28. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Uspješni sportaš Deni Černi na prijemu kod župana Marka Marušića

2021 06 21 deni cerni 10

Bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić i zamjenica Marija Jungić primili su u ponedjeljak 21. lipnja Denija Černija, uspješnog sportaša koji je u kolekciju vrijednih sportskih rezultata upisao i brončanu medalju u bacanju kugle s nedavno održanog Europskog paraatletskog prvenstva, njegovog trenera Borisa Kljajića te predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića

Deni Černi iz Grubišnog Polja atletikom se počeo baviti 2006. godine u Atletskom klubu osoba s invaliditetom „Otos“ iz Grubišnog Polja. U svojoj bogatoj sportskoj karijeri do sada je srušio i postavio brojne državne rekorde u disciplinama bacanja kugle, koplja i diska. Pred Černijem su sada Paraolimpijske igre u Tokiju. 

2021 06 21 deni cerni 6
Deni Černi, paraolimpijac u bacanju kugle na prijemu kod župana Marka Marušića

Natjecanje je prošlo dobro i ostvarili smo ono što smo planirali. Medalja je oko vrata, a sada nas čeka nastavak rada i dvomjesečno pripremanje za Tokio. Medalja koju sam nedavno osvojio je dodatna motivacija da budem što bolji i uspješniji, kratko je istaknuo Deni Černi.

Najveći uspjesi u dosadašnjoj sportskoj karijeri su mu srebrna medalja u disciplini kugla s WPA/IPC Europskog prvenstva u Berlinu 2018. godine, zlatna i brončana medalja u disciplini bacanja kugle i diska na IWAS Svjetskim igrama u Portugalu 2017. godine te svjetski juniorski rekord u bacanju diska iz 2010. godine.

2021 06 21 deni cerni 8
Župan Marko Marušić upriličio prijem za Denija Černija, uspješnog sportaša u bacanju kugle

Černi dokazuje da se upornim radom, zalaganjem i strpljenjem mogu ostvariti značajni rezultati. Mislim da Deni i njegov trener mogu biti primjer svima nama. Kao bjelovarsko – bilogorski župan čestitam na svemu što ste do sada uspjeli učiniti, a prilično sam siguran da su pred vama još mnoga uspješna natjecanja te još boji rezultati. Iskreno, ostao sam prilično iznenađen cijelim nizom osvojenih medalja. Iznimno mi je drago da ćete u Tokiju  na prvim Paraolimpijskim igrama predstavljati grad Grubišno Polje, Bjelovarsko – bilogorsku županiju, kao i cijelu Republiku Hrvatsku. Po tom pitanju će Županija pomoći u onoj mjeri u kojoj je to moguće. S vama se ponosimo i pružamo direktnu podršku, poručio je župan Marušić. 

Posljednja osvojena medalja je bronca na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu koje je održano u Poljskoj početkom lipnja ove godine. Deni Černi je u disciplini kugla kategorija F33 osvojio brončano odličje s rezultatom 10,42 metara.  

Trener Boris Kljajić uz Denija je kroz cijelu njegovu sportsku karijeru, a trenutno se pripremaju za svoje prve Paraolimpijske igre koje će se održati u Tokiju od 24. kolovoza do 6. rujna ove godine.  

2021 06 21 deni cerni 5
Boris Kljajić, trener našeg uspješnog paraolimpijca Denija Černija

Zadržali smo kontinuitet osvajanja medalja, zbog čega smo jako zadovoljni. Prvi put smo se uspjeli plasirati na Paraolimpijske igre, što je bili prilično teško i zahtjevno. Zista smo puno radili, uložili veliku volju, snagu i puno energije. U Tokiju se nadamo ostvarenju najboljih mogućih rezultata. Za osobe s invaliditetom je važno da imaju mogućnost bavljenja sportom, zadovoljene sve uvjete rada i podršku okoline. Treniramo u skladištu osnovne škole, uvjeti su ok, no naravno da bi mogli biti i bolji. Mi smo skromni i zadovoljni s onime što imamo, rekao je trener Kljajić

Ostvarenim rezultatima, zadovoljni su i u Hrvatskom paraolimpijskom odboru. 

2021 06 21 deni cerni 4
Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Deni je u sport krenuo od malih nogu. Do sada je ostvario čitav niz juniorskih rezultata, postao je svjetski prvak i rekorder. Sada mu se pruža prilika nastupiti na najvećem mogućem natjecanju za osobe s invaliditetom. Nažalost, igre su prošle godine bile odgođene zbog pandemije koronavirusa, no nadamo se da će ove godine sve biti u redu. Kad je Darko Kralj osvojio zlatnu medalju u Pekingu 2008. godine, to je bila totalna ludnica. Mi u županiji imamo paraolimpijskog pobjednika, a nemam ni približne uvjete za bavljenje atletikom kakve bi trebali imati. Imamo odlične improvizirane uvjete. Sportaši treniraju na livadi ispred škole i u skladištu, zbog čega su ovi rezultati još značajniji. Jedan od zajedničkih ciljeva je unapređenje sportske infrastrukture, pa se nadam da će novi atletski stadion u Bjelovaru riješiti mnoge probleme i poteškoće. Od 2000. godine, naša županija ima svoje predstavnike na Paraolimpijskim igrama. Kroz određene programe nastojimo poticati što veći broj djece s invaliditetom da se odluče na bavljenje sportom. Deni je dio Hrvatske paraolimpijske atletske reprezentacije koja je na Europskom prvenstvu osvojila deset medalja, što je do sada najveći broj, po čemu smo na visokom 13. mjestu u Europi, rekao je Ratko Kovačić ispred Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Puno sreće na predstojećem natjecanju u Tokiju, Deniju i cijelom sportskom timu zaželjela je županova zamjenica. 

2021 06 21 deni cerni 2 1
Marija Jungić, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije

Vaši rezultati rezultat su dugogodišnjeg predanog, upornog rada. To što se za atletiku vežu lošiji uvjeti treniranja, ne znači da nemamo dovoljno snažne, energične i vizionarske sportaše koji u cijelom svijetu promoviraju naš kraj, gradove, županiju, naše ljude. Prvi je to dokazao Darko Kralj, a vjerujem da će isto to učiniti i Deni Černi. Osobama s invaliditetom sport možda znači i puno više nego osobama bez teškoća. Veliku zahvalu i priznanje upućujem treneru Borisu Kljajiću, rekla je Marija Jungić, zamjenica župana.  • 2021_06_21_deni_černi_10
 • 2021_06_21_deni_černi_9
 • 2021_06_21_deni_černi_8
 • 2021_06_21_deni_černi_7
 • 2021_06_21_deni_černi_6
 • 2021_06_21_deni_černi_5
 • 2021_06_21_deni_černi_4
 • 2021_06_21_deni_černi_1
 • 2021_06_21_deni_černi_2

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.