vijest bilo dobra ili loša postane ovisna o novcu i takozvanim “ugovorima o praćenju”. Mislim da sam s time sve rekao. Sva sreća je da se radi samo o iznimkama i da je danas medijska sloboda u našoj županiji daleko bolja nego prije četiri godine te da slobodni mediji, najviše portali samo rastu i povećavaju se te da više nema medijskog monopola kao što je to bilo prije svega nekoliko godina.

Evo za kraj, kako vidite Bjelovar 2025. godine?

Kao lidera naše regije, grada koji je kao i danas uzor mnogim drugim gradovima u mnogo čemu. Vidim ga kao grad u kojem će sigurno raditi nekoliko tisuća ljudi više. Vidim Bjelovar kao grad u kojem se stvara, koji je prvi po poduzetničkim inicijativama. Vidim ga kao grad sretnih i ponosnih ljudi.

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.