Crosst.hr

U III. osnovnoj školi započela edukacija učitelja u sklopu projekta e-Škole

679

U III. osnovnoj školi održana je prva radionica pod nazivom – E-učitelj-suvremena nastava uz pomoć tehnologije

Prije dvije godine Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet pokrenula je pilot projekt e-Škole. Jedna od početnih faza tog projekta su i radionice tijekom kojih će se nastavnici osposobiti za primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi.

U III. osnovnoj školi održana je prva radionica pod nazivom – E-učitelj-suvremena nastava uz pomoć tehnologije.

Polaznici su prolazeći kroz teoretska znanja o e-učenju paralelno osmišljavali vlastiti obrazovni sadržaj koji će provoditi putem e-učenja. Kroz praktičan rad na ovoj radionici upoznali su rad s online servisom za pohranu podataka u oblaku – Google Disk. Svladali su rad u alatima Google Docs – za dijeljenje dokumenata i kolaboraciju, bubbl.us – za izradu konceptualnih mapa i Moovly – za samostalnu izradu animiranih videa.

Edukacija će se nastaviti na sljedećim radionicama s ciljem unapređenja digitalne kompetencije odgojno – obrazovnih djelatnika.

Novinarska skupina III. osnovne škole Bjelovar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.