19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Uoči Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja održana su brojna događanja

2016 09 aeromiting 205

Otvorena izložba fotografija BJ – UNCLASSIC autora Štefana Brajkovića, održano natjecanje invalida Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije – Bjelovar 2016. i 2. Likovna kolonija HVIDR-a u atriju Gradskog muzeja Bjelovar, održana izložba starih automobila- oldtimera i motocikala, te brojna druga sportska događanja od dječje zmajade, stolnoteniskog turnira, 40 godina Moto alke do Aero mitinga na aerodromu u Brezovcu

Povodom Dana Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja održana su brojna događanja od izložbi, festivala, sportskih natjecanja, susreta, zanimljive dječje zmajade na kojoj je bilo prijavljeno više od stotinjak djece do poznatog bjelovarskog aeromitinga. Može se reći da sadržaja nije nedostajalo, za svakoga je bilo po nešto. Tako je u petak navečer u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar otvorena izložba BJ – UNCLASSIC, autora Štefana Brajkovića.

U subotu je održano postrojavanje sportaša, članova HVIDR-e iz svih gradova Bjelovarsko-bilogorske županije koji su tijekom prijepodneva održali sportske susrete koji su bili kvalifikacija za državne sportske igre HVIDR-e. Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik koji je sa svojim zamjenicama i Vanjom Posavac, predsjednicom Gradskog vijeća došao na postrojavanje rekao je da su vrata gradonačelnika svim braniteljima otvorena.

– Svi branitelji i sve braniteljske udruge iz Domovinskoga rata imaju sjajnu suradnju sa Gradom Bjelovarom. Pomažemo financijski, pomažemo logistički, zajedno realiziramo projekte i jedan od većih koji je aktualan sada je uređenje Barutane – rekao je između ostalog Antun Korušec.
Odmah nakon postrojavanja članovi HVIDR-e su otišli na kuglanje, pikado i druga sportska nadmetanja na raznim lokacijama u gradu.

Isti dan u centru grada održana je impresivna izložba starih automobila i motocikala, gdje je sve sjalo od kromiranih ukrasa na starim ljepotanima. Osim automobila koje bi i sada mnogi rado vozili, te motocikala koji su budili uspomene na pedesete i šezdesete godine prošlog stoljeća, bio je izložen i stari vatrogasni kamion koji možda još uvijek služi nekom DVD-u. Stare mašine i karoserije ne daju se zubu vremena. Dok mnogi mlađi automobili nestaju u zaboravu, ovi stari ljepotani održat će se još mnogo godina.
Osim izložbe oldtimera u atriju Gradskog muzeja održana je i likovna kolonija. Umjetnici od kista tu su u miru slikali, a neki od njih su umjetničku ideju potražili u bjelovarskom parku. Na starom partizanovom igralištu djeca svih dobi natjecala su se u spretnosti, trčanju i drugim sportovima. Važna je bila dobra zabava u pravom sportskom duhu. Ipak, za one najbolje osigurane su bile brojne medalje; kao uspomena na ovu lijepu subotu u kojoj su u čast Dana Grada Bjelovara i oni svojim nastupima dali doprinos.

U popodnevnim satima održana je i Moto alka na Trgu Eugena Kvaternika, u organizaciji Moto kluba Bjelovar.

Subota je bila poseban dan i za pripadnike 105. brigade HV-a koji su taj dan obilježavali 25. godišnjicu osnivanja.

Zanimljivo je bilo i na aerodromu u Brezovcu gdje je više od stotinjak djece uživalo u dječjoj zmajadi. U večernjim satima održan je Festival tradicijske glazbe – Bilogore i Hrvatske. Program, povodom obilježavanja Dana grada i Dana bjelovarskih branitelja nastavio se i u nedjelju održavanjem poznatog bjelovarskog aeromitinga.

Ostalo je još nekoliko dana do najvažnijeg datuma za Grad Bjelovar i Dan bjelovarskih branitelja. Program je pun događanja, a na vama je da pogledate i odaberete nešto za sebe.

Slične objave