Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Uobičajeno raznolika pitanja na Županijskoj skupštini – Tko je transparentan, a tko ne provodi zakone te u kakvom je stanju Čazmatrans?

2020 6 24 dom kulture 4

Zbog epidemioloških mjera koje su još uvijek na snazi jer koronavirus nije nestao,  događanja se odvijaju prema mjerama prevencije. Jedno od njih je i Županijska skupština Bjelovarsko-bilogorske županije koja je održana danas u sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra Bjelovar prema planu i sukladno svim uputama Stožera civilne zaštite.

Kao i do sada, i 18. sjednica Županijske skupštine predstavila je 20 točaka dnevnog reda, a prva točka, već po običaju bio je Aktualni sat, na kojem su pitanja, uglavnom županu, uputilo 13 vijećnika.

 

Prvo pitanje, upućeno županu Damiru Bajsu postavio je BUZ-ov Siniša Glavaš, vezano za umirovljenike i najosjetljiviju skupinu građana naše županije. Tako Glavaš smatra da su domovi za umirovljenike prioritetni kao i dječji vrtići, razlike nema, ističe Glavaš.

– Obilazeći Mjesne odbore na području naše županije, zaključio sam da puno umirovljenika nema osnovnu socijalnu skrb niti su uključenu kroz Program zaželi jer lokalni moćnici odlučuju tko će primati socijalnu pomoć. Poznato nam je da Županija izdvaja sredstva za umirovljeničke udruge, pa me zanima gdje odlaze sredstva kada većina umirovljenika nema zadovoljene osnovne potrebe. Također, poznato je da predstavnici udruga dobivaju 500 kuna naknade mjesečno i onda nam je sve jasno da većina sredstava odlazi na Udruge i Maticu umirovljenika BBŽ-a. Nažalost, sredstva odlaze onima koji imaju dobre mirovine dok veliki broj umirovljenika živi na rubu egzistencije, kazao je Glavaš kojeg je također zanimalo, kada će umirovljenici s malim mirovinama imati božićnice i uskrsnice?

Na pitanje vijećnika, župan je odgovorio da je njegova politika od 2013. godine potpuno jasna, a to je pomoć umirovljenicima.

Županija izdvaja godišnje preko milijun kuna za umirovljenike, točnije za programe udruga umirovljenika koje putem tih programa provode razne aktivnosti, a jedna od njih je i informatičko obrazovanje umirovljenika. Nakon provedbe programa, udruge dostavljaju izvješća koja pregledava Državni ured za reviziju.  Što se tiče božićnica i uskrsnica, sve ovisi o financijskoj situaciji županijskog proračuna. Kao što znate, zbog situacije koronavirusa, Županija je preuzela plaćanje svih računa Stožera civilne zaštite te je provela niz mjera za pomoć gospodarstvu, pojasnio je župan.

2020 6 24 dom kulture 46

Osim odgovora na pitanje o umirovljenicima, župan je kazao da su sve točke uvrštene u dnevni red Županijske skupštine, one koje su tražene, a radi se i o Izvješću Državne revizije. 


Drugo pitanje županu, postavila je Đurđica Ćasar (HSLS) koja je prvo pojasnila da su se bjelovarski gradonačelnik i njegovi zamjenici odrekli 20 posto od plaće u korist Pučke kuhinje. Također, to su učinili i članovi Nadzornog odbora i Upravnog vijeća.

– Nas zanima, jeste li se vi župane i vaši zamjenici odrekli dijela plaće?

Župan je odgovorio da su se on i njegovi zamjenici odrekli dijela plaće.

– Što se tiče mene, ja sam odlučio da petinu svoje plaće doniram Udruzi Bjelovarski leptirići, dok su moji zamjenici također donirali petinu plaće udrugama prema svom izboru.

Vezano za ovo pitanje, Bajs se osvrnuo na ostale načelnike i gradonačelnike, postavljajući pitanje, jesu li se oni odrekli svog dijela plaće?

Pitanje bjelovarsko-bilogorskom županu postavio je vijećnik Silvestar Štefović (HDZ) kojeg i dalje brine Izvješće Bjelovarskog sajma.

– Prije četiri godine, točnije 2016. predstavljeno je Izvješće Bjelovarsko sajma na Županijskoj skupštini.


Na pitanje vijećnika, župan je odgovorio da Grad Bjelovar nije postupio prema Zakonu o uvrštenju točke u dnevni red.

– Mi nismo morali uvrstiti nalaz Državne revizije u ovu Skupštinu jer to nije propisano Zakonom, ali smo ipak to napravili. Ne možete biti transparentni ako ne provodite Zakon, naglasio je Bajs i dodao da će Bjelovarski sajam uskoro imati godišnju skupštinu.

– I za vrijeme krize, sajam posluje pozitivno, a dokaz je i to da će ove godine po prvi puta isplatiti dividendu Gradu i Županiji. Čim to dođe, mi ćemo vam proslijediti, tako da imate uvid u ukupnost poslovanja Bjelovarskog sajma, poručio je župan.

Vijećnica Ines Šarić (GLAS) komentirala je izjave nekih kandidata koji žele ženama uskratiti osnovna ljudska prava.

– Ukoliko takvi kandidati dođu na vlast, koje će mjere poduzeti Županija da zaštiti ženska prava?

Župan je odgovorio da se u predizborno vrijeme daju razne izjave, ali da je pravo žena utvrđeno zakonom i smatra da se to pravo ženama ne može uskratiti.

Vijećnik Ivan Beljan (HSS) svoje je pitanje uputio predsjedniku Županijske skupštine.

– Zašto je Županija u 2019. godini potrošila na promidžbu i informiranje oko 3 milijuna kuna, a za poljoprivredu 50 posto manje, oko milijun i pol kuna.

Odgovor je dao predsjednik Županijske skupštine BBŽ-a, Mario Preskočil:


Vijećnik Tihomir Jaić (SDP) postavio je pitanje vezano za dug jednog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva s područja grada Bjelovara.

– Dug se odnosi na državno poljoprivredno zemljište i iznosi oko pola milijuna kuna. Poslali smo upit prema Gradu Bjelovaru da nam odgovori je li to istina? S obzirom da jedan dio sredstava ide i prema Županiji, mene zanima je li OPG dužan i Županiji i da li se takav OPG može javiti na županijske potpore za poljoprivredu jer očito u Gradu može, kazao je Jaić.

– Što se tiče županijskih natječaja, moraju se poštivati svi uvjeti propisani u natječaju, rekao je župan i nastavio da Bjelovarsko-bilogorska županija nema potpisan nijedan ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta.

– Sukladno Zakonu, to rade općine i gradovi te oni naplaćuju dogovorenu zakupninu. Također, ako je Zakonom predviđeno da dio sredstava treba ići prema Županiji onda to trebaju proslijediti. Mi nemamo nikakvih saznanja o tome i jesu li to propustili. Obzirom da se Zakon mijenjao nekoliko puta u zadnjih deset godina, mijenjale su se i okolnosti ugovornih odnosa, rekao je župan i ponovio da Županija nema niti jedan ugovor s poljoprivrednikom o zakupu poljoprivrednog zemljišta.

Milana Ivančevića (HSU) zanimalo je stanje prijevozničke tvrtke Čazmatrans zbog nastale situacije korona krize. Vijećnik je pitao župana, može li Županija pomoći?

Posljedice koronavirusa jako su se odrazile na prijevozničku tvrtku Čazmatrans koja se nalazi u nezavidnoj poziciji. Situacija je teška, ali nisu svi na jednaki način pogođeni. Prijevozničke tvrtke se još uvijek nalaze pod nizom zabrana od strane Stožera civilne zaštite RH. Tu moram naglasiti da većina okolnih država ima posebne mjere prema prijevozničkim tvrtkama jer su to djelatnosti koje se ne mogu lako oporaviti. Tvrtka Čazmatrans kao i druge prijevozničke tvrtke u našoj državi uputile su zahtjev prema Vladi Republike Hrvatske koji se odnosi na zaključenje ugovora, kriznog ili redovitog o javnom prijevozu i sufinanciranju istoga. Također, ja sam kao župan na Hrvatskoj zajednici županija dao prijedlog da to bude tema dnevnog reda. Nažalost, rečeno je da nema novih mjera kojima bi mogli pomoći, kazao je župan i dodao da Čazmatrans trenutno ima 150 autobusa neregistriranih koji čekaju da prođe kriza i da se vrate u prijevoz.

– Imaju velike gubitke i ako se ne dogodi nešto pozitivno u vrlo kratkom vremenu, tvrtka bi mogla otići u predstečaj i stečaj. Nije to samo kod njih, već kod svih prijevoznika. Gubitak Čazmatransa za našu županiju je gubitak ogromnog broja radnih mjesta. Nadam se da će poslije izbora, bilo koja Vlada poduzeti korake da riješi ovaj problem, naglasio je župan.

Matija Jasenko vijećnik stranke Damir Bajs Nezavisna lista postavio je pitanje na koji način Županija misli poticati kontinentalni turizam koji je također pogođen koronavirusom.

Vijećniku je odgovorio župan Damir Bajs.

–Prozivalo me se za stanje turizma a ja ću napomenuti kako je pred 10 godina bilo tek 2 OPG-a koja su bila registrirana za turističku djelatnost kod nas. To govori o napretku. Turistička zajednica je ukinula sve mjere potpore prema kontinentalnom turizmu. Smatram da je to neprihvatljivo jer ukidanjem zabrane kretanja omogućen je turizam. Uputili smo taj zahtjev i čekamo odgovor. Uskoro ćemo preko županijske turističke zajednice otvoriti natječaj koji će subjektima omogućiti da pokriju razliku nastalu kao posljedicu mjera ograničavanja.

Zlatko Barila (HSU), potpredsjednik Županijske skupštine, tražio je da župan građane izvijesti o napretku izgradnje nove zgrade bolnice u odnosu na situaciju s pandemijom.

–Zgrada bolnice druga je najveća investicija u Hrvatskoj. Postoji jedan raskorak u odnosu na gledanje da li bi to trebalo ili ne bi trebalo. Oporba unutar skupštine je protiv izgradnje, i tu se razlikujemo. To nam je bitan i potrebit projekt. Izgradnja ide svojim tijekom ali koronavirus zahvatila je i naše izvođače pa ćemo tražiti produženje. Ono nije veliko pa smatramo da će izvođač uhvatiti tempo i izgradnju u tom tempu i nastaviti. Mi plaćamo ne unaprijed nego po situaciji, dakle što više rade to prije dobiju novac. Međutim dok drugdje liječnika nedostaje i oni odlaze, mi s liječnicima potpisujemo ugovore, i posebice smo zadovoljni jer u ovoj teškoj situaciji u naš zdravstveni sustav ona nije ušla. Zajedno sa svim navedenim, otvorenje nove zgrade očekujemo tijekom iduće godine, poručio je Bajs.

Vijećnik Dražen Paun (DB NL) nastavno na situaciju postavio je i pitanje o trenutnim investicijama u gospodarstvu.

–Bjelovarsko-bilogorska županija ima otvoreno negdje oko 19 gradilišta. to je oko 340 milijuna kuna investicija u tijeku. Zauzeli smo stav da ćemo nastaviti investicije koje smo započeli i nastavljamo raspisivati i 15 novih natječaja vezanih uz građevinske djelatnosti koje čine naglasak u investicijama. Omogućavamo posao iz kojih će se moći plaćati krediti koje izvođači imaju, umjesto odgode koja kasnije ionako dođe na naplatu. Možete primijetiti kako ja kao župan nikad nisam tražio od ove skupštine zahtjev za zaduženjem proračuna naše Županije. Mi to sve financiramo iz redovnih sredstava. Posao plaćamo po izvršenju ugovorenog. Kroz šest godina mi smo valjda jedini koji se nisu zadužili ni kune, i čak smo otplatili dobar dio zatečenog duga. To je put kojim ćemo ići i dalje. Ovih dana bit će raspisan i natječaj za izvedbu još jednog kapitalnog projekta, a to je Glazbena škola. Drago nam je vidjeti da napreduju i gradski projekti kao što je gradski stadion, kazao je župan.

Vijećnica Damir Bajs Nezavisne liste Milijana Filipović tražila je od župana odgovor nastavno na poznatu činjenicu o jednoj zaraženoj osobi koronavirusom kakva je situacija u županiji.

–Od prvog dana mi smo slušali epidemiologe, ne samo po uputama iz Zagreba već i naše iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Primjera radi, dva tjedna prije državnog stožera napravili smo odluku o zabrani javnih skupova u županiji. Otkazali smo velike manifestacije poput Proljetnog sajma neovisno o financijskom gubitku jer zdravlje je na prvom mjestu. Zatvorili smo domove, i na kraju krajeva razriješio sam ravnateljicu Daruvarskih toplica radi toga. Možda smo mi prenaglili, ali moji kolege, pa i u Splitu primjerice, nisu smatrali da je potrebno napraviti išta slično po tom pitanju. Korona se vratila u županiju, ali ona je pod kontrolom. Na dva tjedna vratili smo kontrolu ulaska u bolnicu ali u ponovno zatvaranje ne mislimo ići. Posjete su zabranjene u domovima, i promatramo situaciju kako će se razvijati. Moramo biti oprezni i građanstvo mora pojačati odgovornost. Nemojmo zaboraviti da smo škole zatvorili proljetos kad smo imali 30 zaraženih. Sada ih je dnevno 30, možemo očekivati i više od toga. To pokazuje na potrebu na poseban oprez koji je majka mudrosti, naglasio je župan.

Slijedeće pitanje uputila je vijećnica Marija Kubišta (HSU).

–Znamo da se Županija aktivno uključila u spašavanje dviju tvrtki s podrčja Daruvara, to je Vodoprivreda i Ribnjačarstvo Končanica. Kada pogledate preraspodjelu sredstava s kraja 2019. Vidjet ćete sredstva za kupovinu dionica 1,8 milijuna i za dokapitalizaciju Vodoprivrede Daruvar 3,5 milijuna. Zanima me kakva je sada situacija i kakvi su planovi.

–Prihvatili smo prijedlog HDZ-a o dokapitalizaciji usvajanjem na skupštini. S obzirom na pravnu narav stvari, ovlastili ste odvjetnika da sastavi ugovor o kupnji. Osim što je Županija platila tih 1,8 milijuna temeljem odluke Županijske skupštine, nije napravljeno ništa od daljnjih aktivnosti po pitanju dokapitalizacije te će se vidjeti da li postoji potreba za tim ili ne. Sada to ne možemo ni napraviti jer nemamo većinu. Vodoprivreda je isplatila sve plaće i nije u zaostatku, i ugovorila je neke nove poslove. To isto vrijedi i za Ribnjačarstvo Končanica. Ja osobno nisam proveo nikakve aktivnosti. Nismo operativno u tom dijelu, i situacija koja je aktualna, nastala je odlukom Skupštine, kazao je Bajs.

Vijećnik Marin Sabolović (HDZ) uputio je pitanje vezano uz financijsko izvješće Kulturnog centra Mato Lovrak, točnije uz naknadu predstavničkih tijela i upravnog vijeća koja iznosi 40.000 kuna godišnje što je 9% ukupnog proračuna. Zanimalo ga je koji su uvjeti za članove upravnog vijeća s obzirnom na tako velik iznos, te uputio molbu resornoj pročelnici o smanjenju naknade po uzoru na ostala vijeća koja su u prosjeku oko 10 puta manja.

Župan je kratko odgovorio kako su uvjeti za upravno vijeće u Kulturnom centru Mato Lovrak ispoštovani kao i u svim ostalim županijskim ustanovama.
 • 2020_6_24_dom_kulture_4
 • 2020_6_24_dom_kulture_2
 • 2020_6_24_dom_kulture_91
 • 2020_6_24_dom_kulture_52
 • 2020_6_24_dom_kulture_46
 • 2020_6_24_dom_kulture_29
 • 2020_6_24_dom_kulture_25
 • 2020_6_24_dom_kulture_18

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.