Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U Gradu Bjelovaru ministar Marko Pavić predstavio NOVE MJERE aktivne politike zapošljavanja u 2018.

2018 mjerezaposljavanja 211

Na poziv predsjednika Gradskog vijeća Grada Bjelovara Ante Topalovića, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić sa suradnicima je održao prezentaciju novih “Mjera aktivne politike zapošljavanja”, u četvrtak, 11. siječnja 2018. godine u velikoj vijećnici Grada Bjelovara. Mjere su bile prezentirane prvenstveno za bjelovarske poduzetnike  i obrtnike, koji su svojim velikom odazivom pokazali i veliku zainteresiranost.

Nove mjere je donijelo Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 29. prosinca 2017. godine, a njihova je primjena krenula od 1. siječnja 2018.

Uz ministra Pavića, na predstavljanju su sudjelovali i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević, kao i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

2018 mjerezaposljavanja 205

–  Najbolje mjere koje smo imali smo jednostavno unaprijedili, prvenstveno misleći na samozapošljavanje. Oko 80 posto tvrtki koje koriste mjeru preživi prvu godinu poslovanje. Tu smo zato značajno povisili subvencije, sa 35 tisuća kuna na 55 tisuća kuna, odnosno 70 ukoliko se uzmu dva SOR-ovca. Potičemo udruživanje, pa tako ukoliko se primjerice pet ljudi udružuje u zadrugu, mogu akumulirati 270 tisuća kuna sredstava potpore za otvaranje zadruge. Pored toga napravili smo jedan veliki iskorak u osnaživanju pripravništva. Cilj nam je da mlade usmjerimo prema trajnom zapošljavanju i realnim sektorom. Privatnici će moći ostvariti subvenciju od 50 posto place bez ograničenja visine plaće. Za javne službe smo se odlučili za sektore školstva, zdravstva i socijale. Za mjesto pripravnika subvencija je 85 posto plaće. Paket “Od mjere do karijere” je ukupno u visini 1,6 milijardi kuna, a kada tome pribrojimo i ostale programe zapošljavanja, dolazimo do 2 i pol milijarde kuna. S Gradom Bjelovar je nedavno potpisana odluka za program zapošljavanja “Zaželi” od deset milijuna kuna. Grad Bjelovar je u prošloj godini za mjere iskoristio 18 milijuna kuna, a cijela županija 31 milijun kuna. Program za zapošljavanje dodatnog osoblja u vrtićima obuhvaća 700 osoba i 300 milijuna kuna, u cilju dvosmjenskog rada. Trenutno smo u razradi sheme, rekao je ministar Pavić.

 

Također, ministar je pojasnio i slijedeće.

2018 mjerezaposljavanja 211

–  Situacija u Hrvatskoj je trenutno takva da imamo rekordno nisku nezaposlenost, kao i povećan broj zapošljavanja. Stopa zaposlenosti je u trećem kvartalu narasla na preko 61 posto. Kada gledamo na razini godine ispada oko 60 posto. Cilj Vlade je stopu zaposlenosti do 2020. povećati na 68 posto. Proces donošenja Mjera aktivne politike za zapošljavanje za 2018. bio je vrlo impuzivan i stručan. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u donošenju mjera na suradnji, dogovorima, zajedničkim zaključcima. Ono što je još potrebno naglasiti je skorašnji početak potpore lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja u vrijednosti 73 milijuna kuna, unutar kojih su dobrim djelom financirani klubovi za mlade. Zaista imamo velik broj natječaja i cilj nam je novac uložiti u naše ljude i zapošljavanje, znanost, obrazovanje, socijalnu inkluziju i ostalo.

2018 mjerezaposljavanja 191

– Drago mi je da se prvo predstavljanje mjera u Hrvatskoj dogodilo upravo u Bjelovaru. Mjere su prije desetak dana prihvaćene i vjerujem da će pomoći prvenstveno mladima da ostanu u Hrvatskoj i zaposle se, ali i svima ostalima koji će koristiti  mjere, a to su obrtnici, poljoprivrednici, poduzetnici i drugi. Razvoj gospodarstva je ključ svega. Iz njega proizlazi svaki daljnji iskorak u razvoju Bjelovara, kratko je rekao Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara.

 

Državna tajnica Katarina Ivanković Knežević predstavila je Mjere aktivne politike za zapošljavanje.

2018 mjerezaposljavanja 272

– U izradu smjernica uložili smo puno truda, znanja i snage. Održano je puno radnih sastanaka, okruglih stolova i javnih rasprava. U ovim mjerama smo željeli postići individualni pristup i da nikoga ne izostavimo, već obuhvatimo sve one skupine koje moraju biti dio mjera. Zato smo ih upravo i uključili u cijelu priču. Najveću ulogu u provođenju mjera imati će Hrvatski  zavod za zapošljavanje. Dakle, riječ je o slijedećim mjerama, “Potpora za zapošljavanje”, “Potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo”, “Potpora za usavršavanje“,  „Potpora za samozapošljavanje“,  „Obrazovanje nezaposlenih“, „Osposobljavanje na radnom mjestu“, „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“,  „Osposobljavanje za stjecanje odgovarajućeg radnog iskustva – 30+”,  “Javni rad“,  „Potpora za očuvanje radnih mjesta“,  „Stalni sezonac“, predstavila je Ivanković – Knežević.

PAKET MJERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA U 2018. MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

Okupljenima na ovom predstavljanju također se obratila i Ruža Hrga, predstojnica Zavoda za zapošljavanje u Bjelovaru.

2018 mjerezaposljavanja 276

–  Hrvatski Zavod za zapošljavanje, kako na nacionalnoj, tako i na regionalnoj razini ima ključnu ulogu u realizaciji svih programa koje Vlada provodi u cilju smanjenja stope nezaposlenosti i povećanja stope zaposlenosti. Potrebno je aktivno djelovati sa našim poslodavcima, naročito s realnim sektorom kako bismo podigli zapošljavanje na području Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije. Prošlu smo godinu završili sa 6 868 nezaposlenih, što je na godišnjoj razini manje za 2 500. Prvi puta u zadnjih 20 godina se dogodilo da nemamo povećanje nezaposlenosti tijekom zimskih mjeseci. To ipak nešto govori o pomaku i boljoj situaciji na tržištu, rekla je Ruža Hrga.

Predstojnica je iznijela i statistiku intervencija Zavoda za zapošljavanje u Bjelovaru.

___________________________________________________________________

2018 mjerezaposljavanja 223

Svima prisutnima obratio se i gradonačelnik Dario Hrebak.

___________________________________________________________________

2018 mjerezaposljavanja 285

Sve je pozdravio i saborski zastupnik Miro Totgergeli.

___________________________________________________________________

 

 • 2018_mjerezaposljavanja_147
 • 2018_mjerezaposljavanja_148
 • 2018_mjerezaposljavanja_154
 • 2018_mjerezaposljavanja_156
 • 2018_mjerezaposljavanja_158
 • 2018_mjerezaposljavanja_162
 • 2018_mjerezaposljavanja_164
 • 2018_mjerezaposljavanja_199
 • 2018_mjerezaposljavanja_203

 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.