Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Ukupni trošak nove zgrade OB Bjelovar bit će niži od inicijalno ugovorenog iznosa

2021 05 07 bolnica 93

Izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, koja predstavlja najveći projekt u povijesti grada Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije ulazi u završnu fazu. I dok radovi na projektu idu prema samom kraju, ukupna cijena radova koja je u posljednjih godinu dana rasla zbog vantroškovničkih radova, sada se smanjuje.

2021 05 07 bolnica 19
Dario Markanović, voditelj projekta

Projekt jako dobro napreduje i u potpunosti se provodi u skladu s vremenskim planom, odnosno ugovornim rokovima. Na osnovu racionalizacije određenih projektnih detalja i rješenja uspjeli smo doći do toga da nam je kroz ugovor koji je danas odobren sam budžet radova definiran za pola milijuna kuna manje nego što je bio u početnom ugovoru. Cijeli projekt izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar će na kraju iznositi oko 217 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi lagano ulaze u završnu fazu i biti će gotovi do kraja godine. Moramo biti svjesni da su na tržištu trenutno prisutni problemi vezani za dostavu materijala i raspoloživosti kvalificirane radne snage, rekao je voditelj projekta Dario Markanović.

2021 05 07 bolnica 28
Milenko Previšić, predstavnik nadzora radova IGH

Radovi su u skladu s troškovnim aspektom gradnje i izvode se u skladu s odobrenom projektnom dokumentacijom. S obzirom na veličinu objekta, normalno je da je došlo do određenih izmjena i usklađenja, što je rezultiralo nepredviđenim radovima, ali smo uspjeli ostvariti i određene uštede, poručio je Milenko Previšić, ispred IGH.


bolnica
U petak 7. svibnja, održano je potpisivanje aneks Ugovora o građenju “Nabava pripremnih i građevinskih radova, radova na izgradnji dizalice topline, na izgradnji dnevne bolnice i dnevne kirurgije i izgradnji OHBP-a te sustava odvajanja otpada na izgradnji OHBP-a”, čime će vrijednost projekta izgradnje nove bolničke zgrade biti umanjena za 644.101 kunu, što znači da će biti ispod početne ugovorene cijene. Pokazatelj je to iznimno uspješno vođenog projekta, za razliku od mnogih drugih velikih projekata u Hrvatskoj gdje je ukupna cijena radova bila iznad ugovorene.

Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će podizanje standarda liječenja u Općoj bolnici Bjelovar za pacijente, ali i bolje uvjete rada za liječničko i medicinsko osoblje u toj zdravstvenoj ustanovi. Biti će to jedan od najvećih objekata u graditeljstvu u Hrvatskoj koji će itekako preporoditi bjelovarsku bolnicu i zdravstvo u sekundarnom dijelu.

2021 05 07 bolnica 33
prim. dr. med. Ali Allouch, ravnatelj OB Bjelovar

Od posljednje posjete gradilištu, vidljiv je ogroman napredak. Nakon dugo iščekivanja i neizvjesnosti, projekt izgradnje nove zgrade napokon postaje realnost. Djelatnici u Općoj bolnici Bjelovar rade u starim zgradama iz 19 stoljeća i barakama starijim od 60 godina. Korona kriza i potresi bili su dovoljna opravdanost da Bjelovar dobije novu zgradu pri Općoj bolnici Bjelovar. Da Bjelovar kojim slučajem zadesi jaki potres, siguran sam da ga naši stari objekti ne bi izdržali. Župan Damir Bajs je sam isticao kako je potrebno ulagati u zdravstveni sustav, medicinski kadar, opremu i objekte. To mi je dalo snage da budem dio tima koji u tišini odrađuje ovaj veliki projekt. Bjelovarsko – bilogorska županija je prva uvela trajni poziv za subvenciju za ostanak i dolazak medicinskih djelatnika, što je urodilo velikim rezultatima. OB Bjelovar u svojoj sistematizaciji ima pravo na 144 liječnika, a danas ih je zaposleno 140. Na početku mog mandata ih je bilo 122. Kadrovski sumo sada kompletni te u zadnjih pet godina nesebično ulažemo u medicinsku opremu, što smo pokazali i tijekom epidemije koronavirusa. Ovaj projekt smo vodili odgovorno i transparentno te do sada uštedjeli više od pola milijuna kuna. Žalosno je da neki u svrhu politikanstva mene kao ravnatelja bolnice žele prikazati kao kriminalca. Ponosan sam što u svojoj drugoj domovini sudjelujem u provedbi ovako vrijednog i značajnog projekta. Ja ne znam tko će na izborima pobijediti ili izgubiti, no znam tko će najviše ostati zakinut, ukoliko se nova zgrada ne dovrši. Mi smo se na samom početku pripremili da ne ulazimo u prazan prostor veličine oko 20 tisuća metara kvadratnih, za koji će biti potrebno nabavljati opremu. Opremu imamo i samo ćemo ju preseliti. Naravno, s vremenom ćemo raditi na moderniziranju opreme. Iako je zasada još prerano za govoriti, mislim da ćemo imati i nova zapošljavanja, poručio je prim. dr. med. Ali Allouch, ravnatelj OB Bjelovar.

Podsjećamo, nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će objedinjenje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu. Time će uvelike biti poboljšani uvjeti liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji gravitiraju prema Bjelovaru. Poznato je da bjelovarska bolnica ima sjajnu tradiciju te je jedna od najstarijih u zemlji. Radi se o ustanovi u kojoj već nekoliko stoljeća svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju pacijenti kako iz bjelovarskog kraja tako i iz ovog dijela Hrvatske.

2021 05 07 bolnica 42
Neven Alić, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije

Primopredaju očekujemo za tri mjeseca. Projekti poput Opće bolnice Pula i Opće bolnice Rijeka probili su financijske okvire, za čak dva do tri puta, dok smo ih mi smanjili. Možemo biti ponosni što imamo jedan od rijetkih objekata na kojem je cijena pala. Podsjećam da ćemo kroz ugovor sa pet partnerskih Županija odraditi i nabavu nove medicinske aparature za našu bolnicu, zaključio je Neven Alić, zamjeni župana Bjelovarsko-bilogorske županije. 

 • bolnica
 • 2021_05_07_bolnica_16
 • 2021_05_07_bolnica_1
 • 2021_05_07_bolnica_59
 • 2021_05_07_bolnica_70
 • 2021_05_07_bolnica_72
 • 2021_05_07_bolnica_77
 • 2021_05_07_bolnica_86
 • 2021_05_07_bolnica_93
 • 2021_05_07_bolnica_19
 • 2021_05_07_bolnica_28
 • 2021_05_07_bolnica_33
 • 2021_05_07_bolnica_42

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.