Crosst.hr

Uspješno završen projekt „Korak bliže zaposlenju“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda

2020 11 10 132018 slika

U utorak 10. studenog u velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore i Županijske komore Bjelovar, održana je završna konferencija projekta „Korak bliže zaposlenju“ kojeg je provela Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko – bilogorske županije tijekom poslijednjih 30 mjeseci. Projekt je vrijedan 2.029.826,95 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija putem Europskog socijalnog fonda.

Projektom je obuhvaćeno ukupno 108 osoba putem raznih radionica, edukacija za otvaranje poduzeća i obrta te osposobljavanja za računalne operatere, samostalne knjigovođe, AutoCAD specijaliste, montere suhe gradnje i operatere CNC tokarilice te CNC glodalice. Dodijeljeno je ukupno 11 potpora male vrijednosti 844.791,24 kuna nezaposlenim pripadnicima ranjivih skupina, što je rezultiralo zapošljavanjem 28 osoba. U skladu s trenutnom situacijom, sudionici konferencije su se pridržavali svih propisanih epidemioloških  mjera, a događaj je bilo moguće pratiti i online, putem ZOOM aplikacije.

Uvodnu riječ imala je ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Bjelovarsko – bilogorske županije, Slobodanka Čalić.

– Iz naše ustanove često izlaze projekti koji su sufinancirani sredstvima Europske unije, a koji na konkretan način mijenjaju žiovote na bolje, ovaj put naši obrtnika i poduzetnika. Ovim projektom smo doprinijeli poticanju i razvoju lokalnih inicijativa za zapošljavanje i upravljanje tržištem. Također, doprinijeli smo i jačanju tehničkih kapaciteta za projektni menadžment, učinkovitijem upravljanju prjektom i u konačnici boljim korištenjem fondova EU u čemu naša Županija drži vodeću poziciju, a kojoj zahvaljujem na odličnoj suradnji i pruženoj potpori, istaknula je Slobodanka Čalić.

Sudionike je ispred Bjelovarsko – bilogorske županije pozdravio župan Damir Bajs.

– Ovo je samo jedan u nizu EU projekata koji su provedeni ili se još uvijek provode na području naše županije. BBŽ ima više od 100 projekta koji su prošli ili prolaze kroz županijski proračun. Prije sedam godina bili smo zadnja županija po povlačenju sredstava iz EU, a sada smo na odličnom trećem mjestu od ukupno 20 županija u Hrvatskoj. Brojnim nositeljima projekata Razvojna agencija BBŽ pomaže u njihovoj provedbi, pruža savjete i kompletnu podršku, bez obzira o kojem se području i grani djelovanja radi. Projekt „Korak bliže zaposlenju“ je direktno usmjeren na ljude koji žele doći ili ostati na području županije, pokrenuti vlasiti posao ili se osposobiti za neko određeno zanimanje. Projekt je dokazao da imamo ljude koji žele raditi, razvijati suradnju i zakoračiti u poduzetničke vode. Pokazali smo da čak i u razdoblju korona krize ne odustajemo od zacrtanih ciljeva, poručio je župan Damir Bajs.

O konkretnoj provedbi projekta, ostvarenim ciljevima i rezultatima govorila je voditeljica projekta, Irena Brezak Fijala.

– Cilj projekta bilo je poticanje poduzetničke kulture u društvu radi rasta i razvoja poduzetništva i obrtništva te povećanje stope samozapošljavanja i zapošljavanja. Partneri na projektu bili su Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Bjelovar, Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Bjelovarsko – bilogorske županije, dok su ugovorne strane projekta Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje. Tijekom provedbe održano je pet programa osposobljavanja/usavršavanja za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina, edukacije kojima je cilj bilo jačanje svijesti o poduzetništvu i obrtništvu, a tu je i pružanje potpore samozapošljavanju dodjelom potpore male vrijednosti u sklopu čega je odobreno 11 potpora. Ne smijemo zaboraviti ni na savjetovanje kroz radionice na temu razvoja i upravljanja partnerstvom i ulaganje u tehničke kapacitete putem kojeg je nabavljena informatička oprema koju su mogli koristiti svi sudionici. Projekt je imao veliki utjecaj na živote naših građana, kako u Bjelovaru, tako i u Čazmi, Daruvaru, Garešnici i Grubišnom Polju, istaknula je Irena Brezak Fijala.

Predanim radom i stručnim zalagnjem, veliki doprinos u provedbi projektu dale su i Helena Pogledić, Martina Trupac te Anamarija Jasenko, asistentice voditeljice projekta. Ipak, najsretniji i najzadovoljniji su korisnici potpora male vrijednosti koji su zahvaljujući projektu „Korak bliže zaposlenju“ pokrenuli vlastita poslovanja. Svoje motivirajuće priče podijelili su sa sudionicima konferencije.

– Web dizajnom se bavim poslijednjih pet godina. Kada sam skupio dovoljno znanja i iskustva, shvatio sam da bih mogao pokrenuti vlastiti posao. Moja ideja se u savršenom trenutku poklopila sa ovim projektom, pa sam se odlučio uključiti. Moram pohvaliti cijeli stručni tim koji je uvijek bio uz mene i maksimalno mi pomagao. Cijeli proces je odrađen brzo, kvalitetno i jednostavno. Ostvario sam potporu od 70 tisuća kuna. Sredstva sam najviše uložio u doprinose za prvu godinu poslovanja i oglašavanje, jer mi za rad osim računala i nekoliko softverskih alata nije više ništa potrebno. Puno mi je pomogla i edukacija za AutoCAD specijalistu koju sam završio, rekao je Matej Trošćan, iz obrta za web dizajn Pixelio.

– U Bjelovar sam došla prije tri godine iz Umaga i ovdje odlučila ostati. Zahvaljujući projektu „Korak bliže zaposlenju“ sam otvorila dječju igraonicu u centru grada. Kapacitet igraonice je 30-ero djece, a od programa provodim dnevno čuvanje, igranje, proslavu dječjih rođendana tijekom tjedan i vikenda. Na vrijeme sam shvatila da u Bjelovaru ima jako puno djece i da im nedostaju određene aktivnosti, posebno tijekom zimskih mjeseci. Kako sam i sama majka dvoje djece, ideja o otvaranju igraonice djelovala je kao pun pogodak. Nadam se da će korona kriza vrlo brzo završiti i da ćemo se vi vratiti normalnoj svakodnevici, poručila je Ana Šenk, vlasnica igraonice Miki Maus.

– Moja firma se bavi izradom i obnovom krovišta. Ostvario sam financijsku potporu u iznosu 50 tisuća kuna i taj novac mi je jako puno pomogao u samom startu. Nisam morao razmišljati kako ću tijekom prve godine kupiti određeni alat i opremu i odakle platiti knjigovodstvene usluge. Trenutni imam osam radnika, firma odlično napreduje i imamo jako puno planova. Vjerujem da ću ići i u daljnja zapošljavanja novih djelatnika, rekao je Antun Berišić, vlasnik tvrtke B Monting j.d.o.o.

– Ponosna sam vlasnica obrta za njegu i održavanje tijela kroz koji sam uspjela objediniti svoje znanje, vještine, ljubav prema pokretu te kroz različite metode krenuti pomagati ljudima. Mojim klijentima je život sada puno zdraviji i kvalitetniji. Čim sam saznala za ovaj projekt, prijavila sam se i doživjela jedno nevjerojatno pozitivno iskustvo. Svi članovi tima su mi u svakom trenutku bili spremni pomoći, što pokazuje kakve kvalitetne i stručne ljude imamo. Ostvarila sam potporu od 112 tisuća kuna i krenula u vlastito poslovanje što je zapravo i bio moj životni san. Pet godina sam svaki dan putovala u Zagreb, a kako imam malo dijete, moj život je danas puno jednostavniji i sretniji, zaključila je Kristina Genov, vlasnica Studia Smart.
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.