25. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Udruga BEDEM LJUBAVI U RATU I MIRU Bjelovarsko-bilogorske županije

Ponovno okupljanje žena koje su na početku Domovinskog rata odradile povijesnu zadaću spašavanja hrvatskih mladića iz vojarni bivše JNA te brojnih žena mlađe generacije iz županije koje njeguju istinske vrednote stvaranja slobodne nezavisne države Hrvatske

Na jučer održanoj osnivačkoj skupštini Udruge “BEDEM LJUBAVI U RATU I MIRU Bjelovarsko-bilogorske županije, jednoglasno je za predsjednicu izabrana Iva Vunak iz Bjelovara. Među inicijatorima osnivanja udruge su žene poznate širokoj javnosti po brojnim društvenim, kulturnim i humanitarnim aktivnostima od 1991.godine : Mirjana Šestak Jerković, Karmela Caparin, Rajka Mamić, Dubravka Vukoja, Ružica Drmačić Pavlović, Dragica Bagarić, Dragica Lončarić, Đurđa Pop, Danica Bilić, Veronika Lončarić i Nada Pirin.

Ponovno okupljanje žena koje su na početku Domovinskog rata odradile povijesnu zadaću spašavanja hrvatskih mladića iz vojarni bivše JNA te brojnih žena mlađe generacije iz županije koje njeguju istinske vrednote stvaranja slobodne nezavisne države Hrvatske, domoljublje i žele aktivno sudjelovati svojim radom u humanitarnim projektima diljem županije podržao je i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, predsjednica udruge Iva Vunak prisjetila se tih sudbonosnih dana stvaranja Domovine Hrvatske, značajnih događaja i direktnog sudjelovanja u prvim demokratskim promjenama, vremenu kada su mnogi napustili Bjelovar i otišli u sigurnost nekih drugih zemalja.

– Posebno bi istakla veliku ulogu i nesebičnu pomoć u svim i svakoj akciji koju smo provodili u ratnim uvjetima, kao Bedem ljubavi 1991. hrvatskog branitelja i humanitarca, sadašnjeg župana Damira Bajsa kojega izuzetno cijenim kao poštenog čovjeka i koji uvijek stoji iza svoje riječi. Njegova potpora kao i podrška brojnih branitelja kojima smo pomagale na ratištu najveće nam je priznanje za sve humanitarne akcije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Sigurna sam, dodala je Vunak da će nam i ovaj put za sve naše aktivnosti, udruge BEDEMA LJUBAVI U RATU I MIRU biti širom otvorena vrata župana Bajsa.

Među prvim zaključcima udruge je i zaključak da je novoosnovana udruga nestranačka i apolitična udruga!

Povezani članci

newsend_hgk