Crosst.hr

U Bjelovaru otvorena manifestacija “Božić u Bjelovaru”

2016 12 bozicnaprica2016 1110

Riječ je o manifestaciji koja je će u ove dane došašća i pripreme za doček rođenja Isusa Krista, sina božjeg pokazati svoju veliku duhovnost.

U petak navečer, 9. studenog, 2016. gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec otvorio je novu manifestaciju “Božić u Bjelovaru” koja će prema riječima gradonačelnika postati tradicija Grada Bjelovara.

Riječ je o manifestaciji koja je će u ove dane došašća i pripreme za doček rođenja Isusa Krista, sina božjeg pokazati svoju veliku duhovnost.

To je potvrdio i gradonačelnik Antun Korušec istaknuvši da je Bjelovar poznat po brojnim manifestacijama u predblagdanskim danima.
– Danas smo sa djecom okitili božićno drvce i to je bio uvod u našu Božićnu priču i otvaranje manifestacije Božić u Bjelovaru. Dok je u svima nama dijete ta radost, veselje i iskrenost utoplit će ove predblagdanske dane koji nam donose veliki optimizam za dalje. Također, moram istaknuti da smo proteklih godina pratili zbivanja u gradu Bjelovaru i konstatirali smo dvije stvari. Prva je vezana za dugo trajanje ove Božićne manifestacije i zainteresiranost građana pada, a druga je vezana za naše OPG-e koji zbog svog posla ne mogu biti prisutni od jutra do mraka. Stoga je Grad Bjelovar u suradnji sa Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar odlučio da manifestacija bude manji broj dana, ali sa puno više događanja. Tako će ove godine “Božić u Bjelovaru” trajati od 9. prosinca, pa sve do 1. siječnja, 2017. godine. U sklopu ove manifestacije održat će se brojna događanja i to 21 koncert, dvadeset božićnih radionica za malu djecu u grijanom šatoru i 25 nastupa različitih Kulturno umjetničkih društava sa gostima iz svih krajeva Hrvatske. To je samo dio, rekao je gradonačelnik i dodao da će tu biti i Djeda Mraz s kočijama, Luna park te edukativne Božićne radionice koje organizira Gradski muzej Bjelovar. Sve edukacije na manifestaciji su besplatne, a besplatno je i mjesto za izlaganje naših OPG-a. Svi programi su koncipirani u božićnom duhu i oni su dakako vrlo zabavni, interesantni i edukativni. Stoga mi ne preostaje ništa drugo nego da pozovem sve Bjelovarčanke i Bjelovračane, ponajprije njih, a onda sve drage goste da dođu u Bjelovar i uživaju u bjelovarskoj Božićnoj priči.

Na kraju je gradonačelnik dodao da ćemo svi zajedno kao mala radosna djeca puni optimizma dočekati Božić i Novu 2017. godinu.

Podsjetio se gradonačelnik i svojeg djetinjstva i dočeka najvećeg kršćanskog blagdana Božića.
– Rođen sam u kući u jednom malom mjestu nedaleko od Bjelovara. Nisam baš bio imućan i moja sjećanja na Božić su puna emocija i prekrasna. Topla kuća i božićno drvce okićeno raznim bombonima zamotanima u zlatne i srebrene papire. Mi kao djeca, skidali smo bombone i ponovno zamotavali u zlatne i srebrene papire te vraćali na bor. Prelijepe su to uspomene i silne emocije. To je bio Božić i to je bila radost, a ne silno kupovanje stvari velikih vrijednost. Nije ni bilo novaca za tako nešto. To je bila radost Božića i radost druženja rodbine, prijatelja, susjeda, kad smo svi zajedno čekali Božić pjevajući Božićne pjesme, odlazili na polnoćku, i to je posebna čar Božića, ispunjenost srca radošću, veseljem i iskrenošću.

Manifestacija “Božić u Bjelovaru” počela je svečanim paljenjem lampica, Djeda Mrazom i dijeljenjem poklona najmlađima, Božićnom radionicom za djecu te prvim koncertom i nastupom Ivane Kindl.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.