Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U petak, 8. rujna počinje 25. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

2017 9 BJSAJAM 102
 1. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam i 2. Peti element

 

 1. – 10.9. 2017.
  Sajamski prostor Gudovac

 

Povodom predstojećeg 25. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu koji je središnje mjesto okupljanja najvažnijih poslovnih subjekata u poljoprivredi, obrtništvu, gospodarstvu, ekologiji i ruralnom turizmu, održana je press konferencija na kojoj su sudjelovali bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs te direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

Uz bok najjačim sajmovima u regiji, kao članica udruženja “EURASCO”, tvrtka Bjelovarski sajam d.o.o. postala je proizvod broj jedan kada je o riječ o poljoprivredi, gospodarstvu, obrtništvu i turizmu. Najveća ovogodišnja manifestacija Bjelovarskog sajma i ove će godine okupiti brojne izlagače iz Hrvatske  i regije. Prvenstveno stočarski, poljoprivredni, ali i gospodarsko – obrtnički, međunarodni sajam će u tri sajamska dana  okupiti  najvažnije i najveće gospodarstvenike iz cijele regije, ali i šire. Ove je godine Sajam po mnogočemu prešao europske okvire, po zanimanju stručne i šire javnosti.

2017 9 BJSAJAM 20

Sajam se ove godine održava u period od 8. do 10. rujna. Ovo će biti još jedna prilika da u suradnji s našim izlagačima i partnerima izložimo sva najmodernija tehnološka dostignuća u poljoprivredi, ali isto tako i u gospodarstvu i obrtništvu. Manifestacija je u zadnjih 25 godina kontinuirano rasla, pa tako smatram da će i ovogodišnja manifestacija opravdati naziv jubileja. Ono što nas izdvaja od drugih sajmova je održavanje Državne stočarske izložbe uz puno povjerenje Ministarstva poljoprivrede i Poljoprivredne agencije. Ove će godine biti izloženo 500 grla stoke. Sajam će ponovno potvrditi svoj međunarodni karakter s desetak stranih zemalja koje će na sajmu biti prisutne sva tri dana. Vjerojatno najzapaženija zemlja ove godine biti će Mađarska, koja je zemlja partner manifestacije. Imam potvrdu mađarskog ministra poljoprivrede da će doći u Gudovac i sudjelovati na otvorenju sajma. Također, jedna od bitnijih vijesti je ta da je predsjednica RH prihvatila pokroviteljstvo događaja. Biti će održana i kvalitetna, iznimno korisna predavanja kroz sva tri dana. Neke od tema su “Mladi uzgajivači goveda”, “Internet kutak Hrvatske poljoprivredne agencije”, “Obnova poljoprivrednog potencijala uništenog elementarnim nepogodama u periodu 2014. – 2020.”, “Aktualnosti u pčelarstvu i zdravstveno stanje pčela”. Imamo i kultuno umjetnički dio u kojem će se predstaviti mađarska i naša društva. Cijene ulaznica se nisu mijenjale, ostaju 20 i 30 kuna, a tu je i dalje besplatan autobusni prijevoz, najavio je Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma.

Dolazak izlagača iz različitih zemalja u Gudovac na sajam, pokazatelj su kvalitete i inovativnosti koju sajam nudi već godinama. Sajam je posljednjih godina sve veći, a u odnosu na prošlu, jesenski sajam rastao je i u broju izlagača. Ove godine u sastavu 25. Jesenskog međunarodnog sajma je manifestacija “Peti element”  na kojoj će biti predstavljeni izlagači iz područja obnovljivih izvora energije, grijanja, hlađenja, ogrijeva i peći, ekološki prihvatljivih sustava za grijanje, ali i  privatnih šumo- posjednika i prerađivača drva.

2017 9 BJSAJAM 60

O sajmenim manifestacijama i predstavljanju Grada Bjelovara na 25. Jesenskom međunardonom bjelovarskom sajmu govorio je bjelovarski gradonačalnik Dario Hrebak.

Imamo oko 500 izlagača iz cijele Hrvatske i do 50 tisuća posjetitelja, što je u standardu sa svim sajmovima održanima do sada. Uz ostalu bogatu ponudu, najviše bih istaknuo upravo program “Peti element” koji će se održati u zatvorenim sajamskim prostorijama, pošto Bjelovar ide u smjeru pametnog grada i grada koji ne ovisi samo o konvencionalnim izvorima energije, nego i onim obnovljivim. Grad Bjelovar će kao i svake godine imati svoj štand, u paviljonu broj 1. Građani će tako bez naknade moći kušati neke od proizvoda naših domaćih proizvođača. Bit će od sira, vina, ulja, meda, do drugih zanimljivih proizvoda s bilogorskog područja. Gost nam je socijalna zadruga Hedona d.o.o iz Križevaca, a pozvali smo na sajam i neke naše gradove prijatelje. Grad partner na Jesenskom međunardom sajmu bit će mađarski grad Igal, rekao je gradonačelnik Hrebak i dodao je u planu  i održavanje projekcije projekta “Bjelovarski doručak”, koji je trenutno najbitniji i koji je uspješno započeo u bjelovarskim školama i vrtićima.

2017 9 BJSAJAM 36

I ove godine će se na sajmu naći i brojni izlagači koji će pokazati opremu za stočarstvo i farme, ali i poljoprivrednu mehanizaciju. O novim tehnologijama i dostignućima u poljoprivredi, ali i područjima vezanima uz nju, govorit će domaći i strani stručnjaci na okruglim stolovima. Cilj i budućnost su svakako moderan i zanimljiv izgled sajamskih manifestacija, ali i dodatni poboljšani uvjeti za izlagače.

2017 9 BJSAJAM 70

 O važnosti  samog, i već tradicionalnog bjelovarskog sajma govorio je i župan Damir Bajs.

Sajam ove godine ima još jednom cilj potvrditi status najjače poljoprivredne manifestacije u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe. To znači da će Gudovac ponovno biti mjesto okupljanja predstavnika poljoprivrede, tvrtki koje su vezane uz poljoprivredu te svih onih koji se na bilo koji nečin bave tom djelatnošću. Županija će kao i Grad Bjelovar imati svoj štand gdje ćemo predstaviti niz programa koje Bjelovarsko-bilogorska županija provodi u poljoprivredi. Poljoprivrednici će na njemu moći predstaviti što rade, besplatno, bez naknade. Također, puno pažnje će se posvetiti razgovoru s poljoprivrednicima kako bismo čuli što je potrebno napraviti ili promjeniti. Na svima nama je da održimo visoku kvalitetu, inovaciju u uslugama, te da naši izlagači kao i svi posjetitelji budu zadovoljni sajmom, rekao je župan Damir Bajs i dodao da je predsjednica Republike Hrvatske prihvatila pokroviteljstvo događaja i da će sajam otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

2017 9 BJSAJAM 116

Nakon najave 25. Jesenskog međunardonog sajma u Gudovcu, gradonačelnik Dario Hrebak i župan Damir Bajs u pratnji direktora Bjelovarskog sajma Davorina Posavca obišli su prostor sajma i uvjerili se da je sve spremo za otvorenje u petak, 8. rujna 2017.

 

PROGRAM 25. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma

 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.