Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U suradnji s partnerima, ŽUPANIJA kreće s provedbom EU projekta ZA ŽENE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

2018 programzaželi 67

Nakon potpisivanja ugovora o provedbi europskog projekta „Za žene Bjelovarsko – bilogorske županije“, BBŽ kreće u njegovu realizaciju. Nositelj projekta je Županija, a provedba će se odvijati u suradnji s dvanaest partnera. Projekt je  kandidiran na Poziv Zaželi – Program zapošljavanja žena, Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

 

Svi partneri tako su se okupili u ponedjeljak 19. ožujka na radnom sastanku nakon kojeg je održana konferencija za medije. Projekt „Za žene Bjelovarsko – bilogorske županije“ vrijedan je ukupno 10.3 milijuna kuna, od čega će Bjelovarsko – bilogorska županija sufinancirati 300 tisuća kuna, dok je deset milijuna kuna bespovratnih sredstava stiglo iz Europskog socijalnog fonda putem programa „Zaželi“.

Zahvaljujući projektu, bit će zaposleno 70 nezaposlenih žena s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, beskućnice, pripadnice romske nacionalne manjine te povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci. Na ovaj će se način socijalno osjetljivoj skupini društva omogućiti radna mjesta i redovni prihodi, a zahvaljujući obrazovanju i osposobljavanju pružit će im se nova znanja i vještine kako bi im se kasnije olakšao pronalazak novog radnog mjesta.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Bjelovar, Centar za socijalnu skrb Bjelovar, Centar za socijalnu skrb Daruvar, Centar za socijalnu skrb Garešnica, Centar za socijalnu skrb Čazma, dok su partneri koji će zapošljavati žene:

 • Pomoć u kući starijim osobama Općine Veliko Trojstvo
 • Centar za pomoć i njegu u Općini Veliki Grđevac
 • Grad Grubišno Polje
 • Općina Velika Pisanica
 • Općina Berek
 • Općina Ivanska
 • Dom za starije osobe Bjelovar.

Inače, projekt će se provoditi 30 mjeseci, od kojih će 24 mjeseca žene biti zaposlene i pružati potporu i podršku za 350 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Po završetku rada, dio žena iz projekta pohađat će edukacije za njegovateljice, edukacije za obavljanje pomoćnih poslova u zanimanju kuhar i u zanimanju konobar, te edukacije za poslove samostalnog knjigovođe.

Ženama će se dakle omogućiti dodatna edukacija kako bi i nakon završetka projekta imale znanja za obavljanje navedenih poslova i samim time lakše došle do radnog mjesta. Treba napomenuti kako je riječ o projektu koji je svojevrsna nadopuna projekta „Pletenica života“ kojeg je također Bjelovarsko – bilogorska županija u suradnji s partnerima uspješno provodila.

2018 programzaželi 20

– Kada govorimo o tom projektu reći ću da je to projekt koji ima 13 partnera. Dakle, uz samu Bjelovarsko-bilogorsku županiju i po tome je jedinstven u Republici Hrvatskoj. Program je to, koji je dobio potpisom ugovora prošli tjedan s resornim Ministarstvom rada i mirovinskog sustava maksimalan iznos sredstava, u ovom slučaju to je 9.990.690,67 kuna, a sam program vrijedi 10 milijuna i 300 tisuća kuna, a ostatak će snositi sama Bjelovarsko – bilogorska županija. Naime, kada govorimo o njemu ja ću reći da će program zaposliti 70 žena iz ciljane skupine, a to su žene iznad 50 godina i žene koje se nalaze u odgovarajućim kategorijama koje će se brinuti o 350 korisnika koji će dobivati pomoć na tjednoj bazi. Ukupno 46 žena će imati i mogućnost doškolovanja. To znači da će se program odvijati na području grada Grubišnog Polja, općine Veliko Trojstvo, općine Veliki Grđevac, općine Velika Pisanica, općine Berek, općine Ivanska, a to su sve naši partneri programa. Međutim, Dom za starije osobe Bjelovar koji je u vlasništvu županije će zaposliti žene koje će brinuti o korisnicima na općini Dežanovac, općini Nova Rača i općini Velika Trnovitica. Samo nabrajanje govori da je županija time dobrim dijelom pokrivena. Zaposlene žene na projektu će korisnicima davati pomoć u dostavi namirnica, pomoći u pripremi obroka, davat će pomoć u održavanja čistoće domaćinstava, a nabavljat će i dio namirnica. Mi imamo velike potrebe, posebice starijih osoba, koje su vrlo često same u domaćinstvu na način da im se pomogne u stvarima koje one same ne mogu obaviti. Sigurno ne trebaju  ići u Dom za stare i nemoćne, ali pomoć im je potrebna, posebice u našem iskustvu je to pitanje zdravstvene zaštite, dolazak do doktora, ali i pomoć kod čišćenja kuće ili kuhanja ručka ili drugih stvari. Program ćemo započeti u najkraće moguće vrijeme, u mjesec i nešto dana očekujemo da će biti izabrane žene koje će raditi, a također, u tom vremenu očekujemo da se riješi i broj korisnika koje će odabrati naši partneri, dakle općine i gradovi na područjima na kojima će se to i u konačnici odvijati, rekao je župan Bajs.

2018 programzaželi 50

– Partneri smo na projektu “Zaželi”. Drago nam je što će u ovome projektu biti uključeno 70 žena iz naše županije s područja našeg djelovanja. Naravno, tim ženama se pruža mogućnost da naredne dvije godine budu u radnom odnosu i samim time, da nakon toga budu konkurente na tržištu rada. Zahvaljujemo se na pozivu, a suradnja će biti obostrana, rekao je Nenad Martinovski ispred HZZ-a Područnog ureda Bjelovar.

2018 programzaželi 58

– Centar za socijalnu skrb je obavezan partner u ovome projektu i to su ovom slučaju Centri za socijalnu skrb Bjelovar, Daruvar, Čazma i Garešnica, znači svi centri na području županije. Obaveza Centara kao partnera je odabir krajnjih korisnika, kojima će žene koje će se zaposliti kroz ovaj projekt pružati usluge. Nama je to velika pomoć u radu, obzirom da imamo veliki broj korisnika koji su stari, koji žive sami i koji nemaju djece ili članova obitelji koji bi im mogli pomagati, ako ih imaju, ne pružaju im pomoć i ovo je, zapravo, jedan od načina da te stare ljude zadržimo u svojim kućama i da što kasnije idu u neki oblik smještaja i zbrinjavanja. Sretni smo što smo dio ovog stvarno velikog projekta i što ćemo našim korisnicima pružiti najbolju moguću skrb i to u njihovim kućama, istaknula je Kristina Novalić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Bjelovar.

2018 programzaželi 65
Ivan Kovačić, načelnik Općine Veliko Trojstvo

– Mi smo takav sličan program kao prva općina na našoj županiji započeli upravo zahvaljujući našem današnjem županu DamiruBajsu, kada je on bio ministar. Dakle, to je već deset godina. Treba reći da je prije nas to imalo Grubišno Polje i da nam je Grubišno Polje bila put vodilja kako to sve skupa organizirati. Ja se lijepo zahvaljujem resornom Ministarstvu što je prepoznalo taj program, odnosno danas projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“. Problem je u gradu, a naročito kod nas u selu, veliki broj starih osoba kojima je potrebna pomoć, koja je kao što je župan rekao od razgovora pa do kuhanja ručka i sve druge pomoći, rekao je načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić.

 • 2018_programzaželi_2
 • 2018_programzaželi_5
 • 2018_programzaželi_20
 • 2018_programzaželi_27
 • 2018_programzaželi_35
 • 2018_programzaželi_36
 • 2018_programzaželi_38
 • 2018_programzaželi_50
 • 2018_programzaželi_58
 • 2018_programzaželi_65
 • 2018_programzaželi_67

 

 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.