14. lipnja 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Veleučilište u Bjelovaru uspješno apliciralo projekt i povuklo oko 3 milijuna kuna

2019 veleučilište bjelovar 2

Veleučilište u Bjelovaru je kao nositelj uspješno apliciralo projekt „Moderno obrazovanje prvostupnika/ca mehatronike usklađeno sa zahtjevima HKO-a“ na natječaj „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“ i zaprimilo odluku o financiranju u 100%-tnom iznosu u visini od 2.825.655,13 kn.

Uz to, Veleučilište je partner u projektu „Provedba HKO u stručnim studijima računarstva“, odobrenog na istom natječaju, a čiji je nositelj Visoko učilište Algebra.

Tim povodom je u ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine, održana konferencija za medije u novoobnovljenoj dvorani Veleučilišta u Bjelovaru, na kojoj su bili predstavljeni navedeni projekti s očekivanim rezultatima i doprinosom razvoju visokog obrazovanja u Bjelovaru.

Sudionicima su se obratili predstavnici Grada Bjelovara, osnivača Veleučilišta u Bjelovaru i nositelji projektnih aktivnosti.

Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara ističe kako Veleučilište uvelike doprinosi napretku samog grada Bjelovara.

– Vjerujem da je ovo samo jedan od prvih projekata koje će Veleučilište uspjeti povući kako bi dodatno podignulo standard svojih studenata, ne samo u materijalnom smislu već i u kvaliteti studiranja.

Ovdje se  obrazuju i informatičari, a mi ćemo već sljedeće godine imati prve izdanke ovog novog studija računarstva – što je izuzetno bitno kako bi se grad razvijao u smjeru novih tehnologija. Tu je i studij sestrinstva, koji je iznimno bitan jer drži cijelu konstrukciju Veleučilišta i daje mogućnost da Bjelovar ima kvalitetne medicinske kadrove.

Ovo je sjajna prilika da iz vanjskih izvora financiranja nadopunimo i da napravimo više. To je prioritet i nas u Gradu, a drago mi je da ste i vi prepoznali tu mogućnost, poručio je gradonačelnik.

Zrinka Puharić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru je kazala kako će se na ovaj način unaprijediti materijalni, tehnički i ljudski resursi na Veleučilištu.

 – VUB je trenutno nositelj projekta na razini cijele Hrvatske koji se naziva Moderno obrazovanje prvostupnika/ca mehatronike usklađeno sa zahtjevima HKO-a – tu smo nositelji zajedno s pet partnera, a ujedno smo i partner Visokom učilištu Algebra na projektu Provedba HKO-a na stručnim studijima računarstva. HKO smo uskladili sa studijem sestrinstva 2015. godine kada smo bili partner Sveučilišnom odjelu Zdravstvenih studija u Splitu.

Ovaj projekt će svakako unaprijediti naše materijalne, tehničke i ljudske resurse na najbolji mogući način. VUB je od kraja 2016. godine uložio milijun i 73 tisuće kuna u opremu, a milijun i 79 tisuća kuna u svoju infrastrukturu.

Trenutno imamo 36 zaposlenika i oko 750 studenata, od čega je samo 30 posto njih iz grada i županije, a ostatak studenata je s područja cijele RH – što pokazuje koliko je ovaj studij atraktivan, ali također i poteže pitanje studentskog doma.

U pripremi smo otvaranja specijalističkog studija iz STEM područja, ali tu su ograničeni prostorni kapaciteti i obzirom da se širimo, nastavu izvodimo posebno za redovite, a posebno za izvanredne studente, kazala je dekanica.

– Ono što je za ovaj projekt specifično je činjenica da smo nositelji, odnosno prijavitelji projekta čiji će rezultat biti usklađivanje studijskih programa preddiplomskog stručnog studija mehatronike za sva visoka učilišta koja isti izvode.

Naši partneri u ovom projektu su: Tehničko veleučilište u Zagrebu, Veleučilište u Karlovcu, Politehnika Pula, Sveučilište Sjever i Hrvatska gospodarska komora.

Mi ćemo realizirati oko 150 tisuća kuna za opremu na Veleučilištu, a ostalo će realizirati i partneri; ukupan budžet za opremu jest oko pola milijuna kuna. Važno je za naglasiti i to da smo projekt pisali i prijavljivali sami, odnosno nismo koristili konzultanske usluge već smo to radili vlastitim kapacitetima, rekla je Tatjana Badrov, prodekanica za razvoj i unaprjeđenje Veleučilišta u Bjelovaru i voditeljica projekta i dodala najvažnije elemente ovog projekta.

 – Najvažniji rezultat ovog projekta, uz 3 glavne programske aktivnosti, je usklađivanje preddiplomskog stručnog studija mehatronike na razini RH. To znači da će kroz 2 godine, koliko traje projekt, svi studijski programi imati vertikalnu i horizontalnu prohodnost; studenti će studirati u RH po izjednačenom programu, što će utjecati i na povećanje kvalitete onih visokih učilišta koja nemaju ovu razinu i na prepoznatljivost pozicije tržišta rada.

Sigurna sam da će  rezultat ovog projekta biti i poticaj nadležnim ministarstvima da konačno urede sustave i kvalifikacijske standarde unutar institucija na razini države.“, poručila je voditeljica projekta.

O projektu u kojem VUB surađuje s Visokim učilištem Algebra je nešto više rekao Zoran Vrhovski, prodekan za nastavu i studente Veleučilišta u Bjelovaru, voditelj preddiplomskog stručnog studija Mehatronika.

– VUB je partner na projektu Provedba HKO-a na stručnim studijima računarstva, čiji je nositelj Visoko učilište Algebra iz Zagreba. Ukupan iznos tog projekta je 3 milijuna i 836 tisuća kuna, što je ujedno budžet za nositelja i za svih 7 partnera.

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.