Crosst.hr

Udruga Osit Bjelovar sudjelovala na stručnom skupu u Tuheljskim Toplicama

IMG 20161127 210313

Udruga OSIT Bjelovar rado i često sudjeluje u ovakvim oblicima edukacija

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar, u sklopu projekta Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, sudjelovala je na stručnom skupu pod nazivom ” Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove”.

Skup se održavao u Tuheljskim toplicama a sudjelovali su članovi Udruga iz cijele Hrvatske. Održana su razna stručna predavanja, te se raspravljalo o problematici s kojom se Udruge susreću u svakodnevnom radu. Teme kojima smo se bavili vrlo su aktuelne i važe za funkcioniranje Udruga i upoznavanje sa najnovijim standardima i dostignućima u radu sa osobama s ovakvim oblikom invaliditeta. Iznesena je problematika oko pisanja i izrade projekata, osiguravanja financiranja Udruga, te o načinima pružanja aktivne podrške osobama s intelektualnim teškoćama. Dotakli smo se i zakonskih odrednica u pružanje socijalnih usluga ali najveći naglasak je bio na temi uvođenja sustava kvalitete pružanja socijalnih usluga. Osim teorijskih predavanja, skup je bio isprepleten raznim praktičnim radionicama, kreativnim radionicama, druženjima uz pjesmu i ples, razmjeni iskustava i naravno sportskim aktivnostima uz i u bazenima kompleksa Tuheljskh Toplica.

Po završetku ovog skupa, slobodno možemo reći da smo dosta naučili, upoznali nove prijatelje i da će sve to utjecati na poboljšanje usluga koje pružamo u našoj Udruzi.
Udruga OSIT Bjelovar rado i često sudjeluje u ovakvim oblicima edukacija, i sami smo organizatori raznih predavanja, a sve to s ciljem da u našem gradu Bjelovaru, mogli imati sva najnovija dostignuća i postupke u načinu rada sa osobama s ovakvom vrstom invaliditeta.

Voditelj Udruge OSIT
Mario Blaha , prof.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.