21. veljače 2018

U Brezovcu održan Memorijalni turnir u nogometu, u spomen na poginule i tragično preminule igrače

U subotu, 11. kolovoza u Športskom nogometnom klubu Brezovac održan je  tradicionalni 26. Memorijalni nogometni turnir u čast poginulih i tragično preminulih igrača kluba. Na samom početku obraćanja tajnika Športskog nogometnog kluba Brezovac Gorana Sabljića, svi prisutni su minutom šutnje odali počast svim hrvatskim braniteljima te tragično preminulim nogometašima. Klub trenutno broji oko 120 članova koji treniraju u kategorijama do 10, 12 i 14 godina, a tu su i juniori, seniori i veterani.

Prvu utakmicu odigrali su klubovi Croatia Klokočavac i Korenovo, a drugu Signal iz Obrovnice i domaćini.

– Prvenstveno pozdravljam roditelje Igora Ćorića Miketeka, Siniše Laišića, Ivice Gustovića, Josipa Matića i Mihaela Remenara, poginulih i tragično preminulih igrača našeg nogometnog kluba. Pozdravljam i sve igrače koji su se danas okupili i koji će svojim nesebičnim zalaganjem i igrom na nogometnom terenu oživjeti sjećanje na naše drage prijatelje i sportaše. Posebno nam je drago što je danas sa nama i izaslanik Grada Bjelovara, Željko Dragašević te zamjenica župana Bojana Hribljan. Na ovaj način našim prijateljima želimo odati poštovanje i zahvalu za sva njihova djela i zalaganja koja su posvetili našem klubu. Obaveza nam je, kao i mlađim generacijama našega kluba, da zauvijek njegujemo tradiciju ovog Memorijalnog nogometnog turnira te sjećanja na naše drage članove. Sve ekipe koje sudjeluju na turniru, podsjećaju nas upravo na njihovo nadmetanje i to je najmanje što možemo učiniti za njih. Zahvaljujem svima koji su pomogli da se turnir organizira i održi, a posebno Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, rekao je Goran Sabljić tajnik Športskog nogometnog kluba Brezovac.

Ovaj turnir koji se održava u znak prijateljstva, zajedništva i sjećanja na preminule nogometaše svečano je otvorila zamjenica Bojana Hribljan, rekavši da je suradnja NK Brezovac i Bjelovarsko – bilogorske županije jako dobra, no kako vjeruje da ih u budućnosti očekuje još pregršt suradnji, podržavanja u radu, okupljanja. Zamjenicu je najviše razveselila činjenica da u klubu trenira velik broj mladih igrača, kojima je ovo prilika da pokažu svoje ambicije i talent.

– Vjerujem da je sva novčana pomoć koju klub dobiva nedovoljna za pokrivanje svih troškova i da klub jednim djelom živi na entuzijazmu, odnosno ljubavi prema sportu. Svaka vam čast što organizirate i njegujete ovaj turnir, koji ima jako veliko značenje za sve nas, rekla je Hribljan.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *