08. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

U Općini Berek najavljeno osnivanje komunalnog društva

Ustrojem ovog društva dosadašnja naplata grobne naknade, komunalne naknade i sredstava koja se dobiju naplatom od sajma ići će u novo-osnovano Komunalno društvo.

Protekli vikend održana je 20. sjednica Općinskog vijeća Općine Berek. Prva točka dnevnog reda bila je odluka o osnivanju komunalnog društva
Načelnik općine Mate Tonković je rekao da će Komunalno društvo sa svojim djelovanjem biti slično onom u Štefanju.
– Neće biti kupovine mehanizacije ili obavljanja komunalnih usluga kao što je odvoz komunalnog otpada. Komunalno društvo je potrebno, kada mi kao općina asfaltiramo bilo koju cestu i kada uređujemo bilo koji dom uvijek plaćamo PDV, a kao općina nemamo pravo na povrat PDV-a. Svake godine izgubimo od 500.000,00 – 700 000,00 kuna baš na tom PDV-u kojeg nismo uspjeli vratiti, rekao je načelnik i dodao da neće biti novih zapošljavanja jer u današnje vrijeme uvijek je problem oko zapošljavanja.

Tonković je pojasnio kako će doći će do preraspodjele djelatnika općine, tako da će dvije dosadašnje djelatnice iz općine biti raspoređene u komunalno društvo.
– Ustrojem ovog društva dosadašnja naplata grobne naknade, komunalne naknade i sredstava koja se dobiju naplatom od sajma ići će u novo-osnovano Komunalno društvo. Temeljni kapital društva biti će 20.000,00 kuna koja su osigurana rebalansom općinskog proračuna.

Na sjednici je također donesena i odluka o obavljanju dimnjačarskih poslova. Tako će dimnjačarske usluge na području ove općine obavljati Komunalac iz Garešnice, a cijena bi trebale ostati ista.

Povezani članci

newsend_hgk