Crosst.hr

Uručene nagrade najboljim autorima likovnog natječaja Bjelovar-jučer, danas, sutra

2016 09 bjelovardrustvo 87

Od ukupno stotinjak radova, stručna komisija je odabrala 50 najboljih radova

Povodom 260. obljetnice grada Bjelovara „Dječji forum Bijeli vitezovi Bjelovar” raspisao je likovni natječaj za djecu predškolskog i školskog uzrasta “Bjelovar-jučer, danas, sutra” uz podršku Društva Naša djeca Bjelovar, Dječjeg gradskog vijeća Bjelovar i Grada Bjelovara.

Natječaj je završen i svečana dodjela nagrada najboljim autorima održana je u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar uz nazočnost djece, roditelje, pedagoga, nastavnika, učitelja, organizatora i predstavnika Grada Bjelovara na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušec.

Sve nazočne pozdravio je Karlo Oremović, predsjednik Dječjeg foruma „Bijeli vitezovi“ glavnog organizatora ovog likovnog natječaja.
Karlo je rekao da je cilj natječaja bio da djecu osim likovnog stvaralaštva potaknu istraživanjem bližnje i daljnje prošlosti grada Bjelovara.
-Htjeli smo da djeca u sebi probude maštu kako bi naš grad izgledao u budućnosti. Na natječaj je pristiglo stotinjak prekrasnih radova i vjerujemo da smo svoju želju uspjeli ostvariti. Odabrali smo 50 najboljih radova od kojih je Dječji forum Bijeli vitezovi odabrao 14, a stručna komisija ostalih 36 likovnih radova. Autori najboljih radova za svoj trud primit će priznanje i slatku nagradu, a njihovi mentori zahvalnice, rekao je Karlo Oremović i dodao da će naj-radovi biti izloženi duž gradske šetnice te pozvao sve da pogledaju što su vrijedne i maštovite dječje ruke napravile.

Prema riječima organizatora, svi ostali radovi bit će izloženi na Dječjem odjelu knjižnice u Bjelovaru.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.