Crosst.hr

U I. osnovnoj školi Bjelovar održano natjecanje u slovkanju – Spelling ELF

2016 12 prvaosnovnaškola2016 2

U našoj I. osnovnoj školi Bjelovar, po prvi je puta održano natjecanje u slovkanju, tzv. spelling

U našoj I. osnovnoj školi Bjelovar, po prvi je puta održano natjecanje u slovkanju, tzv. spelling. Natjecanje je dio projektnih aktivnosti Erasmus+ KA2 projekta „English Learning Friends“ i stoga je nazvano „Spelling ELF“.

Cilj je provedenog natjecanja potaknuti učenike na učenje engleskog jezika, ali i poboljšavati njihove jezične kompetencije te razvijati socijalne i natjecateljske vještine učenika, njihovo samopouzdanje i vještine komunikacije. Natjecanjem smo htjeli predstaviti rezultate rada u projektu te razvoj vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na području govorno jezičnih sposobnosti.

Natjecali su se učenici od 5. do 8. razreda matične škole i PŠ Ciglena, njih ukupno 49. Učenici su se samostalno prijavljivali. Prigodnim plakatima, na blogu projekta http://elfcroatia.blogspot.hr/”>http://elfcroatia.blogspot.hr/ i na školskoj mrežnoj stranici objavljen je poziv zainteresiranim učenicima te im date upute.

Učenici su natjecanje iznimno pozitivno ocijenili. Sretni su i zadovoljni što su imali mogućnosti sudjelovati u, za njih, novom obliku natjecanja. Isto žele ponoviti i sljedeće godine.

U svakoj kategoriji, odnosno razredu, proglašena su tri pobjednika. Svi su oni nagrađeni vrijednim poklonima.

Pobjednici natjecanja:

5. razred
1. Lana Ivana Krčma
2. Sara Bilić
3. Rafael Pranjić

6.razred
1. Matko Grguljaš
2. Ernest Toth
3. Ivan Vezmar

7.razred
1. Isabela Gudlin
2. Mihaela Vuković
3. Jana Tolnaj

8.razred
1. Marko Dončević
2. Kevin Češljar
3. Ino Bartula

Čestitamo pobjednicima i s nestrpljenjem očekujemo natjecanje sljedeće godine jer ćemo se potruditi da ono postane tradicionalno!

Helena Gustović Ljubić, dipl. učiteljica, mentorica
Martina Supančić, dipl. učiteljica, mentorica
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.