20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U OŠ Čazma proveden projekt – Taj čudesni korov

2016 06 cazmaucenici 1

Osnovnoj školi Čazma učenici, roditelji i učiteljice 6c razreda sudjelovali su u Emezzetinom projektu na koji se prijavila škola.

U Osnovnoj školi Čazma učenici, roditelji i učiteljice 6c razreda sudjelovali su u Emezzetinom projektu na koji se prijavila škola. Projekt koji je prijavila OŠ Čazma provodio se pod nazivom „Taj čudesni korov“. Učenici su dobili na odabir dvadesetak korova od kojih su morali izabrati jedan o kojem su morali što više saznati ali i pronaći recepte za ljekovite pripravke, kolače, sokove i čajeve. Tako su učenici pekli pite od kopriva, makovnjače i ljekovite pripravke od trputca i raznih drugih biljaka.

„Prijavili smo se kao jedna od tristotinjak škola, nagrade su primamljive, tableti ako osvojimo jedno od prva tri mjesta. Naš projekt zove se „ Taj čudesni korov“. Cilj nam je probuditi ekološku svijest kod djece. Izabrala sam učenike 6c razreda koji su već dva mjeseca zaduženi svatko za svoju korovnu biljku. Svaki učenik o svojoj izabranoj biljci mora navesti neke osnovne značajke, a također smo se bazirali na ljekovitost tako da svaka biljka ima neka svoja ljekovita svojstva sada to i pokazujemo, dakle učenici ne samo da će istaknuti ljekovitost nego i jestivost određenih vrsta korova. Tako ovdje imamo maslačak, slak, rusomaču te razne druge biljke. Nadamo se da će ovaj projekt uroditi plodom i da ćemo osvojiti tablete koje želimo.“ – kazala je učiteljica Tamara Brozović Jurišić.

Slične objave