Crosst.hr

Upoznajte Bojanu Hribljan: iskrenu, moralnu i principijelnu političarku

2020 6 05 bojana1

Bojana HribljanŠantek , potpredsjednica stranke Demokrati i zamjenica župana Bjelovarsko – bilogorske županije rođena je u Bjelovaru 1965. godine. Odrastala je u Đurđevcu, gdje je pohađala osnovnu školu te završila dva razreda srednje, nekadašnje Šuvarove škole. Nakon toga, Hribljan odlazi na školovanje u Zagreb gdje završava preostala dva razreda srednje škole i stječe zanimanje kao suradnik za razrednu nastavu. Fakultetsko obrazovanje nastavlja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kako i sama kaže, i dan danas posjećuje voljeni Đurđevac gdje joj žive roditelji, kao i brojni prijatelji. Zamjenicu župana put često odvede i u Koprivnicu, sestri u posjet.

Nakon studija, gospođa Hribljan se udala u Bjelovaru i ovdje dobila svoj prvi posao u IV. osnovnoj školi. Punih 27 godina radila je kao profesorica povijesti. Ponosna je majka dvoje odrasle djece, kćeri od 28 i sina od 30 godina. Kćer je liječnica, odnosno specijalizantica radiologije u Zagrebu, dok je sin diplomu stekao na Veleučilištu u Bjelovaru, smjer Sestrinstvo. Učlanivši se u SDP, Hribljan je u politiku krenula u zrelijim godinama. Odlučila je politički djelovati jer je smatrala da svoje vrijeme može posvetiti onome za što zna da je zaista vrijedno.

-Smatram da je politika bitna, jer utječe i ulazi u sve pore života, bez obzira što danas o politici i političarima u Hrvatskoj vlada jedno loše mišljenje. S obzirom na korupciju, neučinkovito pravosuđe i neodgovornu politiku koja se vodi, to me niti ne čudi. No, politika je iznimno bitna kako bi mladi ljudi kroz nju ostvarili sretan život i uspješnu budućnost u svojoj zemlji. Ukoliko mladi odu iz Hrvatske, samim time dopuštaju da oni loši iz politike izvlače isključivo vlastitu korist. Smatram da svaki čovjek po navršetku 18 godina mora izaći na izbore i pratiti što se oko njega događa. Ne mogu se „praviti ludi“ i biti razočarani, kasnije se žaliti da u tome svemu ništa ne mogu ništa, a nisu ni pokušali, istaknula je Hribljan.

Na pitanje zašto je napustila SDP-e, Hribljan je odgovorila:

– Ja sam iz SDP-a izašla jer se u tu stranku uvuklo puno nečasnih radnji. Osnova socijaldemokracije je očuvanje malog čovjeka, poštenja, otvorenosti, ali i poštivanje samog sustava. I u mojoj tadašnjoj stranci su se dogodile poneke stvari koje su nedopustive i nemoralne. Ako se u stranci konstantno događaju negativne stvari i ako neki članovi to negiraju, za mene to više nije stranka za koju sam se opredijelila. Često puta volimo napadati HDZ da je repun korupcije i negativnih radnji. To se počelo događati i u SDP-u, zbog čega sam iz te stranke otišla. SDP je postala stranka koja mom svjetonazoru na odgovara, a znala sam da svojim djelovanjem još dosta toga kroz politiku mogu dati. Pronašla sam se u Demokratima, novoj, mladoj stranci koja je bazirana na uvjerenjima s kojima se slažem. Demokrati grade pošteno, kvalitetno i racionalno okruženje koje stvara efikasno društvo bez korupcije. Na mene svatko tko ima dobar prijelog, ideju ili savjet uvijek može računati, kazala je Bojana Hribljan.

Hribljan se osvrnula i na parlamentarne izbore koji nam slijede za mjesec dana, ujedno i prvi na koje će Demokrati izaći. Predsjednik stranke Mirando Mrsić i Bojana Hribljan kao jedna od nekoliko potpredsjednika prvi će se puta naći u takvoj utrci.

-Svjesni smo da moramo odmjeriti snage sa nekim strankama koje su u Hrvatskoj prisutne tridesetak, pa i više godina. Svjesna sam da i ovaj put mnogi građani neće izaći na izbore. To neizlaženje kao da sve više postaje hrvatska tradicija. Većinom će se glasovati za HDZ, SDP i možda Domovinski pokret, no u utrku će se zaista uključiti dosta stranaka. Jedna od ponuđenih su naši Demokrati. Od samog početka smo inzistirali na okupljanju kompletne ljevice, jer bismo tada bili puno snažniji i stali bi na kraj HDZ-u i svim ostalim desnim opcijama. Nažalost, do sada sluha nije bilo, jer uvijek postoje oni koji odluče ići nekim svojim, samostalnim putem, umjesto da se okrenu osnaživanju i zajedništvu. Hrvatska se tada ne bi spominjala kao demokratska zemlja sa greškom. Primjerice, Miroslav Škoro je komentirao da bi mogao koalirati i sa SDP-om i sa HDZ-om, što potvrđuje da mu je isključivo bitno doći na vlast. Ako netko glasuje za lijevu opciju, naravno da će biti razočaran ukoliko ta opcija uđe u koaliciju s totalnom suprotnošću. Takva vrsta koalicije stranku vodi u propast. Svi oni koji su koalirali sa HDZ-om, sami su potaknuli raspad stranke, kao primjerice HNS i HSS. U Hrvatskoj ne bi smjelo biti povlaštenih građana. Svi moramo biti jednaki. Bjelovarski gradonačelnik Hrebak stao je uz HDZ i smatram da je time oslabio HSLS. Stvarno je teško prihvatiti da liberali „šuruju“ sa svojom totalnom suprotnošću. Mislim da se ipak treba držati osnovnih principa. Političar ne smije prelaziti preko postavljenih granica, jer time gubi svoj položaj, svjetonazor i identitet. Primjetila sam da i komnetari nekih HSLS-ovaca idu u tom smjeru. Zaista nisam očekivala da će se predsjednik stranke, odnosno naš gradonačelnik naći na listi sa HDZ-om. Mislim da im je sa tim postupkom napravio jako veliku uslugu, a svojoj stranci osigurao da bude parlamentarna. Da li će stranka nakon toga nastaviti djelovati kao do sada, to je veliko pitanje. Na predstojeće izbore bi  građani svakako trebali izaći jer se tu radi o građanskoj odgovornosti i dužnosti. Demokrati su nova i mlada stranka, u koju se građani sigurno neće razočarati, poručila je Bojana Hribljan.
Bojana Hribljan

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.