Crosst.hr

Uručena plaketa “Zlatna kuna” tvrtkama za uspješno poslovanje u 2015. godini

2016 11 zlatnakuna 149

Čazmatrans transport d.o.o. najuspješnije veliko trgovačko društvo
Kudumija Trade d. o. o najuspješnije srednje veliko trgovačko društvo
Vedriš d.o.o. najuspješnija tvrtka u kategoriji malih trgovačkih društava

U srijedu, 30. studenog u prostorijama Županijske komore Bjelovar održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su uručena priznanja “Zlatna kuna” najuspješnijim tvrtkama u 2015. godini.

Kada su uzeli u obzir financijske rezultate, ukupni poslovni image trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju kao i doprinos razvoju županijskog, odnosno hrvatskog gospodarstva u cjelini, zaposlenost, prihode, dobili su najbolje i najuspješnije tvrtke u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ova dodjela ne donosi tvrtkama novac, ali donosi satisfakciju da su izabrani od gospodarstvenih stručnjaka, te pokazuje da su na pravom putu.

U kategoriji velikih tvrtki, najuspješnijom je proglašena tvrtka Čazmatrans transport d.o.o. iz Čazme.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketu Zlatna kuna dobila je tvrtka Kudumija Trade d. o. o. iz Bjelovara.

U kategoriji malih tvrtki plaketu Zlatna kuna dobila je tvrtka Vedriš d.o.o. iz Bjelovara.

Dobitnik posebnog priznanja za 60 godina rada i postojanja je Daruvarska tiskara d.d. iz Daruvara.

Predstavnici najboljih i najuspješnijih tvrtki u 2015. godini rekli su da kriterije nisu postavljali oni već Hrvatska gospodarska komora, točnije Županijska komora Bjelovar. Prema tim kriterijima oni su ti koji su ostvarili najbolje rezultate u 2015. godini i stoga su zaslužili ovu prestižnu nagradu “ZLATNU KUNU“.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Bjelovar, Jakov Ćorić govorio je o rezultatima gospodarstvenika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
– Možemo reći da smo zadovoljni. Imamo pokazatelje koji govore da je prihod veći za 3 posto, da je veća zaposlenost i da su pojačane investicije. U svakom slučaju svi pokazatelji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pokazuju pomake na bolje, rekao je Ćorić i dodao da je povećan izvoz i da smo jedina županija koja ima pozitivno povećanje izvoza ako gledamo bilancu uvoz-izvoz.

Svečanoj sjednici povodom dodijele plakete “ZLATNA KUNA“ nazočio je i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima.

Povodom ove svečane prigode, bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec čestitao je predstavnicima tvrtki za postignute rezultate, ali je čestitke uputio i predstavnicima Županijske komore Bjelovar za njihovu ustrajnost u poslovanju i odličnu suradnju sa gospodarstvenicima.

Čestitke je uputio i župan Damir Bajs, istaknuvši da je Bjelovarsko-bilogorska županija i njeno gospodarstvo od 2014. godine bilježi iznimno dobre rezultate.
– Imamo porast prihoda, porast dobiti i posebno bih istaknuo porast ulaganja. Imamo milijardu i 200 milijuna kuna ulaganja u investicije u ove dvije godine. Ulaganje se odnosi ponajviše u proizvodni sektor, u naše pogone, što za naše gospodarstvo čini podstrek za budućnost. Činjenica je da temeljem toga imamo i porast zaposlenih u gospodarstvu, i to preko 1000 za dvije godine. Sada čekamo rezultate za 2016. godinu koja bi trebala nastaviti taj trend. Danas smo ovdje u Županijsko komori Bjelovar i dodjelom Zlatne kune potvrđujemo one najbolje, rekao je Bajs i dodao su predvodnici oni koji najviše rade i koji najviše ulažu kada je riječ o gospodarstvu i ja im na tome čestitam.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.