Crosst.hr

U skromnim prostornim uvjetima Streljačko društvo Bjelovar 1874. postiže odlične rezultate

2019 streljana 26

Streljačko društvo Bjelovar 1874. u svakom smislu prolazi kroz proljeće. Osim aktivnog godišnjeg doba društvo aktivno bilježi dobre rezultate. Pred njima je i još jedno državno prvenstvo na kojem imaju priliku ponovo osvojiti dobre rezultate, i to je bio razlog iz kojeg smo posjetili klub i porazgovarali s trenerom Željkom Roguljom.

Treninzi se za svakog natjecatelja održavaju tri do četiri dana tjedno. Oni se održavaju u različito vrijeme kako bi se svi mogli izmijeniti na elektronskoj meti koju klub ima, stoga nije teško uvijek nekoga naći u prostoru kluba. Trenutno traju pripreme za mogućnost nastupa na finalu Državnog kadetskog prvenstva koje će se održati u subotu 4. svibnja u Čakovcu. Elektronska meta ima mogućnost mjerenja bodova na decimale prema zvukovnoj analizi, i na isti način se bodovi računaju na prvenstvu, a ostatak vremena obično gađanje tijekom vježbanja boduju prema pogotku u krugu.

– Bitno je da se naviknu na gađanje na elektronsku metu jer drugačije je i bodovanje ali i trajanje meča. Zbog toga što se ne mora meta pregledavati već se automatski elektronski analizira pogodak, kraće je trajanje meča i brže su izmjene, objašnjava trener Željko Rogulja.

Ukupno Streljačko društvo Bjelovar 1874. broji dvadesetak aktivnih natjecatelja, u rasponu od 11 do 65 godina, u različitim disciplinama. Mlađi uzrasti mogu nastupati u prvoj višoj starosnoj kategoriji, ovisno o prethodnom uspjehu, s tim da se prilagođavaju težini kategorije koja im slijedi.

Kadeti su trenutno jako dobri, nastavlja trener Rogulja, te dodaje kako očekuje dobre rezultate s prvenstva u Čakovcu. Među njima je i Bruno Stjepanović koji je pred nekoliko dana obranio titulu županijskog prvaka u pojedinačnom i ekipnom natjecanju. Zajedno s njim normu za finale prema trenerovim očekivanjima, mogli bi pucati i Hrvoje i Domagoj Taritaš, a sa njima na natjecanje odlazi i Fran Kaminski. Možda je trik njihove spremnosti i mogućnosti i to što se čitavo vrijeme pripremaju za natjecanja te tako imaju konstantno jake treninge.

Osim trenera Željka Rogulje u klubu je i trener Damir Bošnjak. Obojica nastoje dati sve od sebe trenirajući natjecatelje, ali priznaju kako bi im za početak bilo puno lakše da imaju barem još jednu elektronsku metu kojom bi olakšali rotaciju svojih natjecatelja da što više na njima vježbaju. Međutim, klub sam teško podnosi financiranja takve opreme.

– Jedna elektronska meta s pisačem za ispis rezultata košta oko 40.000 kuna. Meta koju trenutno imaju stara je oko desetak godina i bila je nabavljena je preko sponzora kad je Petar Gorša počeo bilježiti dobre rezultate na natjecanjima kako bi se podigla kvaliteta njegovih treninga, dodao je Željko Rogulja.

Osim, tako reći, infrastrukture potrebne za treninge sama oprema za strijelce je također dosta skupa ako se ide na kvalitetu i prilagođenost svakom pojedinačno. Kvalitetna puška može koštati između 2.000 i 4.000 eura, a kaput i hlače po mjeri strijelca su oko 2.000 eura. Nabavka kvalitetnije opreme najčešće se događa u trenu kad se počinju bilježiti ozbiljno dobri rezultati, i tada se traže sponzori.

Još jedan od projekata za koji će se tražiti sredstva biti će pisanje povijesne monografije kluba. Klub naime postoji od 1983. godine kad je osnovano Streljačko društvo Centar, ali njeguju tradiciju prvog Građanskog hrvatskog streljačkog društva u Bjelovaru od 1874. godine. U procesu su skupljanja arhivske građe koja će biti osnova za pisanje povijesti kluba, a ovisno o prikupljenim sredstvima informacije će biti tiskane u monografiju ili objavljene na web stranici kluba koja je u izradi.

Što se tiče podrške lokalne samouprave, podrška Grada Bjelovara je, prema riječima trenera Rogulje, dosta dobra u odnosu na mogućnosti Grada. Objekt u kojem je klub smješten i gdje se trenira je u vlasništvu Grada i očekuje ga skora energetska obnova. Inače klub je u samu zgradu tijekom povijesti dosta uložio, pa čak i preko sponzora financirao dogradnju, grijanje, oružarnicu te brojne druge stvari. Energetska obnova donijet će kroz svoje segmente obnovu zgrade koja će klubu smanjiti i režijske troškove i obnoviti prostor do njegove potpune funkcionalnosti.

Nadam se pak da će to biti još jedna dodatna motivacija za interes mladih sportaša, mogućnost treniranja i uređenom i obnovljenom prostoru.

– Poziv je to i mladima da se iskušaju u različitim sportovima ali i sponzorima da omoguće što većem broju sportaša da se bave sportom i rade tako na izgradnji vlastitog karaktera i sposobnosti, istaknuo je Rogulja.

Kadetima kluba želimo puno sreće na predstojećem Državnom prvenstvu, i upućujemo poziv svima da ih podržite kako bi povijest bjelovarskog sporta obogatili dodatnim medaljama.

 • 2019_streljana_29
 • 2019_streljana_14
 • 2019_streljana_17
 • 2019_streljana_19
 • 2019_streljana_21
 • 2019_streljana_4
 • 2019_streljana_7
 • 2019_streljana_10
 • 2019_streljana_12
 • 2019_streljana_24
 • 2019_streljana_26
 • 2019_streljana_28
 • 2019_streljana_31
 • 2019_streljana_33
 • 2019_streljana_36
 • 2019_streljana_41
 • 2019_streljana_43
 • 2019_streljana_45
 • 2019_streljana_48
 • 2019_streljana_49
 • 2019_streljana_52
 • 2019_streljana_55
 • 2019_streljana_26

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.