28. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Učenici IV. Osnove škole Bjelovar trostruki prvaci na Infokupu u programiranju

Ovogodišnje Županijsko natjecanje u informatici „INFOKUP – 2017. održano je 10.2.2017. godine u II. osnovnoj školi Bjelovar, a prvo osvojili su tri učenika IV Osnovne škole Bjelovar

Ovogodišnje Županijsko natjecanje u informatici „INFOKUP – 2017. održano je 10.2.2017. godine u II. Osnovnoj školi Bjelovar. Natjecali su se učenici osnovnih i srednjih škola s područja Bjelovarsko županije. Kategorije natjecanja su bile razvoj softvera, osnove informatike i najzahtjevnija – algoritmi.

Učenici IV. osnovne škola Bjelovar sudjelovali su u kategoriji algoritama programirajući u programskom jeziku Python. Kako je taj programski jezik svojevrsna novost, jer ga kao takvog još nema ni u udžbenicima za osnovnu školu, to je uspjeh značajniji. Pripreme za natjecanje su rađene na vannastavnoj aktivnosti informatike, te velikim radom i trudom učenika koji se provodi on-line. Njihov mentor Branko Raičković ističe da je za uspjeh osim talenta i „programerske sreće“, potrebno i puno rada i truda. Upravo ovi učenici su svoje znanje redovito pokazivali i na natjecanjima na državnoj razini kao što je HONI (Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici) koje organizira Hrvatski savez informatičara, kao članovi Udruge informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije, Croatia Makers lige, LEGO lige…

Nakon 120 minuta programiranja rezultati su bili fantastični.

Ovo natjecanje je posebno i po tome što rješenja zadataka pregledava i ocjenjuje posebno računalo EVALUATOR, koje je smješteno u Zagrebu (MIOC) .

Sva tri učenika iz 6., 7. i 8. razreda IV. osnovne škole osvojila su prva mjesta u svojoj klasi.

Prvo mjesto – Martin Vrbovčan, šesti razred, IV OŠ Bjelovar, mentor Branko Raičković
Prvo mjesto – Ivan Vlahović, sedmi razred, IV OŠ Bjelovar, mentor Branko Raičković
Prvo mjesto – Jan Marić, osmi razred, IV OŠ Bjelovar, mentor Branko Raičković

Pohvale učenicima i njihovom mentoru Branku Raičkoviću i SRETNO na Državnom natjecanju, koje će se ove godine održati u Primoštenu od 14.-17. ožujka 2017.

Povezani članci

newsend_hgk