Crosst.hr

Učenici 12 godinu zaredom pisali test znanja – Znajući prošlost u sigurniju budućnost

2016 11 domovisnkirat 58

Projekt svake godine obuhvaća oko 1500 djece, a oni najbolji njih tristotinjak, putuju u Vukovar u prilici Dana sjećanja na vukovarsku tragediju 18. studenog

Tradicionalno, 12. godinu zaredom, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je provođenje projekta „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“. Riječ je o projektu koji se provodi u drugim razredima županijskih srednjih škola kroz pisanje testa znanja o nastanku neovisne i suverene države Hrvatske i Domovinskom ratu.

Projekt svake godine obuhvaća oko 1500 djece, a oni najbolji njih tristotinjak, putuju u Vukovar u prilici Dana sjećanja na vukovarsku tragediju 18. studenog. Kroz ovih dvanaest godina provođenja projekta, test znanja o Domovinskom ratu pisalo je preko 26 000 učenika, a put Vukovara išlo je preko 5 tisuća učenika.

Tako je bilo i ove godine, u ponedjeljak 7. studenog kada su test znanja o Domovinskom ratu pisali svi učenici drugih razreda srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Prije pisanja testa, učenike bjelovarskog Srednjoškolskog centra posjetili su župan Damir Bajs sa suradnicima i predsjednik UHDDR-a BBŽ Stipe Šola sa suradnicima.

Ovom prigodom župan Damir Bajs se obratio učenicima, istaknuvši da je i naša Bjelovarsko-bilogorska županija bila zahvaćena Domovinskim ratom, ali je i prva oslobođena od neprijateljske vojske.
– Kroz ovaj kviz znanja saznat ćete više informacija o Domovinskom ratu, ali i to kako su vaši roditelji, bake i djedovi sve to preživjeli, rekao je župan i zaželio učenicima da dobro napišu test, jer oni najbolji putovat će u Vukovar, 18. studenog.

Učenike je pozdravio i predsjednik UHDDR-a BBŽ Stipe Šola, istaknuvši da su za njih pripremili brošuru o nastanku neovisne i suverene države Hrvatske i Domovinskom ratu.
– Nadam se da ste sve to proučili i da ćete bez problema riješiti test znanja, rekao je Šola i zaželio učenicima puno uspjeha u rješavanju testa koji će im sigurno pomoći da više nauče o nastanku neovisne i suverene države Hrvatske.

Autor: Branka Sobodić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.