21. travnja 2018

U Gradu Bjelovaru organiziran prijem za mlade Bjelovarčane koji su ostvarili uspješne rezultate

Mlade i uspješne Bjelovarčane koji su ostvarili odlične rezultate u 2017. godini iz područja glazbe i sporta primio je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, u srijedu 10. siječnja.

Prijem je upriličen u velikoj vijećnici Grada Bjelovara, gdje je gradonačelnik čestitao svima na postignutim uspjesima. Ovom posebnom prigodom gradonačelnik je istaknuo:

___________________________________________________________________

Gradonačelnik je također dodao:

___________________________________________________________________

Na kraju je gradonačelnik poručio:

___________________________________________________________________

Osim čestitki, gradonačelnik je sa zadovoljstvom predstavio mlade uspješne Bjelovrčane.

 

 1. Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar 
 2. a)Lorena Radičević i Luka Baranašić
 3. i 6. razred glazbene škole. Tri godine nastupaju kao duo violina. Dvostruki državni prvaci te dobitnici raznih nacionalnih i međunarodnih nagrada.  2016. dobitnici Oskara znanja-najbolji duo u svojoj kategoriji. Nastupaju i kao solisti u solfeggio gdje bilježe odlične rezultate.

Profesorica: Vanda Novoselec

 1. b)Antonio Sabol

Tijekom tri godine školovanja sudjelovao na 7 natjecanja s dva instrumenta (trombon i eufonija) te osvojio četiri prve i tri druge nagrade.

 1. c)    Jakov Borota
 2. razred glazbene škole, također svira dva instrumenta (trombon i eufoniju), osvojio je tri prve nagrade i tri druge.

Antonia i Jakova priprema profesor Zlatko Stručić

 1. Radovan Halas

Osvajač zlatne medalje na IWAS svjetskim igrama u Portugalu za osobe s invaliditetom. Disciplina je bacanje čunja u kategoriji F51. Ovo je njegovo prvo veliko natjecanje.

Trener: Zoran Ćuić

 1. Bojan Crnojević

Osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama za gluhe u Samsonu, Turska. U utakmici za 3 mjesto postigao 9 pogodaka i predvodio našu reprezentaciju do pobjede. Do sada je osvojio dvije zlatne olimpijske medalje, dva europska te jedno svjetsko zlato uz mnoga druga priznanja.

 

 1. Kulturno sportski Kul pong klub
 2. a)     Marijeta Magdić

Viceprvakinja Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom što je ujedno bilo njeno prvo natjecanje. Iako je tada imala 14 godina te spadala u juniorke, rezultat je ostvarila u seniorskoj kategoriji.

Trener: Marinko Ban

 1. Konjički klub Vinia Bjelovar
 2. a)Laura Šapić

Državna prvakinja na Prvenstvu za mlade konje na grlu Midnight rain-utrka CEN* 1 80 km. Viceprvak međunarodne Fei utrke, Garčin na grlu Frula, CEI 2* 120 km. Članica Hrvatske reprezentacije u daljnskom jahanju (jedina izborila plasman Europsko i Svjetsko prvenstvo). Sudjelovala na brojnim međunarodnim natjecanjima: Italija, UAE, Mađarska, Francuska. U prosincu ove godine položila FEI međunarodnu licencu za trenera daljiskog jahanja, najmlađi trener s međunarodnom licencom u Hrvatskoj te uspješno vodi svoj klub koji broji 30-tak članova. Odlična studentica 2. godine Menadžemnta sporta i sportskih djelatnosti na Sveučilištu Libertas.

 1. Streljačko društvo 1874 Bjelovar 
 2. a)Miran Maričić

Svjetski juniorski prvak u disciplini zračna puška na 10 metara. Prvenstvo je  održano u njemačkom Suhlu. U konkurenciji je bilo više od 120 strijelaca iz cijelog svijeta.  Na istom prvenstvu reprezentacija Hrvatske( čiji je Miran član već 2 godine) ekipno je osvojila broncu. Do sada je bio 11. na Europskom prvenstvu te 3. u Prvenstvu  Hrvatske u seniorskoj kategoriji. Student Fakulteta organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu.

Trener: Damir Bošnjak

 1. Teakwondo klub Fox
 2. a)Anja Popović

Najuspješnija kadetkinja Teakwondo kluba Fox. 2. mjesto ekipno na Europskom kadetskom prvenstvu. Prvakinja Hrvatske u kategoriji do 37 kg. Također penjala se na postolje na turnirima diljem Europe: Slovenija, Belgija, Poljska, Srbija.

 1. b)Petra Miškulin

Najuspješnija juniorka Teakwondo kluba Fox i Hrvatskog teakwondo saveza u svojoj kategoriji. 2. mjesto ekipno na Europskom juniorskom prvenstvu.  Juniorska prvakinja Hrvatske do 55 kg.

 1. c)Kevin Češljar

Najuspješniji junior Teakwondo kluba Fox i Hrvatskog teakwondo saveza u svojoj kategoriji. Juniorski prvak Hrvatske do 55 kg.

 

 1. d)Sara Rajčević

Najuspješnija seniorka Teakwodo kluba Fox. Seniorska prvakinja Hrvatske do 73 kg. Također prvakinja Hrvatske za mlađe seniorka u istoj kategoriji. Na ljetnim olimpijskim igrama za gluhe u Samsunu, Turska, osvojila 2 mjesto. Također svjetska je i europska prvakinja za gluhe i slabočujuće osobe.

 1. e)Marko Erjavec

Drugi najuspješniji junior teakwondo kluba Bjelovar i Hrvatskog teakwondo saveza. Juniorski viceprvak Hrvatske te osvajač medalja na međunarodnim natjecanjima u Sloveniji i Srbiji.

 

 1. f)Viktorija Besednik

Druga najuspješnija juniorka teakwondo kluba Fox i Hrvatskog teakwondo saveza.  Na juniorskom prvenstvu Hrvatske osvojila 3. mjesto, a isti upjeh postigla je i na međunarodnim turnirima u Poljskoj te Srbiji.

 1. g)Andrea Pacadi

Druga najuspješnija seniorka Teakwondo kluba Fox. Viceprvakinja Hrvatske u seniorskoj kategoriji. Isti uspjeh ostvarila je i u mlađe seniorskoj kategoriji. 2016. postala je EUROPEN UNIVERSITY CHAPION.

 Treneri: Sanela Tolić Medak i Feđa Medak

 1. Atletski klub Bjelovar 
 2. a)Dora Dent

Najuspješnija mlađa juniorka Hrvatske atletske lige sjever (7 prvih mjesta u sezoni 2017.) 2. mjesto u sedmoboju na prvenstvu Hrvatske u višebojima. 4. mjesto u utrci 400 m prepone na prvenstvu Hrvatske.

 1. b)Jurica Kovačić

Najuspješniji klupski altetičar u sezoni 2017. 3. mjesto u disiplini 60 m prepone na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore, a 2 mjesto u disciplini 60 m s višim preponama za starije juniore. Također četvrti u Hrvatskoj u disciplini 400 m prepone.

 1. c)Marija Beljan

Na prvenstvu Hrvatske  za mlađe juniorke u utrci 60 m prepone osvojila srebrnu medalju, a u konkurenciji starije juniorke bronačanu medalju. Također, 4. mjestu u sedmoboju na prvenstvu Hrvatske u višebojima.

 1. d)Ante Prskalo

Treći kadet u Hrvatskoj u disciplini 300m prepone te 5 mjesto na utrci 100 m prepone.

Trener: Tomislav Iveković

Predsjenik kluba: Christian Wolf

 

 1. Ženski rukometni klub Bjelovar

Povijesni rezultat kluba, 4. mjesto u 1. HRL na polusezoni te su se plasirale u 1/8 finala kupa Hrvatske, a protivnka će saznati na sutrašnjem ždrijebu. Treba istaknuti da je Ivana Dragišić dobila poziv u seniorsku reprezentaciju (druga reprezentativka u povijesti kluba), Josipa Kaselj u juniorsku i kadetsku reprezentaciju dok su Lucija Ivanda i Karmela Pokopac članice kadetske reprezentacije.

Trener: Hrvoje Cikoja

Predsjenik: Milan Mateković

 

 1. Košarkaški klub Bjelovar – kadeti

Kadetska ekipa u sezoni 2016/2017 osvojila je 1. mjesto Regije Sjever te se plasirala među najboljih 16 kadetskih ekipa Hrvatske. Nakon poluzavršnice održane u Bjelovaru ostvarili su plasman između 8 i 12 mjesta. Ove godine također su osvojili Regiju Sjever te izborili nastup u 1. Kadetskoj ligi (10 klubova). Naši kadeti tako će imati priliku odmjeriti snage s najboljim klubovima Hrvatske (Cibona, Cedevita, Zadar, Split…)

Trener: Damir Krpan

 

 1. Malonogometni klub Bjelovar

U svojoj prvoj sezoni klub bilježi odlične rezultate. Trenutno se nalaze na diobi 2. mjesta 2. HMNL Sjever, a za vodećim Zagrebom zaostaju svega 1 bod. U kupu su došli do finala regije gdje su nesretno izgubili od MNK Rab rezultatom 5:4. Sportski cilj kluba je u bližoj budućnosti (možda već ove sezone) izboriti prvoligaški status. Osim seniorske ekipe, odnedavno tu su i juniori koji se nastupaju u 1. HMNL za juniore.

Predsjednik: Josip Kozić

Trener: Željko Ostrman

___________________________________________________________________

Ima zasigurno još uspješnih mladih Bjelovarčana koji će biti pozvani tijekom godine poručili su iz Grada Bjelovara.

__________________________________________________________________

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *