Crosst.hr

U Gradskom muzeju Bjelovar otvorena izložba – Arheološka istraživanja BBŽ i okolnih krajeva

IADSC 0286

U bjelovarskom Gradskom muzeju otvorena je izložba Arheološka istraživanja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih krajeva, koja je upriličena u sklopu održavanja trodnevnog znanstvenog skupa istoimenog naziva.

U srijedu 5. listopada u Gradskom muzeju Bjelovar, u Galeriji Nasta Rojc otvorena je izložba Arheološka istraživanja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih krajeva. Riječ je o bogatoj i velikoj izložbi čiji eksponati datiraju od prije pet tisuća godina prije Krista, pa sve do dolaska Turaka u ove krajeve.

Da bi se ta vrijedna povijesna građa prikupila i prikazala javnosti na jednom mjestu bilo je potrebno dvije godine rada i suradnja nekoliko muzejskih institucija ovog dijela Hrvatske. Za njeno postavljanje zaslužni su Hrvatsko arheološko društvo i Gradski muzej Bjelovar.

Sama izložba, ali i znanstveni skup koji ju prati najbolji su način približavanja arheologije našim građanima, rekao je i župan Bajs prisustvujući i znanstvenom skupu, ali i otvorenju izložbe u Gradskom muzeju Bjelovar.

Izvor informacija: bbz.hr

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.