Crosst.hr

Večer uz operu i operetu privukla veliku publiku

2016 10 kristinadopar 224

Ljubitelji opere uživali su u vrhunskoj izvedbi pravih glazbenih umjetnika, sopranistice Kristine Anđelke Đopar, tenora Nikše Radovanovića i Vedrana Milića u klavirskoj pratnji

U subotu navečer, u prepunoj dvorani Croatie osiguranja u Bjelovaru, Bjelovarčani i gosti uživali su u bogatom glazbenom programu pod nazivom “Večer uz operu i operete”, u kojem su nastupili Kristina Anđelka Đopar, poznata hrvatska sopranistica, Nikša Radovanović tenor i Vedran Milić, klavirska pratnja.

Sopranistica Kristina Anđelka Đopar, rođena je 1984. godine u Münchenu, porijeklom je Bjelovarčanka, završila je Muzičku Akademiju u Zagrebu u klasi doc. Lidije Horvat-Dunjko, a potom umjetničko usavršavanje u klasi prof. Zdenka Žapčića-Hesky.
Kristina je sudjelovala na raznim natjecanjima i seminarima u Hrvatskoj i Europi, dobitnica je stipendije CEE-Musikthetra iz Beča, a sada je sopranistica u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Nikša Radovanović, rođen je u Dubrovniku, tenor, solist Opere HNK u Zagrebu.
Nakon školovanja u rodnom gradu, studirao je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu profesorice Ljiljane Molnar-Talajić i diplomirao 1998. u razredu profesorice Nade Puttar-Gold. Usavršavao se kod profesora Pavela Kamasa. Od 2001. godine solist je Opere HNK u Zagrebu i nastupa kao koncertni pjevač s mnogim poznatim ansamblima i orkestrima.

Klavirska pratnja Večeri uz opere i operetu bio je Vedran Milić, profesor Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar.

Ovaj glazbeni trojac pripremio je i bogati glazbeni program:
1. G. Puccini: arija Laurette “O mio babbino caro” iz opere “Gianni Schicchi”
2. I. Albeniz: Granada
3. F. Lehar: duet Hanne i Danila “Lippen schweigen” iz operete “Vesela udovica”
4. G. Verdi: arija Violette “E strano..sempre libera” iz opere “La Traviata”
5. G. Verdi: duet Violette i Alfreda “Parigi o cara..” iz opere “La Traviata”
6. E. Kalman: arija Grofice Marice ” Hore ich Zigeunergeigen” iz operete “Grofica Marica”
7. E. Kalman: arija Tassila “Komm Zigany” iz operete “Grofica Marica”
8. J. Gotovac: arija Đule “Neka, neka” iz opere “Ero s onoga svijeta”
9. J. Gotovac: arija Ere “Vidjele ste siđoh odozgora” iz opere “Ero s onoga svijeta”
10. J. Gotovac: duet Ere i Đule “Ja sam ti o Đurđevu dne” iz opere “Ero s onoga svijeta”
11. I. Pl. Zajc: “U boj, u boj” iz opere “Nikola Šubić Zrinjski”
http://www.bjelovar.info/images/uploads/2016_10_kristinadopar_14.jpg
Sponzori glazbene večeri bili su Bjelovarsko-bilogorska županija, Sedlić Grupa d.d., Croatia osiguranje d.d., Vijeće ogranka Matice Hrvatske BBŽ, Općina Berek, Nova Rača, Rovišće, Sirač, Šandrovac, Štefanje, Velika Trnovitica, Veliko Trojstvo, Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Ceste d.o.o., Koestlin d.d., Obrt za trgovinu i servis-Babić, PZC d.o.o.,Rotor d.o.o., Coner d.o.o., BBR, Super radio, HRT-Bjelovar, Zvono, Bjelovarac novi, Bjelovarski list i Bjelovar info medij.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.