Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U Županiji organiziran prijem članica udruge „Nereide“, veslačice najavljuju što bolji plasman na nadolazećem Maratonu lađa 2017.

2017 7 veslačicežupanija 94

Bojana Hribljan, zamjenica bjelovarsko – bilogorskog župana zajedno je sa svojim suradnicima u županijskoj maloj vijećnici primila članice sportske udruge „Nereide“ na čelu s tajnicom i trenericom Marijanom Perković. Udruga broji 16 članica i prva je to bjelovarska ženska kopnena ekipa koja se uspjela okupiti u tako velikom broju za sudjelovanje na nadolazećem Maratonu lađa 2017. na Neretvi. Članice tako očekuje 4. ženski Maraton lađa koji će se održati od 8. do 13. kolovoza, a cilj im je ostvariti što bolji plasman. Kako bi ostvarile svoj naum, uz potporu prošlogodišnjih pobjednika Maratona lađa, bjelovarskih Argonauta, „Nereide“ treniraju šest puta tjedno, a osim funkcionalnih treninga i treninga u teretani, treniraju i u lađama na ribnjaku u Narti. „Nereide“ se mogu pohvaliti i nastupom na utrci u Zagrebu na jezeru Jarun, gdje su bile jedina ženska natjecateljska ekipa. Bjelovarsko – bilogorska županija sponzorstvom će poduprijeti sudjelovanje naših veslačica na Maratonu lađa 2017., sa željom da se vrate sa što boljim rezultatom.

2017 7 veslačicežupanija 44

– Bjelovar je oduvijek grad sporta, a vi ste ga svojom udrugom i predanim radom obogatili za još jedan sport. Veslačka ekipa itekako je veliko čudo u jednom kopnenom gradu, kao što je naš. Znamo da treniranja u Narti, na Šoderici i na Jarunu iziskuju velika odricanja, a pogotovo zato jer ste žene, zbog čega pohvaljujem vašu želju da budete što uspješnije. Bez obzira koji uspjeh ostvarile na Maratonu lađa, vi ćete za nas biti pobjednice, pohvalila je Nereide zamjenica župana Bojana Hribljan te riječ prepustila trenerici Perković.

2017 7 veslačicežupanija 7

– Sve što ste rekli, zaista je tako i na početku se zahvaljujem Bjelovarsko – bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu, kako na donaciji, tako i na velikoj podršci koju nam pružate. Ta gesta dokazuje da ste prepoznali naš trud i naš rad. Ideja je proizašla iz velike pobjede naših muških kolega Argonauta prošle godine na Neretvi. Predložili su mi da pokušam oformiti žensku ekipu veslačica, što mi je vrlo brzo i uspjelo. Prepoznala sam 20-ak žena i djevojaka koje su prema mojim očekivanjima bile zainteresirane za veslanje i takvu vrtu rekreacije. Nakon probnog treninga, oformili smo ekipu nakon dva tjedna i vrlo brzo smo imale plan i program, što i kako želimo raditi. Argonauti su nam izašli u susret, ustupili su nam svoje lađe, na početku i svoja vesla, jer nam je tek nešto kasnije gospodin Darko izradio posebna ženska vesla, a potom i vesla koja su prilagođena neretvanskim uvjetima. Treninge na vodi imamo tri puta tjedno, a redovito smo i u teretani, jer je za ovaj pothvat potrebna velika psiho-fizička sprema. Početak je bio malo teži, no već sada bez problema odveslamo deset kilometara. Najvažnije je postići određenu brzinu i kontinuitet pri veslanju. Pripreme i testiranja su u zadnjoj fazi, jer praktički za osam dana odlazimo na Neretvu. Sve zajedno smo sudjelovale u pronalasku sponzora, ukupno njih 27. Od toga je 25 sponzora s područja naše županije. Mahom su to mali privatnici, koji su se sami ponudili pomoći. Na Neretvi očekujemo što bolji plasman, a već sada imamo planove za dalje. Kada smo krenule u ovu avanturu, zaista nismo mislile da se iza toga svega krije toliko posla i obaveza. Osim priprema na vodi, morale smo obaviti i visinske pripreme, puno je tu logistike, odricanja, uloženog vremena, raznih organizacijskih aktivnosti, primjerice oko prijevoza, zatim piće i hranu financiramo same. Kao tim smo odlično kliknule i u tom pogledu nemamo nikakve probleme. Sve se uspijemo dogovoriti. Osim što nakon Maratona lađa nastavljamo sa treninzima, veslanje želimo približiti široj javnosti. Radit ćemo na okupljanju seniorske i što mlađe dobne skupine, rekla je trenerica Marijana Perković.

2017 7 veslačicežupanija 72

Osim što veslaju u lađama, Nereide veslaju i u kajacima, a okušale su se i na daskama za veslanje. Ova vrsta sporta itekako pogoduje razvoju motoričkih sposobnosti, zbog čega im je želja u veslanje uključiti što veći broj mlađe populacije, posebno jer je danas dosta zastupljen sjedalački stil života. Kako ribnjak u Narti nije previše pogodan za veslanje, veslačice su u potrazi za jezerom na kojem bi se mogli održavati treninzi.

 

– Najveći izazov na Maratonu lađa biti će nam sama Neretva. Mi treniramo na vodama stajačicama, odnosno jezerima i ribnjacima, a svi znamo kakva rijeka Neretva. Specifična je. Puno smo u uložile u opremu, od vesla do sportske odjeće. Čak imamo i poklone za sve ekipe koje će sudjelovati na maratonu, kao i za naše domaćine. Nastojat ćemo se što bolje istaknuti i reklamirati Bjelovar i Bjelovarsko – bilogorsku županiju. Primjerice, mi trenutno za srednjom muškom ekipom zaostajemo za deset minuta, što je vrlo dobar rezultat kada se pogleda omjer muške i ženske snage, ističe Marijana Perković.

2017 7 veslačicežupanija 54

– Mislim da svaka od nas ima ista očekivanja, a to je izdržati Neretvu. Iskreno se nadam da ćemo kao tim ostvariti što bolji rezultat, jedva izaći iz lađe, ali sretne i zadovoljne što smo uspjele napraviti veliki pothvat. Da nam je netko prošle godine rekao da ćemo veslati na Neretvi, rekle bismo da je to nemoguće. Sve smo različitih dobnih skupina, čime dokazujemo da zajednički cilj ne ovisi o godinama, već načinu razmišljanja, entuzijazmu ispravnim stavovima. Bilo je dana koji su bili jako, jako teški i naporni, no sve mi vjerujemo da će se trud isplatiti, rekla je jedna od veslačica.

 

Kako je riječ o kulturno – sportskom događaju, domaćinima i organizatorima Maratona lađa je u interesu da ugoste što više ekipa izvan neretvanskog područja, no njihova pobjeda im nije priželjkivana, iako prema iskustvu Argonauta, a sada i Nereida, promociju lađe i maratona puno uspješnije odrade ekipe izvan područja Neretve. Prvenstveno iz razloga jer je lađa na kontinentu postala sve zanimljivija i atraktivnija.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.