Crosst.hr

Učenici 2.h razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar najbolje napisali test znanja „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“

2018 bjelovara županija 35

Župan Damir Bajs sa suradnicima primio je učenike koji su postigli najbolji rezultat u testu znanja „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“. Riječ je o učenicima 2.h razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar. Osim učenika, na prijemu kod župana Bajsa bile su i njihove nastavnice te predstavnici UHDDR-a BBŽ koja već četrnaestu godinu provodi ovo vrijedno natjecanje koje od prvog dana ima potporu i Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

U KOLONI SJEĆANJA SUDJELOVAT ĆE 250 UČENIKA S PODRUČJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Učenici 2.h razreda daruvarske Ekonomske i turističke škole jedini su na testu ostvarili rezultat od 100 % te na taj način, kao nagradu, dobili studijsko putovanje u Vukovar. Osim njih, put Vukovara će i ostali najbolji razredi iz drugih županijskih gradova. Riječ je o  2.a razredu Medicinske škole Bjelovar, 2.c razredu Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje , 2.c razredu Srednje škole Čazma te 2.g razredu Srednje škole Augusta Šenoe iz Garešnice. Sveukupno je to 250 učenika koji će sudjelovati u Koloni sjećanja i posjetiti Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, mjesto ekshumacije Ovčara te u povratku spomen obilježje na Trpinjskoj cesti.

Kroz dosadašnjih četrnaest godina provođenja projekta „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“,  koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Bjelovarsko-bilogorske županije, test znanja o Domovinskom ratu pisalo je preko 29 000 učenika drugih razreda srednjih škola, a put Vukovara kao nagradu za najbolje rezultate išlo je njih preko 5700.

Time se u konačnici i ispunjava osnovni cilj provođenja projekta, očuvanje istine i digniteta na Domovinski rat, ali i približavanje učenicima najvažnijih zbivanja vezanih uz povijest nastanka neovisne i suverene Republike Hrvatske.

Tako je Stipe Šola, predsjednik UHDDR-a BBŽ iznimno ponosan što su u suradnji sa svim drugim razredima srednjih škola u ovom testu obuhvatili 55 razrednih odjeljenja.

2018 bjelovara županija 41

– Zadovoljni smo jer imamo potporu svih čimbenika, profesora, ravnatelja, Županije i Ministarstva hrvatskih branitelja. Ova tema je iznimno važna za sve nas, za našu prošlost i za budućnost.  Naša županije je bila dijelom okupirana i prva oslobođena tijekom Domovinskog rata. Grad Daruvar je bio okupiran jedno određeno vrijeme, a bio je i pod stalnim utjecajem ratnih okolnosti 1991.godine. Drago mi je da ste vi iz Daruvara sa svojim znanjem, svojom homogenošću kao cjelina, uspjeli polučiti najbolji rezultat i siguran sam da na ovakav način, ovakvim pristupom u ovom projektu, a i svima ostalima, da ćete zajedno sa svojim profesorima doći do toga da jednog dana zrelo, odgovorno i kvalitetno zauzmete pozicije koje vas čekaju u društvu, u onim zanimanjima za koje se školujete.  Hvala Županiji koja nas 14 godina podupire u ovome projektu, rekao je Šola

Nastavnica 2.h razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar Mirjana Bernat- Ružička zahvalila se županu na prijemu i što im je dao mogućnost da se predstave i kažu koju riječ o čuvanju ovog djelića povijesti koji je iznimno značajan za sve nas.

2018 bjelovara županija 42

Koristim priliku da kažem da se Dan sjećanja na Vukovar u našoj školi obilježava već niz godina i da uvijek nastojimo ugostiti ljude koji su izravno bili sudionici događanja u Vukovaru.  Moramo čuvati ta sjećanja i nastojati da mlade generacije budu upoznate s njima i da ih prenose drugima te da se taj dio naše povijesti, na koji smo iznimno ponosni, ne smije zaboraviti, istaknula je nastavnica Mirjana Bernat- Ružička.

Učenica 2.h razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar Ivona Karniš također je izrazila veliko zadovoljstvo što je njihov razred pobijedio u natjecanju.

2018 bjelovara županija 48

– Nama je velika čast što smo danas ovdje. Jako  smo ponosni što smo baš mi razred koji je najbolje riješio test na nivou županije.  Za natjecanje smo se pripremali kroz brošure. Smatramo da je jako važno učiti o Domovinskom ratu jer je kroz njega stvorena samostalna i neovisna Hrvatska u kojoj danas živimo.  Čast nam je što ćemo biti dio Kolone sjećanja u nedjelju, izjavila je Ivona Karniš.

Osim Ivone, na lijepom dočeku se zahvalio i učenik Teo Talan.

2018 bjelovara županija 52

– Ja bih se htio zahvaliti na lijepom dočeku koji ste nam napravili. Mislim da je ovaj naš uspjeh produkt našeg teškog rada i zato što volimo povijest. Željeli smo ići u Vukovar zato što želimo biti dio Kolone sjećanja, rekao je Teo.

Župan Damir Bajs je čestitao učenicima na ostvarenom uspjehu, istaknuvši:

2018 bjelovara županija 55

– Cijeli program je zamišljen na jednostavan način, da se u okviru naših škola, a pored školskog programa, napravi test koji bi pobudio srednjoškolce da čitaju o temama iz Domovinskog rata. Kroz ovo vrijeme test znanja je pisao veliki broj učenika. Čestitam vam na uspjehu, nije tako  često  da se test riješi sa stopostotnim učinkom. Naglasit ću da sam razgovarao s učenicima prije nego su otišli u Vukovar i nakon što su se vratili. Knjige, povijest, televizija nas pripremaju na nešto, međutim svi oni koji su bili u koloni sjećanja i vidjeli Vukovar koji ima veliki dio ratnih rana, drugačije gledaju na taj dio naše povijesti, rekao je župan i poželio učenicima da zapamte dan boravka u Vukovaru i da se sa novim saznanjima vrate u Daruvar.

 • 2018_bjelovara_županija_29
 • 2018_bjelovara_županija_30
 • 2018_bjelovara_županija_34
 • 2018_bjelovara_županija_35
 • 2018_bjelovara_županija_39
 • 2018_bjelovara_županija_42
 • 2018_bjelovara_županija_41
 • 2018_bjelovara_županija_52
 • 2018_bjelovara_županija_48
 • 2018_bjelovara_županija_55
 • 2018_bjelovara_županija_35

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.