26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U Velikom Trojstvu održana manifestacija pod nazivom Bilogorske konjičke igre, Biloklik i Bilo-fis

2016 08 trojstvo2016 306

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs otvorio 5. Konjičku manifestaciju u Velikom Trojstvu

U subotu, 27. kolovoza 2016., u Velikom Trojstvu održana je 5. Konjička manifestacija pod nazivom „Bilogorske konjičke igre“. Manifestacija se održava od 2010. godine u organizaciji Galopskog kluba Troja i TZ Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ova manifestacija je posebna i prepoznata po svojoj kvalitetnoj organizaciji, domaćinstvu i zanimljivim programom za natjecatelje i posjetitelje. Manifestacija je dio i lokalne specifičnosti, tradicije i običaja, ali i kotačić razvoja konjičkog turizma u Bilogorskom kraju.

Petu manifestaciju „Bilogorske konjičke igre“ „Biloklik“ i „Bilo-fiš“ otvorio je Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.
-Pozdravljam sve posjetitelje, ali prvo natjecatelje jer ovo su konjičke igre, a posebno pozdravljam našu jedinu povijesnu postrojbu Bjelovarski graničara Husara. Kao što vidite, ovdje u Bilogori, konjičke igre dobivaju sve veći zamah. Mislim da je to dobro i to je tradicija našeg kraja, a to potvrđuju i naše konjičke zaprege. Ovo je i turistička manifestacija, poznata po konjičkim igrama, ali i fotografima iz cijele Hrvatske koji su došli ovdje na druženje te natjecateljima u fišijadi pod nazivom Bilo-fiš, rekao je župan Bajs i zahvalio organizatorima na odličnoj organizaciji, Općini Veliko Trojstvo, Konjičkom klubu iz Velikog Trojstva i TZ Bjelovarsko-bilogorske županije.
Župan je također zahvalio saborskim zastupnicima i predstavnicima stranaka koji su došli na otvorenje manifestacije.

Brojne posjetitelje, natjecatelje i političare, pozdravio je i načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić.
-Želim da se danas ovdje dobro osjećate, da vam ova manifestacija ostane u trajnoj uspomeni i da se ponovo vidimo za godinu dana, ovdje u Velikom Trojstvu.
Načelnik je također zahvalio svojim mještanima, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu na podršci te svima koji su pomogli da ova manifestacija uspije.

Pravu organizaciju pokazale su i ovogodišnje Bilogorske konjičke igre. Organizatori su omogućili bogati program koji je privukao veliki broj natjecatelja i posjetitelja, među kojima su bili i predstavnici iz Slovenije, Mađarske, pa je tako ova manifestacija dobila i svoj međunarodni karakter.

U sklopu manifestacije održano je natjecanje u jahanju spretnosti, vožnje zapregama, amaterske utrke konja, potezanje užeta i brojne druge tradicionalne igre Bilogorskog kraja.

Posjetitelji su uživali i u mimohodu konja po stazi, nastupu povijesne postrojbe Bjelovarski graničara Husara te tradicionalnoj posveti konja na Bilogori.

Osim konjičkih igara, uživalo se u fotografiranju velikog broja fotografa iz cijele Hrvatske pod nazivom „Biloklik“ te natjecanju u kuhanju pravog fiša, u kojem je sudjelovalo 14 ekipa.

Najbolji natjecatelji u konjičkim igrama i fišijadi primili su i zaslužne nagrade.

Konjičke igre, ali i brojne druge manifestacije u Bjelovarsko-biloggorskoj županiji privukle su i veliki broj političara i kandidata za predstojeće parlamentarne izbore. Sve je vrvjelo od HDZ-ovaca, SDP-ovaca, Bandićevaca, ali i mnogih drugi koji su pohrlili da budu viđeni u društvu građana.

Slične objave