Crosst.hr

U tijeku izgradnja vodovoda i priključaka sufinancirana sredstvima EU

vodne usluge1

U lipnju 2016. god. započela je izgradnja 17 km vodovoda u naseljima Tomaš, Gornji Tomaš, Prespa i Mala Ciglena, djelu Ulice Milana Šufflaya, djelu naselja Gornje Plavnice i Ulici Potok u naselju Prgomelje.

U sklopu izgradnje vodovoda izvodit će se i priprema za priključenje novih potrošača izgradnjom djela priključka od uličnog cjevovoda do parcele potrošača, završno sa vodomjernim oknom.

Realizacija izgradnje vodovoda rezultat je Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU u sklopu programa 2007-2013. i Ugovora o sufinanciranju projekta sklopljenog između Hrvatskih voda i Ministarstva poljoprivrede kao posredničkih tijela razine 1 i 2 te Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar kao korisnika.

Ugovorena vrijednost projekta iznosi 5 milijuna kuna. Realizacija projekta u 85% sufinancira se iz sredstava EU a 15% iz nacionalnih sredstava. Nacionalna sredstva u iznosu od 5% osiguravaju Hrvatske vode a 10% Vodne usluge d.o.o. Bjelovar.

Svrha provedbe projekta je omogućavanje priključenja novim potrošačima na kontinuirano zdravstveno kontroliran i po količinama dostatan izvor vode za ljudsku potrošnju. Završetak izgradnje predviđa se krajem 2016. god.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar

http://vodneusluge-bj.hr/eu-projekti/

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.