Crosst.hr

Uskoro počinje Bjelovarsko kulturno ljeto 2020. – Oko 90 kulturnih događanja za Bjelovarčane i goste Bjelovara

2020 6 19 bjelovar slike 18

–Korona kriza nažalost još uvijek traje, no ne traje i kulturna kriza u gradu Bjelovaru, poruka je organizatora Bjelovarskog kulturnog ljeta 2020. Velika kulturna manifestacija održat će se na otvorenom, poručili su danas organizatori koji su se okupili u središnjem gradskom parku, pored bjelovarskog glazbenog paviljona.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak poručio je građanima da je Grad Bjelovar u suradnji sa svojim ustanovama, udrugama i zajednicama pripremio jednu od najljepših i najbogatijih manifestacija.

–Odlučili smo napraviti jedan bogat program za Bjelovarsko kulturno ljeto. Zahvaljujem se svim bjelovarskim umjetnicima koji su radili na programu i kojima na ovaj način pokušavamo pomoći da opstanu u ovim teškim vremenima u kojima su se našli. Tako ćemo u slijedećih 90 dana kulturnog ljeta koje počinje 26. lipnja na bjelovarskom paviljonu prikazati 90 kulturnih događaja. Program počinje sa Zajednicom u kulturi Grada Bjelovara, a nakon toga slijede razni koncerti, književne večeri, filmovi, ljetno kino, izložbe, čitaonice za djecu i mnoga druga događanja. Ovo je dio programa Bjelovarskog kulturnog ljeta, poručio je gradonačelnik i dodao da će manifestacija biti otvorena plesom naših Golubaša, u petak 26. lipnja u 19,00 sati na Gradskom paviljonu. I ove godine, fokus Bjelovarskog kulturnog ljeta bit će upravo na „BOHO PARKU“, koji će biti još bolji, privlačniji i bogatiji sadržajima nego što je to bio do sada, kazao je gradonačelnik.

U pripremi programa za najljepše Bjelovarsko kulturno ljeto sudjelovali su Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara, Kulturni i multimedijski centar Bjelovar, Gradski muzej Bjelovar, Udruga za zdravo i sretno djetinjstvo, Matica umirovljenika Bjelovar, Narodna knjižnica Petar Preradović, Bjelovarsko kazalište, Udruga ŠUMA, Udruga DOKUart, Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Grada Bjelovara, kao i mnogi drugi bjelovarski umjetnici. Bjelovarsko kulturno ljeto trajat će do 6. rujna.

–Naš dio programa započinje izložbom polaznika keramičke radionice, zatim imamo nekoliko događanja iz našeg projekta Korak za ples, predstavljanje jedne zanimljive knjige i završni „Big vikend“ uz Big bend Bjelovar i Big bend Hrvatske liječničke komore. Tim koncertom Bjelovarsko kulturno ljeto ujedno i završava, istaknula je Zvjezdana Galkowski, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Grada Bjelovara.

–Zajednica će ovo ljeto imati ukupno 14 programa. Kroz 13 programa će se predstaviti 12 udruga, dok će zadnji vikend uoči zatvaranja manifestacije biti naš tradicionalni događaj „Razglednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara“ putem kojeg kroz zajednički koncert predstavljamo sve udruge. Imati ćemo folklorne nastupe, predstave, koncerte. Mislim da je ovogodišnji program iznimno bogat i raznolik i vjerujem da će posjetitelji uživati, kazao je Boris Abramović, predsjednik Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara.

– Gradski muzej Bjelovar se kao i svake godine uključuje u program Bjelovarskog kulturnog ljeta. Muzej će organizirati pet izložbi, od plakata, fotografija, ulja na platnu, do trodimenzionalnih radova i multimedije, rekao je Milan Pavlović, ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar.

–Kao predsjednik Kulturnog vijeća zalagao sam se da okupimo bjelovarske snage u čemu smo i uspjeli. Izuzetno mi je drago što su se okupili brojni kulturnjaci i kulturne ustanove. Također, moja želja je bila otkriti i neke nove talente u Bjelovaru, pa ćemo ovo ljeto imati prilike vidjeti i čuti nove operne pjevače, glazbenike, umjetnike koji žive pored nas, a možda za njih ni ne znamo, rekao je Vedran Milić.

– Mi ćemo na šest dana izaći iz kina i doći u Boho park. Prošle godine smo taj iskorak napravili po prvi put i pokazao se kao odlična ideja. Za ovo ljeto pripremamo jedan presjek programa kroz cijelu godinu. Trudili smo se napraviti program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, pa su tu animirani filmovi, obiteljski, komedije i slično, a krećemo 26. srpnja, šest dana zaredom, najavio je Denis Hladiš, ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra.

– S obzirom da ne znamo šta nas tijekom jeseni čeka vezano za epidemiju koronavirusa, u DOKUartu smo odlučili organizirati malo drugačiji program nego inače, zato se festival i zove „Skoro 15. DOKUart“. Program će se odvijati na nekoliko lokacija, jedan dio će biti u srpnju, drugi u kolovozu i za sredinu rujna pripremamo autokino. Ovom prilikom najavljujem i kino u susjedstvu te projekcije filma na Planinarcu. Putem Filmodroma smo se više bazirali na igrane filmove. Taj program kreće već 1. srpnja, rekao je Stjepko Gambiroža u ime Udruge DOKUart.

– Ovom prilikom se zahvaljujem svim kulturnjacima i kreativcima što su se uključili u organizaciju progama, kao i samu izvedbu. Veseli me što će zaista svatko moći pronaći nešto za sebe, poručila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Na samom kraju, bjhelovarski glazbenik Tvrtko Hopek rekao je više o glazbenom programu Bjelovarskog kulturnog ljeta.

– Glazbeni dio ove će godine biti najčudniji i najbolji do sada. Kratko rečeno, od klasike do punka. Sve što imamo u Bjelovaru, skupili smo na hrpu. Biti će jako zanimljivo, poručio je Hopek.
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.