27. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U Severinu održana peta Večer folklora – O jesenske duge noći

2016 11 vecerfolklora 7

Protekli vikend u organizaciji KUD-a „Palična“ Severin održana je 5. Večer folklora – O jesenske duge noći

Protekli vikend, u organizaciji KUD-a „Palična“ Severin održana je 5. Večer folklora „O jesenske duge noći“. Susret folklora na pozornici prikazali su članovi KUD-a „Palična“ Severin, KUD „Vinčica“ Belajske Poljice i KUD „Sv. Rok“ Brežani u izvedbi izvorni izvornih pjesama i plesova svoga kraja. U ovim tradicionalnim plesovima uživala je i brojna publika koja je severinski Mjesni dom ispunila do zadnjeg mjesta.

Organizacijom 5. Večeri folklora „O jesenske duge noći“ “ Kulturno-umjetničko društvo „Severin“ prikazalo je izvorne pjesme i plesove Bilogore, Belajske Poljice i Brežana.

Nastup kulturno umjetničkih društava pratila je voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je pozdravila prisutne, čestitajući KUD „Palična“ Severin na očuvanju tradicije, nastupu Dječje folklorne skupine na državnom natjecanju dječjeg folklora u Kutini, gostovanju i predstavljanju običaja Bilogore u Hercegovini i poželjela KUD-u „Palična“ Severin još puno dobrih nastupa i daljnje očuvanje kulturnog bogatstva svog kraja.

Tajnica Zajednice
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Slične objave